anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Abonament Fibra 2000 dar serviciul folosit este defapt Fibra 1000

c_ionut
Junior

Buna ziua.

In aprilie am trecut la abonamentul Fibra2000 si nici pana in momentul de fata Orange nu mi-a oferit viteza mai mare de 1000mbps. La inceput nici nu treceam de 500mbps - download/upload. Am tot sunat la 300 unde eram luat peste picior ca reteaua este in parametri si ce cer eu este absurd. Abia dupa o luna, cu greu, am dat de cineva dispus sa verifice situatia si a reusit sa-mi ridice viteza la 1000mbps-down/500mbps-up cu mentiunea ca asta e tot ce imi poate oferi fara alte explicatii. Imi este greu sa cred ca nu se poate oferi pe fibra mai mult de 1gb si uploadul sa nu poate ajunge la 800/900 mbps, mai ales cand cu 2 abonamente orange unite prin router setat in dual-wan prind peste 1500mbps-down/800mbps-up. Presupun ca limitarea e pe zona unde locuiesc - Saveni, jud. Botosani - si nimeni de la orange nu are de gand sa verifice echipamentele de aici in speranta ca ar putea sa imi rezolve problema.

Pana acum nu am avut probleme cu cei de la Orange, totul s-a rezolvat cu promptitudine si mie greu sa cred ca nu se poate rezolva si situatia asta fara sesizari la ANPC sau ANCOM.

Postez si linkuri la teste facute cu speedtest:

Abonamentul 2 cu viteza de 1Gpbs - asa mergea si Fibra2000 la inceput 

Asta dupa ce am reusit sa dau de cineva dispus sa verifice mai bine situatia 

Si aici 2 abonamente orange puse in dual-wan 

Este aici in comunitate care a trecut prin aceeasi situatie si reusit sa rezolve? M-am gandit sa postez intai aici inainte de a incepe cu sesizari/plangeri la autoritati.

Edit: Linkurile speedtest postate sunt mai vechi pentru ca in momentul de fata nu am posibilitatea de a face alte teste, dar situatia nu s-a schimbat cu nimic si limitarile exista in continuare ba chiar daca nu insistam sa sun la ei ramaneam cu limitarile care le au pe abonamentele de 1Gpbs.

Edit 2: Din ce e postat aici se pare ca pana la urma s-a rezolvat cu plangere la ANCOM: https://comunitate.orange.ro/t5/internet-fix/neclaritati-oferta-fibra-2000-1800-mbps-940-mbps-vitez%... 

16 Răspunsuri 16

Anonim
Neaplicabil

Înainte de toate spune-ne ce device folosești pentru a accesa internetul pentru că toată lumea trebuie să știe în primul rând vă viteza nu este garantată și în al doilea rând faptul că cea mai slabă componentă din sistem dictează performanțele.

Îți dau doar un exemplu de acum mulți ani în urmă... eram pe Digi... abonament de 300 Mbps dar eu nu reușeam în teste să trec de 100 Mbps... nu mă deranja că-mi făceam treaba cu brio indiferent ce aveam de făcut... lucram pe un sistem desktop cu HDD pe care la scurt timp l-am înlocuit cu un SSD. Imediat viteza de download a atins limita de 300 Mbps ba uneori chiar mai sărea calul.

Așadar înainte de a arunca cu pietre gândește-te la faptul că acea viteză nu e garantată ci doar o poți atinge în condiții ideale... dacă procesorul, placa de rețea, magistrala de date și partea de stocare se descurcă cu vitezele respective... atunci poți spera... dacă nu... și chiar ai nevoie de viteza respectivă mai investește în cele mai bune echipamente.

Anonim
Neaplicabil

Și o chestie ciudată... datele nu se potrivesc... în 5 mai 2022 aveai 1.000 Mbps, iar în 27 iunie doar 500 Mbps... undeva lipsește ceva în ecuație... când a intervenit cineva, când este situația inițială... cronologic nu se potrivește.

c_ionut
Junior

Era ca referinta viteza care se prinde prin abonamentul de 1GBps si sa scot in evidenta ca nu se schimbase nimic pana nu am insistat la ei. Nu am niciun screenshot cu viteza care o prindeam la abonamentul F2000 inainte de sa imi verifice mai bine situatia. Am modificat in postarea initiala. Cat despre ce folosesc ca sa prind vitezele astea, eu cred ca linkul la speedtestul in dual-wan arata ca e posbili de partea mea. Garantez ca ce folosesc eu poate duce abonamnete de peste 5Gbps altfel nici nu pierdeam vremea cu cei de la 300 sau sa postez pe aici.

Pololică
#StarMember

https://www.youtube.com/watch?v=UO0Wy2E5uyg

O prezentare. Si faptul ca cei 2.000Mbps nu sunt atinsi pe un singur dispozitiv se stie deja.

PS: prezentarile facute de Dan Cadar mi se par cele mai apropiate de obiectivitate (poate le mai deraiaza si el, dar nu mi se par deranjante).

Linkul postat de tine arata ca este posibil sa ofere vitezele promise dar in unele zone chiar daca treci la F2000 nu le pot oferi. De aici si postarea mea. De ce Orange ofera abonamentul in zone unde infrastructura nu e capabila si de fiecare data cand sunt prin telefon cu ei nu imi ofera un raspuns clar sau sa incerce sa trimita mai departe problema, ci imi dau peste nas treaba cu serviciul in paramteri. Ironic in zonele cu fibra proprie unde nu pot oferi peste 1.5Gpbs, fostii clientii telekom upgradati la F2000 pot prinde vitezele promise pe fosta fibra Telekom

Si la semnarea contractului, ce specificatii aveai in el? Ca au in zona infrastructura pentru 2Gbps? Mie de aproximativ un an si ceva imi refuza conectarea la servicii fixe pe motiv ca nu au porturi disponibile pentru PF, desi au pentru PJ si sunt libere (in bloc sunt doar doua firme si as fi singurul care a cerut in mod express cablarea). La Digi imi spune ca trebuie sa astept pana infrastructura de 2.5Gbps sau 10Gbps va fi disponibila (practic, pot face doar precomanda).

Daca ti-au zis ca pot oferi 2Gbps si nu iti ofera, ori la tine (in casa) sunt probleme, ori la Orange.

PS: un serviciu este in parametri daca respecta clauzele tehnice din contract. ANCOM cere anumiti parametri minimi si va trebui sa dovedesti ca nu sunt. Fa reclamatii scrise in care ceri echipa tehnica. Dupa ce vei primi raspunsul (ca este in parametri), cere si detalierea lor. La mai multe reclamatii, poti cere rezilierea contractului.

Am vorbit cu ei inainte si au zis ca e posibil. Contractul este Fibra2000 se vede in contract cat si la tarif, platesc abonamentul nou. Imi pare rau ca nu am reziliat de la inceput cand am putut dar am stat cu speranta ca se rezolva. Am gasit un alt topic unde avea aceeasi problema si se pare ca rezolvat cu plangere la ANCOM. Vezi ultima postare de aici https://comunitate.orange.ro/t5/internet-fix/neclaritati-oferta-fibra-2000-1800-mbps-940-mbps-vitez%... 

c_ionut
Junior

Am stiut de la inceput ca nu pot prinde vitezele promise printr-un singur port lan, dar nu a fost problema pentru ca stiam ce fac, foloseam 2 abonamente orange, cu 2 ONT-uri conectate de mine in dual-wan la un Asus AX89X. La noul abonament nu trebuia decat sa fac dual-wan/load balancing la primele 2 porturi lan dintr-un singur ONT de asta si upgrade-ul ( si pretul/abonament). Cu setup-ul corect si tot nu reusesc sa prind vitezele promise mai ales pe partea de upload unde am nevoie de mai mult de 500Mbps.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Eu am trecut și de 1400 Mbps, dar  nu am dispozitive care să prindă mai mult. Am ont ZTE!

La mine ONT-ul e Huawei HG8147X6, dar nu el e problema...Imposibil sa nu fie capabil de 1Gbps simetric. 

Vio73
#StarMember

Cel ZTE este mult mai capabil!

AndreiSSS
Junior entuziast

Salut,

@Vio73, nu are nici o treaba zte/huawei sau guamei(atata timp cat echipamentul este in parametri) .. atata timp cat este cablu/fibra. Nu discutam wifi ca acolo sunt alte bube. Oricum s-au calicit ca puteau aduce ont-uri cu porturi RJ45 pe 2.5, la naiba e cam un standard asta de vreo cativa anisori, nu ma plang ca imi aduc aminte de zilele cu gsm 1.3KBs

@c_ionut  Nu este imposibil, numai ca cel mai probabil la tine in oras/zona profilele in OLT, sunt in best effort cu QoS destul de agresiv, deoarece au clienti b2b sau careva care a luat ceva dedicat si tin pentru el....

client_ONU cu isp_OLT sunt in 2.5G dw/1.25G up -- sync.. astea nu sunt cum bate vantul este link sau nu este.

Cumva esti fost client telekom sau pe fosta infra telekom ?

Uite speedtest fara load balancing:

https://www.speedtest.net/my-result/d/070ef092-750a-4860-8fec-eed13ceaf523 

Cu load-balancing linie 2Gbps si 1Gbps provideri diferiti:

https://www.speedtest.net/my-result/d/33b82b67-f7b2-415c-a02c-3537551391c9 

Cel putin la mine stiu ca nu se poate 1G up de la org din cauza la infra ..... de dupa OLT..

 

Numai bine.

E posibil sa ai dreptate la faza cu QoS-ul si e activ pe reteaua lor. Sunt pe fibra noua Orange, de 2 ani si am observat ca problema e prezenta cam pe toata reteaua lor din zonele Moldovei. Probabil nu au oameni in zona mea care sa verifice sau sa configureze echipamentele si ar trebui sa le inlocuiasca; eu sunt singurul din zona cu Fibra2000 si nu cred ca e optiune pentru ei sa se complice (restul au abonamentele la 10lei cu viteze ce nu trec de 300mbps).

Inca un lucru care am observat: ZTE-urile pare sa nu asculte de limitarile lor. Pe al doilea abonament Fibra1000 nu reuseam cu Huawei-ul  sa prind mai mult de 400mbps/down si 400/up si de zilele trecute cand m-au trecut pe ZTE prind peste 800/450. Le-am cerut sa imi schimbe si la Fibra 2000 dar nu vor sub pretextul ca echipamentul existent este fuctional si in parametri. Nu stiu ce ONT ti-au instalat tie dar era cineva care a postat aici, tot pe telekom, dupa ce a trecut pe ZTE a reusit sa aibe vitezele promise.

AndreiSSS
Junior entuziast

Profilele de QoS si BW limit, se pun in echipamentele la capat de linie(ONT), cand se face provisioning, daca pe ZTE a crescut, cel mai probabil nu au inca un profil cu asta si este limitat de OLT.

Echipamentul se initializeaza astfel, precizez ca nu sunt toti pasi aici, doar ca idee.

Power on >> Link>> OLT<>ONT>>Auth>>OMCI Provisioning. In Omci Provisioning se primesc limitele impuse fie dynamice fie statice. Ca idee download-ul se limiteaza deobicei in ONT si upload-ul in OLT.

Personal am toate ver de echipamente chiar si vechiul sagemcom .. nu am probleme.

Testele pe care ti le-am aratat ambele sunt echipamente Huawei ... nu echipamentele sunt problema :)))

La org topologia de setup este diferita.. se bazeaza pe echipament local sa puna limita, la rcs se limiteaza in PPPoE.