anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Noutate - Orange permite acces VoLTE in roaming pe terminalele compatibile

Anonim
Neaplicabil

Orange a inceput sa implementeze VoLTE si pentru roameri, astfel toti clientii care detin terminale compatibile vor putea naviga pe net in timp ce vorbesc la calitate HD+ prin reteaua 5G/4G/4G+ din tara respectiva.

Momentan accesul la noua functionalitate de retea este disponibil in SUA, Austria, Germania, Ungaria, urmand ca noi destinatii sa fie adaugate pe lista.

Am avut placerea sa testez noua functionalitate alaturi de un prieten foarte apropiat in Germania si apelul s-a conectat instant, ca in tara, in timp ce traficul era la viteza 5G. Practic, este fix ca in tara, nu se mai face handover in 2G/3G. Toate testele au fost efectuate pe aparate Samsung de ultima generatie, cu actualizari de sistem aduse la zi.

In sectiunea de roaming se pot verifica si tarile unde este disponibil IMS in roaming, de exemplu pentru Germania apare un mesaj informativ:

Germania se află în Spațiul Economic European (SEE). Intră în contul tău My Orange și vezi dacă pachetul tău de servicii Orange include resurse pentru SEE.

Din 8 februarie 2023, Orange a lansat serviciul Apel 4G Roaming in Germania, care permite folosirea rețelelor 4G și 5G pentru apeluri de voce și SMS. Bucura-te de conexiunea instantanee a apelurilor si convorbiri la calitate HD Voice Plus pentru telefoanele compatibile, atunci cand esti conectat la reteaua Telekom in roaming in Germania.

 

5 Răspunsuri 5

delfinas
#StarMember

E o inițiativă bună, o să ajute multă lume. Mulțumim mult pentru informație!!!

FLo1
#StarMember

În Franța am avut încă de anul trecut ”apel 3G”. E drept că în urmă cu ceva ani nu era, posibil nici în 2021, dar în 2022 Franța avea prin Orange France ”apel 3G” (WiFi sau LTE) activ și funcțional. Cred că am și menționat într-un topic prin octombrie 2022. 

Pololică
#StarMember

Bun. Încep să se întâmple chestii (în bine). Era oarecum normal să înceapă să implementeze întrucât asta e direcția (rețelele 2 și 3G sunt trase pe dreapta). Mai rămâne un singur hop: VoWifi. Așa s-ar putea degreva și costurile cu apelurile acolo unde tarifele sunt într-un fel. 

@Pololică: Lucrurile deja s-au întâmplat. Atât doar că nu se știe de ele sau nu toți le folosesc. Eu utilizez VoWIFI (cu telefon în mod avion sau chiar fără SIM) fără probleme. Aplicații în acest sens sunt o multitudine, doar cât să alegi cea care îți place mai mult. Eu de exemplu în roaming SEE activez opțiune cu resurse dintr-un singur motiv: ajung în zone unde nu am acces la vreun spot WiFi (pentru actualizare traseu pe maps, de exemplu) astfel fiind necesare datele mobile. Pentru apeluri când sunt în vacanță nu am disponibilitate 24h/zi.

Au inceput cu SUA intrucat au fost fortati de unul din parteneri, altfel nu cred ca incepeau. Implementarea ar trebui sa fie naturala, intrucat asta e tendinta: inchiderea tehnologiilor vechi in favoarea celor noi (sa nu uitam, Orange a implementat acum 7 VoLTE si putem numara pe degete producatorii sau modelele care nu sunt compatibile. Si cred ca esti de acord ca numarul incompatibililor este in scadere).

Ce ma deranjeaza mai mult este faptul ca implementarea dureaza, chiar si in tarile in care Orange este prezent (da, stiu povestea, fiecare Orange din fiecare tara este entitate independeta fata de celelalte, dar toti asculta de monsieur chef (stiu, e pleonasm ce am scris)).

Pe langa reclama, mi s-ar parea de bun simt un anunt privind implemetarile in roaming. Chiar ar fi de laudat sa spuna ca au in curs implementarea asta. Ma gandesc ca plec in SUA si, conform informarii de pe site, doar ATT are VoLTE in roaming. Daca ma conectez la T-Mobile inseamna ca nu pot vorbi la apelurile telefonice?

Legat de vacante: disponibilitatea este subiectiva. Nu o ai pentru munca, dar sigur o ai pentru familie si prietenii apropiati (sau macar cu cei cu care esti in vacanta). Nu o data mi s-a intamplat sa fac incrucisari cu prietenii in concediu si, de cateva ori, a fost nevoie sa ne sunam pe la 7-8 dimineata sau pe la 10-11 seara (diverse incidente de trafic sau intarzieri).