anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Acoperire in Alba Iulia pentru servicii internet și televiziune de la Orange

BogdanP_1
Junior
Bună ziua ! De aproximativ două luni mă lupt pentru a putea avea abonament la Orange în ceea ce privește toate serviciile fixe din casă (Internet+TV) dar înțeleg din nenumăratele apeluri că „nu am acoperire” și singura posibilitate este internet 150 mbps și televiziune prin antenă. Mi s-a sugerat să urmăresc evoluția telekomului pentru că orange colaborează cu această firmă, însă în urma unei întrebări către providerul de acolo, acesta mi-a spus că aceste lucruri țin strict de orange. Acum, întrebarea mea este, cum pot solicita montarea acestor servicii și la adresele unde eu locuiesc? Există vreun demers pe care eu pot să îl realizez sau mă duc la alt provider pentru a nu mai aștepta. Mulțumesc !
22 Răspunsuri 22

teacher_
#StarMember
Salut! Teoretic, daca telekomul are acoperire, ar trebui sa se instaleze și la Orange. Poți să suni la Nr 300, și să le explici situația, daca exista acoperire la Telekom...

Razvan
#StarMember
Despre ce oraș este vorba? Ai verificat online acoperirea Orange Home pe site la adresa https://www.orange.ro/verifica-acoperirea/ ?

BogdanP_1
Junior
Salutări ! Am verificat acoperirea din ofertare. În Alba Iulia de exemplu e acoperit cam tot orașul, dar serviciile maxime în mai multe zone unde am încercat să implementez produsele nu se pot oferta decât sub formă de televiziune prin antenă și internet maxim 150mbps. Cei de la telekom mi-au transmis că ei nu se ocupă, chiar dacă m-am oferit să plătesc două abonamente.

Gianni
Cunoscător certificat
Cei de la Telekom nu prea vor să se mai implice pentru a mai face investiții iîn zonele unde nu au de cîștigat, în special comune, sate sau cartiere mărginașe. Aici le convine pentru a monta antene, costul nefiind excesiv iar echipamentul (aparatura) este închiriată. De aici rezultă costuri mici, profit maxim. Eu am încercat să-mi pun tv prin fibră și încă nu am reușit, Telekomul căutînd scuze că investiția este prea mare iar numărul abonaților este foarte mic. Eu îți doresc succes .

Ascary
Campion certificat
Antenele sunt deja in sate,doar echipamentele sa si le monteze.

Vio73
#StarMember
Depinde în ce zonă dorești să folosești serviciile (locuiești). În rural, Orange nu are servicii prin fibră decât în câteva locații și trebuie să folosești net fix 4g, cu ruter (internet mobil) și antenă tv satelit.Telekomul nu dă acces Orange la fibră și în rural, ci numai în urban. În concluzie, poți solicita montarea unor servicii de tip net fix 4g și antenă satelit (cam oriunde este semnal 4g). Cu fibra e mai greu, pentru că ea trebuie să existe, deci mai întâi verifică dacă au acoperire pe site la adresa ta. Pentru fibră, verificarea o poți face de aici: https://www.orange.ro/verifica-acoperirea/ Succes!

BogdanP_1
Junior
Vă mulțumesc pentru răspunsurile de până acum, dar atenție, locuiesc în Alba Iulia, în buricul orașului. De asta mi se pare puțin ironic tot tan-tamul ăsta pe care îl am cu telefoanele. :))))

Ascary
Campion certificat
Se intampla si in orase mai mari. Uneori doar cativa zeci de metri pana la reteaua de fibra si pur si simplu nu monteaza din cauza costurilor prea mari sau a solicitarilor de bransare prea putine.

Razvan
#StarMember

Ai verificat pe site la Telekomsa vezi dacă au acoperire în locația ta?

https://www.telekom.ro/acoperire/

Daca Telekom are acoperire și la Orange nu se poate, este posibil să nu mai fie disponibilă o căsuță libera în echipament ca să te poate lega și pe tine și necesită înlocuirea acestuia. Din rațiuni economice, nu este momentan posibil acest lucru.

Gianni
Cunoscător certificat
De multe ori o fac din comoditate, dacă nu au măcar 4-5 branșări nu vin pentru a conecta un singur abonat; te pune pe lista de așteptare pînă cînd le convine lor pentru a interveni. Asta se întîmplă și din cauza lipsei de personal calificat.

Razvan
#StarMember
Crezi ca le-ar strica 5 euro/luna celor de la telekom, fara să miște un pai? Problema reală este la echipamentele disponibile/lipsa lor în locație.

Vio73
#StarMember
Cred că au acoperire în centru la Alba Iulia! Poate nu mai au linii disponibile. Trebuie doar văzut dacă ai rețeaua Telekom pe scara blocului. La mine, de exemplu, am pe scară Telekom și Digi, iar eu am Orange tv!

Gianni
Cunoscător certificat
Cei de la Telekom trag fibră optică acolo unde investiția e minimă și au eficiență maximă (urban). În comune sau sate nu le convine cu fibră, deoarece costurile sunt mari și investiția se recuperează destul de greu. În schimb dacă montează antenă satelitară investesc puțin și cîștigă și din chiria echipamentelor. În cazul în care renunți la serviciile lor ei nu au nimic de pierdut.

Trixen_old
Cunoscător
Discutabil. Eu locuiesc intr-o comuna de langa Timisoara, sunt cartiere noi in care se construieste din plin, iar cei de la Telekom isi trag fibra inainte sa apara locuintele chiar. Ii suspectez ca au ceva intelegere cu primaria, ca obtin rapid autorizatii si sunt singurii care exista in anumite zone. Am remarcat ca trag doar la blocuri - la case nu se complica. Pot dovedi ceva? Nu! Dar pot confirma ca Telekom se extinde si in mediul rural daca le convine. Eu le-am solicitat in repetate randuri serviciile, insa in cele din urma trecut la Digi, apoi la UPC. Cu Orange prin 4G am experiente mixte. Daca semnalul e puternic in zona ta si ai un router bun, atunci este o optiune. As prefera insa oricand fibra acestei optiuni. Nota: am povestit cu un prieten care lucreaza la implementarea 5G in alta tara. Din discutiile cu el, din punct de vedere pur tehnic, desi va trebui schimbata din nou tehnologia (telefoanele 5G de acum sunt cumva hibride, iar 5G-ul pur nu este compatibil cu 2G/3G, deci este nevoie de doua tehnologii separate incorporate in acelasi telefon), tehnologia are costuri rezonabile si performante excelente. Pare a fi o alternativa tot mai serioasa la fibra. Da, densitatea antenelor este mult mai mare pentru zonele urbane. In acelasi timp, dispar antenele vechi, iar astea noi sunt mai usor de administrat. Nu cunosc nimic despre Orange, insa daca si-ar seta strategia ca in cativa ani sa ofere abonamente de date 5G cu trafic nelimitat in loc de fibra pana acasa in acelasi cost, s-ar putea sa aiba nevoie de investitii initiale mult mai mici si de marja semnificativ mai mare de profit.