anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Plata in valoare de 0.99 euro prin Jocuri pe telefon

Plata in valoare de 0.99 euro prin Jocuri pe telefon a fost efectuata cu succes. Iti multumim.
Pt ce am primit acest mesaj
Ce abonament am
Dc orange
Animați abonamentul
1 Soluţie acceptată‚

Dezactivarea se face prin inchiderea abonamentului la Orange Games. Eu am închis abonamentul. Intri in aplicația Orange Games, intri la abonament si apeși dezactivare. Un topic mai detaliat aici https://comunitate.orange.ro/questions/2438786-orange-games-cum-ma-abonez-si-dezabonez

 

Update 18 oct. 2023 (DanielaH, Moderator) - Dezactivarea abonamentului Orange Games se poate face și prin trimiterea unui SMS gratuit cu textul STOP la numărul 8351.

Vizualizare soluţie în postul original

24 Răspunsuri 24

FLo1
#StarMember
@Orange: Intrucat acest trend incepe sa ia amploare, ar fi cazul de o interventie sau clarificare: Pentru plati care sunt incluse in factura, orice abonat ar trebui sa poata solicita ORANGE blocarea / acceptul sau detalierea (provenienta) cheltuielii respective. Este asemeni cum la o banca, orice "miscare" pe contul titularului iti poate fi justificata si dupa caz, acceptata sau blocata. Intrucat tot mai multi sunt abonati la "nu mai stiu pe ce-am dat click", este necesara SI o alta masura decat inchiderea contului (numarului). Sper sa se revina cu o solutie clarificatoare, intrucat la multitudinea de "variante taxatoare" doar operatorul sau abonatul au cunostinta despre cauza acestor cheltuieli.

FaraUnID
Campion certificat
@ab Cel mai probabil ai avut un joc instalat si ai activat accidental serviciul pe baza de abonament. Sau o aplicatia dubioasa din telefon te-a abonat la un astfel de serviciul. Intr-o perioada astfel de magarii erau introduse in reclamele din aplicatii sau in reclamele din cadrul unor site-uri web dubioase. Adica, cu ajutorul unui script primeai o reclama de tip pop-up in genul "telefonul tau este virusat" si in momentul in care o inchideai sau daca muscai momeala si instalai antivirusul recomandat de ei, daca nu erai atent te abonai la ceva servicii premium cu plata prin SMS. Cred ca ar trebui implementata o metoda de protectie in cazul acestor abonamente cu plata inclusa in factura sau miroplati SMS care nu sunt initiate in mod direct de catre client. Ceva de genul Cod OTP sau un cuvant cheie, o comanda, o ceva trimis pe SMS si care trebuie confirmat de clientul final inainte de efectuarea tranzactiei.

andreeagrecea
Începător
Eu personal nu am avut nici un joc instalat. Între timp s-a rezolvat problema. Am dezinstalat aplicația myorange de pe telefon, am sunat la serviciu clienți de vreo 2 ori și ultima oara mi-au spus ca au dezactivat plățile prin google play. Nu știu cum s-a rezolvat, acum nu îmi mai ia bani.

Alecsa_Lucretia
Începător
In fiecare sambata mi se sustrag 1.18€, Am intrat pe orange games, nu sunt abonata la nimic, dar continua sa-mi sustrageti bani aiurea. Rog sa rezolvati !!

FaraUnID
Campion certificat
Poate ca abonamentul este pentru joc / aplicatie altele decat cele incluse in Orange Games.

CristianHH
Începător
Am primit si eu: "Plata in valoare de 1.18 euro prin Jocuri pe telefon a fost efectuata cu succes. Iti multumim." Pt ce am primit acest mesaj? Telefonul e folosit de sotia mea. Nu se joaca pe telefon, nu a activat Orange Games, nu are pe telefon aplicatia Orange Games instalata. Este vreo legatura cu faptul ca in aprilie a.c. a expirat contractul de 2 ani? Nu am fost contactat pentru prelungirea contractului si nu am gasit (am citit pe aici multe variante) cum sa anulez abonamentul la Orange Games pe care nu l-am facut...

DanielaH
Moderator
@CristianHH, uite aici un topic în care sunt descriși toți pașii pentru dezabonare - https://comunitate.orange.ro/questions/2438786-orange-games-cum-ma-abonez-si-dezabonez. Să ne spui dacă ai reușit.

CristianHH
Începător
Am rezolvat ieri cu ajutorul unei domnisoare consultant, in cateva minute. Foarte amabila si cu mult profesionalism. Nu aveam aplicatia descarcata si nici nu am vrut sa ma complic. Fara aplicatie nu am reusit singur sa ma dezabonez in MyOrange. Am ramas cu o plata de 1.18 euro dar sotia si-a asumat-o 🙂 . Probabil a deschis un link si a dat OK pe acolo. Am reinstruit-o in acest sens. Multumesc.

DanielaH
Moderator
@CristianHH, mă bucur că ai rezolvat și mulțumim pentru feedback! Te mai așteptăm în Comunitate.

CristianHH
Începător
@DanielaH Discutia pe chat a fost super OK pentru cineva care era la lucru intr-o zi de duminica 1 Mai (imi pare rau ca nu am notat numele, Manuela sau Gabriela cred). Tot respectul.