anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Aplicații pentru învățarea limbilor străine

DanielaH
Moderator

Salut!

Se apropie toamna și, odată cu venirea ei, se pare ca vom avea ceva mai mult timp liber de petrecut în casă. Acesta poate fi un moment foarte bun pentru dezvoltare personală și, de ce nu, pentru a reveni la învățarea unei limbi străine pe care am lăsat-o cândva la jumătatea drumului sau chiar pentru a începe de la zero învățarea unei limbi străine care ne atrage atenția.

Și, pentru că o limbă străină ne poate oferi nenumărate oportunități, ne-am propus să descoperim împreună în acest weekend cele mai faine aplicații care ne pot ajuta să studiem limba noastră preferată.

Duolingo

Este poate cea mai utilizată aplicație de acest gen în acest moment. Folosește imagini și activități amuzante și oferă patru moduri diferite de învățare a limbilor străine - Casual, Regular, Serious și Crazy. Cursurile sunt împărțite pe capitole și fiecare capitol conține câte 5 nivele de învățare.

Memrise

Are disponibile cursuri pentru peste 100 de limbi străine și conține videoclipuri de la vorbitori nativi pentru a putea practica pronunția. Are mai multe opțiuni de conectare, inclusiv Facebook, e-mail și Google. După terminarea fiecărei lecții, aplicația ne și testează, apoi ne arată rezultatele învățării și clasamentul. Include și o serie de jocuri distractive care facilitează procesul de învățare.

Beelinguapp

Este o aplicație profesională, cu suport pentru 12 limbi străine și ne ajută să învățăm prin intermediul “cărților” audio. Tot ce avem de făcut este să ascultăm un fragment dintr-un audio și să citim textul aferent de pe ecranul telefonului. Aplicația este ideală mai ales pentru persoanele care vor să își perfecționeze cunoștințele de limba engleză.

Lingbe

Lingbe reprezintă o foarte bună metodă de a pune în practică cuvintele învățate prin Duolingo sau Memrise. Aplicația integrează o comunitate de oameni care își doresc să învețe o limbă străină și toate conversațiile au loc prin apel video. De exemplu, eu pot oferi 30 de minute de conversație în limba română și primesc drept răsplată 30 de minute de limbă engleză.

TripLingo

Este una dintre puținele aplicatii de învățare a limbilor străine concepută special pentru călătorii. Se concentrează pe învățarea frazelor esențiale necesare într-o țară străină, poate traduce instantaneu vocea sau ne poate conecta cu un traducător live. Are inclus și un curs intensiv despre cultura locală a multor țări, deci poate fi o resursă excelentă pentru cei care doresc să se perfecționeze înaintea (sau în timpul) unei călătorii.

Google Translate

Chiar dacă nu este neapărat o aplicație în sine, îl menționăm și pe el pentru că pactic ține loc de dicționar. Departe de a face mereu traduceri perfecte, oferă rezultate foarte bune când vine vorba să traducem propoziții și fraze simple. Are marele avantaj că putem și auzi cum se pronunță cuvintele într-o limbă sau alta.

Toate aceste aplicații sunt disponibile atât pentru Android cât și pentru iOS.

Voi folosiți astfel de aplicații? Ce ne mai recomandați?

Mai multe despre aplicațiile de învățat limbi străine găsiți și în articolul Alinei de aici

DanielaH_0-1664541615310.png

#Salut! #Hello! #Bonjour! #Γειά σου! #Hallo! #你好 #¡Hola! #Salve! 😀

6 Răspunsuri 6

zsenit
Începător

Cred ca Duolingo e printre cele mai bune! Din experienta, am folosit-o sa invat limbi straine from scratch si a mers like a charm😎!

Vio73
#StarMember

Salutare!

Eu mai folosesc Google translate, dar sunt foarte bune toate aceste sugestii.

Mulțumim!

Anca07
#StarMember

Hallo:D 

Nu  stiam de unele dintre ele, asadar, multumesc! Momentan fac online niste cursuri de limba straina cu un tutore, insa voi testa si o aplicatie.

Pana acum, ca si majoritatea, am folosit duolingo. 

Un pont: skip google translate, mai bine folositi deepl.com 🤗

delfinas
#StarMember

Lingbe suna f interesant, o sa incerc sa intru să aprofundez. Doar de Duolingo am auzit. Mulțumim pt ponturi!!!

Pololică
#StarMember

Translator. Vine preinstalat pe Huawei, dar l-am folosit puțin și pe un telefon Lumia. 

Lally
Începător

Eu am folosit Duolingo si ma stresa zilnic cu notificarile....