anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Are cineva de mai mult timp internet de mare viteza si televiziune de la Orange?

Alex86
Explorator
Sunt curios daca in timp apar probleme cu viteza de internet sau cu televiziunea
10 Răspunsuri 10

Vio73
#StarMember
Salutare! Da Alex, eu am de aproximativ 3 ani internet fix și televiziune de la Orange prin cablu (prin rețeaua Telekom), iar de peste 7 ani am televiziune satelit și internet fix 4g. La internetul fix prin cablu nu am întâlnit nicio problemă,iar la tv-ul prin cablu mi-a picat de două ori, preț de maxim o jumătate de oră. Tv-ul prin satelit a mai avut probleme la ploi puternice, dar și-a revenit relativ repede, iar netul fix 4g, mi-a picat de vreo 3-4 ori, câteva minute.

FaraUnID
Campion certificat
Cu mici exceptii, intrenetul pe fibra oferit de Orange este furnizat pe infrastructura Telekom. Prin urmare, cum merge la Telekom, asa merge si la Orange, poate cu performante putin mai slabe prin prisma faptului ca este re-routat. Internetul fix 4G de la Orange este dezastru, lucru confirmat de foarte multi utilizatori pe alte topicuri dedicate.

Vio73
#StarMember
Net fix 4g de la Orange, în rural:

TheSpecialist
Maestru
Eu am de 3 ani TV prin satelit + internet prin router mobil, și de aproximativ 1/2 an TV prin fibra și internet la fel. Toate s-au comportat foarte bine la mine, cu mici excepții (lucrări pe infrastructura Telekom, ploi foarte abundente). Per total as putea spune ca nu sunt probleme.

Alex86
Explorator
Multumesc, eu acum am de la Telekom, dar viteza maxima de 100 si as fi vrut mai mare, dar daca atat e maximum la Telekom tot atat ar fi si la Orange.

FaraUnID
Campion certificat
Ai 100 Mbps pentru ca nu ai conexiune pe fibra in sensul pur al cuvantului. In cazul tau fibra optica ajunge pana intr-un nod de distributie si de acolo ai VDSL, adica vechile sarme de cupru sau aluminiu. Din acest motiv linia ta nu duce mai mult de 100 Mbps.

Ascary
Campion certificat
Nu cred ca prin cupru prinde 100Mbs. Are fibra baiatul insa atata poate routerul. Daca cei 100Mbs sunt pe wifi este ok iar daca isi ia un router capabil poate prinde mai mult. Daca cei 100Mbs sunt insa prin cablu de retea la calculator atunci da,e cam putin. ________ Internetul 4G Orange este foarte bun si stabil acolo unde acoperirea e OK. Delta Dunarii,ruta Constanta Pitesti,Pitesti si sudul judetului Arges,internetul 4G Orange merge struna.

FaraUnID
Campion certificat
Crede-ma ca stiu ce vorbesc. Pana la introducerea fibrei, Telekom oferea intenet prin VDSL2 la 100 Mbps daca abonatul era la o distanta mai mica de 300 m fata de nodul de distributie. Daca initiatorul are fibra, acea fibra este pana in nodul de distributie si de acolo sunt clasicele sarme de cupru sau aluminiu si cabluri UTP. Din acest motiv linia lui nu duce mai mult de 100 Mbps chiar daca Telekom sustine ce este pe fibra.

De curiozitate,dacă ai fibră până in casa poti ajunge la cei 500 Mb viteza de care spun ei ?

Salut, pe scurt Da, atata timp cat ai si echipament care sa iti duca.

 

https://www.speedtest.net/my-result/d/f44e8c88-197c-4159-b911-ee1bb05f6815