anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange România vrea să renunțe la facturile în format pe hârtie

tomaciprian
Cunoscător

Orange România, liderul pieței de telefonie mobilă, a transmis notificări anunțând că, începând cu această lună, vor primi factura exclusiv în format electronic, prin e-mail.

 

"Salut! Te anunțăm că, începând cu luna aceasta, factura ta Orange va fi disponibilă exclusiv în format electronic și o vei primi lunar pe e-mail. O poți accesa oricând și pe calculator, în My Orange https://oran.ge/facturi sau din SMS-ul prin care te-am înștiințat de emiterea facturii", se arată în mesajul transmis de operator.


"SMS-ul a fost transmis către câteva mii de clienți care primesc deja factura Orange și prin intermediul e-mail-ului. Pentru a le fi mai ușor să intre în posesia facturii în format digital, clienții o pot descărca direct din SMS sau o pot accesa din aplicația My Orange. Ne dorim să sprijinim clienții în adoptarea metodelor digitale de primire și de plată a facturii și, în același timp, să contribuim la reducerea consumului de hârtie. Acest tip de acțiuni fac parte din strategia de responsabilitate socială a Orange România, cu scopul de reducere a impactului asupra mediului înconjurător. Clienții au opțiunea de a păstra factura în format fizic.

 

Dematerializarea proceselor și eficientizarea consumului de resurse – în acest caz, cel de hârtie - înseamna parcurgerea unui drum lung, dar care ne ajută pe noi toți, companii și clienți, să avem un comportament mai responsabil față de mediul înconjurător", au afirmat reprezentanții Orange România.

 

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/orange-romania-vrea-sa-renunt...

 

Eu, personal, sunt de ~2 ani la Orange si nu am primit deloc vreo factura tiparita pe hartie in cutia postala (si mai bine, fiindca m-ar fi costat 0,95 euro cu TVA/luna pentru acea factura), doar pe e-mail & SMS platind-o intotdeauna la un PayZone din apropierea locuintei mele,doar cu numarul. Foarte rar, folosesc cardul pentru a plati factura online, nu pentru ca nu doresc ci pur si simplu locul de munca actual nu ofera virament intr-un cont banacar.


Voi cum va platiti factura/ facturile?

23 Răspunsuri 23

Vio73
#StarMember
E evident că nu are cum să se aplice tuturor, nici acum și nici în viitorul apropiat.

FaraUnID
Campion certificat
Daca inchei un abonament nou cu Orange, angajatii ai fost dresati sa bifeze din start, in contract, ca doresti factura in format electronic si ca esti de acord ca Orange si partenerii acestora sa utilizeze datele tale cu caracter personal in scop de marketing, comunicari comerciale si imbunatirea serviciilor. Fara sa te intrebe daca esti sau nu de acord cu treba asta si fara ca tu sa-ti poti exercita dreptul legal de opozitie si intervetie. Pur si simplu, in momentul in care contractul este scos la imprimanta acele mentiunui sunt deja bifate. Ma intreb ANCOM si ANPC ce ar avea de spus in legatura cu aceasta practica?

Si eu am optat, de ani buni, sa nu mai primesc factura pe hartie. Cu numărul, la oricare unitate dotată cu paypoint, simplu si comod.

Vio73
#StarMember
Cred că doar pentru cei mai în vârstă sau care nu prea se pricep deloc la tehnologie este o problemă. În rest, toată lumea se descurcă sub o formă sau alta (cu sms, cu email, etc).

Ascary
Campion certificat
"Singura strategie este accea ca raman mai multi bani. Acest bani care vor parasi Romania prin tot felul de inginerii finaciare, astfel incat sefii companiei mama sa poata sa-si plimbe posteriorul in jeep-uri si limuzine de peste 100.000 euro."(FaraUnID) _________________________________________________ FaraUnID nu mai pierde vremea pe net si fa-ti si tu o firma ca sa iti plimbi fundul in Jeep. Stiu ca e enervant sa ii vezi pe altii ca au bani de masini scumpe,dar oamenii muncesc pentru asta asa ca...pune osul la treaba :)))

FaraUnID
Campion certificat
O spune omu' care afirma faptul ca el se joaca toata ziua pe laptop si care a achizitionat un router Telekom doar pentru ca a vazut un afis pe o poarta, pe principul "sa fie acolo" iar Telekom i-a bagat pe gat Norton Internet Security tot pe principul "sa fie acolo". Faptul ca eu din 2014 achizitionez telefoane doar la liber din alte surse, ma face sa cred ca nu astept tot felul de oferte de la Orange si nici de 3 lei acadele, pentru ca mai apoi sa ridic in slavi mizeria.

Ascary
Campion certificat
Cel putin eu nu jinduiesc la altii. Imi plimb fundul cu caruta mea personala :))

Lajos-Zoltán
Începător
Totuși, dacă pe viitor vom primi factura electronic, ca sugestie: Am putea primi și noi o mică reducere 2 lei/ factură, cum este la Telekom. Pentu că, și noi vrem să facem economii de Lei Noi.

Vio73
#StarMember
Eu o plătesc de peste 10 ani așa și crede-mă că economisesc cu siguranță mai mult de 2 lei. Plus că dacă ai un card Orange Money și plătești cu el factura și mai faci alte cumpărături, primești 10% înapoi din factura lunară. Nu că nu aș fi de acord cu ce spui, dar dacă plătești cu cardul factura ai o multitudine de beneficii, pe lângă faptul că îți protejezi și sănătatea, să nu mai mergi în aglomerații.