anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Sărbătoriți Halloween-ul?

Ascary
Campion certificat
Salut prieteni. Tocmai am văzut că s-au acordat niste badge-uri cu ocazia halloween-ul sărbătorit pe comunitate. Voi sărbătoriți? Ce părere aveți despre această sărbătoare?
1 Soluţie acceptată‚

Jay
Campion certificat
Nu!.. Cand eram mica se sarbatorea ceva asemanator si la bunicii mei, cand se sculptau dovlecii, dar, cred ca era de Sf Andrei.. Oare de ce e mai bine primita o sarbatoare imprumutata decat una identica mostenita din mosi-stramosi?!...

Vizualizare soluţie în postul original

23 Răspunsuri 23

Razvan
#StarMember
Nu sarbatorim, când eram la țară scobeam la dovleci turcești, aveam destui de la câmp și puneam lumânărele în ele.

teacher_
#StarMember
Este o "sărbătoare" care nu a prins in România, și sincer, eu personal nu as vrea să prindă. Totuși, prin cartier am văzut dovleci împodobiți și câțiva copii costumați. 🙂 E drăguț, dar totuși, nu sunt fan al acestei "sărbători"

Ascary
Campion certificat
Și noi scobeam dovleci dar nu-mi aduc aminte ce sărbătoare era ,halloween sigur nu. Nici nu auzisem de așa ceva. Știu că ne mai deghizam la școală în pirați,Zorro etc la un fel de bal mascat.

Laura_cio
Senior
Scobesc dovleci, dar nu fioroși, ci doar pentru felinar. Nu sărbătoresc aceasta sărbătoare și nu încurajez nicidecum sărbătorirea ei. Cam la fel sta treaba și cu Valentine’s Day pe care nu o sărbătoresc pentru ca avem Dragobetele. Suntem romani și avem sărbătorile noastre pe care nu trebuie sa le uitam, cu trebuie sa le marcam cumva.

Jay
Campion certificat
Nu!.. Cand eram mica se sarbatorea ceva asemanator si la bunicii mei, cand se sculptau dovlecii, dar, cred ca era de Sf Andrei.. Oare de ce e mai bine primita o sarbatoare imprumutata decat una identica mostenita din mosi-stramosi?!...

Anca07
#StarMember
Personal nu o sarbatoresc, insa la serviciu, incerc sa gasesc orice prilej de a ii motiva pe colegi sa lucreze in echipa. De aceea, cu aceasta ocazie am reusit sa ii mobilizez sa lucram impreuna pt a decora departamentul! Sunt foarte multumita de ceea ce a iesit si de felul cum au lucrat impreuna!

TheSpecialist
Maestru
Mie mi se pare o sărbătoare interesanta, care nu este numai despre treburi Horror și despre a te deghiza musai în mortaciuni. Exista și la noi Sf. Andrei, e adevărat, dar nu a căpătat niciodată notorietatea Halloween-ului. În Ardeal se mai sărbătorește Ziua Morților, știu din facultate... Flăcăul a avut activități pe la școală, săptămâna trecuta, au scobit dovleci, au decupat fantomițe, chiar i-a plăcut. Maine o sa băgam mâinile iarăși în niște dovlecei sa ii pregătim pt seara. La clinica ne-am mobilizat masiv, am decorat cu pânze de păianjen, sperietori din paie, iar mâine seara avem o petrecere cu plăcintă de dovleac și alte treburi mai alcoolizate. Una peste alta, Halloween-ul poate fi frumos daca vrei sa îl faci frumos, este distractiv pt copii dar și pt adulți, e util pt ca mai mobilizează lumea din monotonia lunilor de toamna și într-un final găsim încă un motiv sa mai socializam. De prins, va prinde oricum și la noi, asa ca măcar sa încercăm sa îl personalizam cu ceva interesant, acum cât mai putem.

Ascary
Campion certificat
Posibil să aibă oare și o latura comercială această sărbătoare?

TheSpecialist
Maestru
Cu siguranță! La fel ca și Crăciunul, Valentine's Day, toate se vând bine.

Firefly
Cunoscător
Nu cred ca o sa prindă aceasta sărbătoare la noi cum se sărbătorește prin alte țări dar ce pot spune din postura de mămică este ca se insista. La școală, grădiniță se fac tot felul de petreceri de Halloween, ba chiar trebuie sa îți costumezi copilul, la spatiile de joaca se fac petreceri cu aceasta tematica în caz ca nu ai avut norocul de una la gradi dau la școală. În ultimi ani a cam progresat acest Halloween în România.

Florin_D
Cunoscător certificat
🙂 BUHUHUU!!!! 🙂 🙂 🙂 Clar nu sarbatoresc o asa zisa sarbatoare care nu este a noastra... cum nu sarbatoresc nici valentines day sau orice alta sarbatoare americana care nu este a noastra!

GOLDzila
Explorator
Nu am serbat niciodată această mascaradă . Am înțeles că se traduce : iadul a învins . Să rămână la ei la americani împreună cu Valentine's day și altele. La noi se copiază ce e mai prost în alte țări și nu invers din păcate.

Hurricane
Junior entuziast
Sincer, nu. Este o sarbatoare distractiva pentru copii in general in America, pentru ca acolo e mult mai dezvoltat conceptul, iar copii chiar merg si la “ne dati ori nu ne dati” costumati cu parintii etc..aici in Romania si in Europa nu prea se sarbatoreste doar asa in privat.. acasa cu familia, la scoala, la birouri etc. Cam atat

Neaplicabil
Nope .Nu ne caracterizează copierea americanilor chiar sub orice formă .