anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Încheiat] Halloween 2023 în Comunitatea Orange

DanielaH
Moderator

Dovleci 🎃, vrajitoare, lilieci 🦇, mumii, fantome 👻 și pisica 13 🐱? Oare am uitat ceva? 💀 🙀 ☠️ 👺 🕸

Comercială sau nu (autohtonă sigur nu 😊), sărbătoarea de Halloween ne poartă totuși într-o lume magică.

Deși am depășit de mult vârsta în care ne plăcea să ne jucăm de-a “Ne dați ori nu ne dați” (Trick or Treat), fie că ceream sau împărțeam bomboane și alte dulciuri, fie că ne costumam sau nu, noi (eu și familia mea) încă ne mai amuzăm în ziua de Halloween cioplind câte un dovleac, vizionând câte un film sau chiar ascultând o piesă din aceast registru (ex. https://www.youtube.com/watch?v=qsYtRZ4SaaI).

 

Voi scobiți dovleci? Vă uitați la filme de Halloween? Aveți vreun film sau o melodie preferată?

Oferim un badge special tuturor celor care în următoarele 2 zile ne recomandă aici un film, o carte sau o piesă muzicală la temă (împreună cu o mica descriere pentru alegerea făcută) sau ne arată o poză cu “sculptura în dovleac” sau alte "decorațiuni".

Recomandările mele, alături de o porție sanatoasă de plăcintă cu dovleac și o ceașcă de ciocolată caldă, sunt “Familia Adams” (pentru umorul deosebit de fin și inedit) și seria Harry Potter despre care ne povestește colega noastră Alina aici. Ah, și să nu uit, “320 de pisici negre”, Rodica Ojog Brașoveanu.

 

#HappyHalloween

P.S. se spune ca “nu eşti niciodată prea bătrân pentru o sperietură zdravănă” 🤣😝🙄😲

41 Răspunsuri 41

Anonim
Neaplicabil

1. Trick 'r treat (2007)

2. Terrifier 2 (2022) 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Recomandarile mele:

  • Wednesday (2022- )
    Daca v-a placut Familia Adams, cred ca o sa va placa si asta. Plus, Jenna Ortega (Wednesday) canta la violoncel. Well, cateva melodii, dar canta binisor, si canta pe bune.
  • Locke & Key (2022-2022)
    Un serial cu un grup de tineri si parintii lor, care locuiesc intr-o casa cu foarte multe chei si foarte multe mistere. 🙂
  • Hotel Transylvania (oricare dintre ele, sau toate)
    Daca va plac filmele cu vampiri, dar si comediile, seria asta cred ca va va placea.
  • Casper (1995)
    Un film cu o fantomita foarte simpatica.
  • Ghostbusters (1984 / 2016/ 2021)
    Un New York plin de fantome care mai de care mai bune si mai nebune, si o echipa gata sa le captureze cu super tehnologia vremii respective.

De scobit 🎃 n-am mai scobit de mult, dar a fost fun ultima data. :))

Iar ca melodie....asta. 🙂

 

Client Orange

Casper e un film adorabil, ca si numele. Suna asa dulce, foarte bine ales pt acest  personaj.

Anonim
Neaplicabil

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

LOL! Uitasem de minunatul si prea-deosebitul "dans" al lui Wednesday. :))) Foarte tare! Multam. 😄

Client Orange

Nu stiu de ce, dar parca imi aduce aminte de Thriller al lui Michael Jackson 😁.

delfinas
#StarMember

Eu nu am facut ceva special de Halloween. O singura data am participat la o petrecere de genul asta, acum muuulti ani, unde m-am machiat ca un clovn, cu nas  rosu si peruca curcubeu, era maximul ce-l puteam face atunci. Unora chiar le e teama de clovni, nu stiu de  ce. 🤡 😄

Filmul cel mai horror vazut a fost "The Ring". Am vazut multe de genul, dar devenisera comedii pt mine, erau variatiuni pe aceeasi tema: niste blege urlau si alergau prin padure, se impiedicau si... ori, ori, mai des...ori. 😉 The Ring e altceva, umbla  la subconstient, te face cu capul. ti-e frica sa mai raspunzi la telefon dupa ce vezi filmul.

O melodie frumoasa, dar tenebroasa e tema din Twin Peaks.     https://www.youtube.com/watch?v=nCn3LYqCnrk      Cand o aud, imi aduc aminte cat de ciudat si lugubru era acel serial. Cei de varsta mea sigur si-l aduc aminte, se inchidea tot cand era difuzat, toata lumea era in fata televizorului, ca la "Dallas".

Un videoclip care mi-a marcat adolescenta si credeam ca o sa sfarsesc  la 19 ani, ca fata care joaca in el, a fost  cel  pt  melodia "Jeanny" a lui Falco. https://www.youtube.com/watch?v=Urw-iutHw5E   Nu stiam eu mai deloc germana, dar am inteles tot. 🙂 Ascultam pe repeat melodia, deh, masochista. 😄  Falco joaca  fabulos, chiar avea o figura de ucigas in serie. :))

"Unora chiar le e teama de clovni, nu stiu de  ce." - poate din cauza ecranizării "IT" a lui Stephen King? 🤡 🤣

Merci că mi-ai adus aminte de Falco și de Twin Peaks!

 

Pololică
#StarMember

Daca tot este sezonul sperieturilor, as incepe cu sperietura mai multor generatii: Culegerile matematice ale lui Grigore Gheba

Revenind mai seriosi un pic, as veni cu urmatoarele recomandari:

  • Tales from the Crypt - serial al carui film l-am vazut la Cinematograf (si cred ca era perioada asta). Pentru cei mai tineri, serialul relateaza mai multe povestioare de groaza (pentru Romania anilor "90, chiar erau de groaza)
  • Cainele din Baskervilles - povestea unei legende transformate intr-o carte care te tine cu sufletul la gura (Spoiler: este a treia carte a seriei cu Sherlock Holmes)

"Povestiri din cripta" mi s a parut mai degraba un serial comic cu tente horror si cu pilde. Iar prezentatorul osos era adorabil cum vorbea si, mai ales, cum radea. Il imit destul de bine. Hiiiiihiihihihihiiii!!! :))))))))

Vai de mine! Gheba? Ăsta da coșmar 🙈.

FLo1
#StarMember

FLo1_0-1698728252963.png

We Have A Ghost 2023 Este despre descoperirea unei fantome pe nume Ernest care bântuie noua casă a familiei unui băiat pe nume Kevin, și transformă peste noapte viața familiei acestuia într-o senzație pe rețelele de socializare. Dar când Kevin și Ernest iau în propriile mâini descoperirea adevărului despre trecutul lui Ernest, cei doi devin ținte CIA. Este o comedie "cute", de familie, fără limite de vârstă.

👻 #HappyHalloween

 

mihai_13
Maestru

deja sunt postate/prezentate multe filme frumose pe aceasta tema ...

ce pot sa va zic eu este faptul ca in ani 70" ai copilariei mele nici gand sa stiu sau sa stim de Halloween si ca ar exista o sarbatoare  - dar stiu ca toamna tarziu goleam un pepene de continut si scobeam ochi nas si gura zimtata in el dupa care bagam o lumanare o aprindeam si  il plimbam seara de o toarta de sfoara  ca pe un  felinar   si  chiar felinar il numeam  - chestia asta ma invatat bunicul meu 🙂   sa fi stiut bunicul meu de Halloween  ! 😀