anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange România vrea să renunțe la facturile în format pe hârtie

tomaciprian
Cunoscător

Orange România, liderul pieței de telefonie mobilă, a transmis notificări anunțând că, începând cu această lună, vor primi factura exclusiv în format electronic, prin e-mail.

 

"Salut! Te anunțăm că, începând cu luna aceasta, factura ta Orange va fi disponibilă exclusiv în format electronic și o vei primi lunar pe e-mail. O poți accesa oricând și pe calculator, în My Orange https://oran.ge/facturi sau din SMS-ul prin care te-am înștiințat de emiterea facturii", se arată în mesajul transmis de operator.


"SMS-ul a fost transmis către câteva mii de clienți care primesc deja factura Orange și prin intermediul e-mail-ului. Pentru a le fi mai ușor să intre în posesia facturii în format digital, clienții o pot descărca direct din SMS sau o pot accesa din aplicația My Orange. Ne dorim să sprijinim clienții în adoptarea metodelor digitale de primire și de plată a facturii și, în același timp, să contribuim la reducerea consumului de hârtie. Acest tip de acțiuni fac parte din strategia de responsabilitate socială a Orange România, cu scopul de reducere a impactului asupra mediului înconjurător. Clienții au opțiunea de a păstra factura în format fizic.

 

Dematerializarea proceselor și eficientizarea consumului de resurse – în acest caz, cel de hârtie - înseamna parcurgerea unui drum lung, dar care ne ajută pe noi toți, companii și clienți, să avem un comportament mai responsabil față de mediul înconjurător", au afirmat reprezentanții Orange România.

 

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/orange-romania-vrea-sa-renunt...

 

Eu, personal, sunt de ~2 ani la Orange si nu am primit deloc vreo factura tiparita pe hartie in cutia postala (si mai bine, fiindca m-ar fi costat 0,95 euro cu TVA/luna pentru acea factura), doar pe e-mail & SMS platind-o intotdeauna la un PayZone din apropierea locuintei mele,doar cu numarul. Foarte rar, folosesc cardul pentru a plati factura online, nu pentru ca nu doresc ci pur si simplu locul de munca actual nu ofera virament intr-un cont banacar.


Voi cum va platiti factura/ facturile?

23 Răspunsuri 23

Jay
Campion certificat
Eu am pierdut șirul anilor, de când nu mai primesc factura pe hârtie.. De plătit, prin mobile banking, sau, de când au tot felul de concursuri, prin My Orange :). Nu este ok pentru toată lumea aceasta varianta, pentru ca nu toată lumea are adresa de mail, multi nu au calculator, etc.. deja îmi fac griji, o sa ma înnebunească matusa mea :(, am portat-o la Orange, anul trecut.. Are un punct de plata lângă casa, nu stiu exact ce este, dar ii trebuie factura..

FLo1
#StarMember
E mai comod in my orange, indiferent ca e pentru abonament sau incarcare optiune prepay. Pentru cei care au nevoie de factura in format tiparit, cu siguranta au o tiparnita prin preajma, mai ales cei cu statut juridic, nu persoane fizice. Ceilalti de rand, lipsiti de cont orange sau internet banking probabil apeleaza la pay-point si alte tonomate bancare.

Miha_Z
#StarMember
Eu am trecut de multi ani factura in format electronic si daca am neclaritati privind suma de plata intru in My Orange si o vizualizez. Factura o platesc in Orange Shop sau Store. Nu obisnuiesc sa achit din My Orange.

Razvan
#StarMember
Cam de prin 2010-2011 am trecut la factură electronică, din păcate nu este ok ce face Orange, mai ales că mulți nu au acces în online și folosesc telefoane 2G.

Neaplicabil
Online cu cardul din my Orange plătesc O singură data am platit la un store cu cash . Absolut toate facturile eu le am electronice si nu tipărite . Gaz, curent, tv net, telefonie . Lunar din abonament achit si o încărcare de pre pay pentru doamna Noah, din păcate ea nu mai dorește abonament, a avut dar a trecut la pre pay când a avut posibilitatea . Cam 90 % din cumpărături noi le facem online, până si tigăi si oale de bucătărie am prins odată o oferta pe eMag . Eu mai iau baterii alcaline pentru lanterne de asemenea, seturi de câte 24 de bucăți .

Diana
Cunoscător
Nu mai avem nicio factura pe hartie si de cateva luni le platim pe toate online unele din Orange Money , altele cu cardul in aplicatiile furnizorilor. Cu pandemia asta am reusit sa-l conving pe sot cu platile online cu care nu era de acord , imi cerea sa imprim facturile si mergea la banca sa le plateasca la robotel. La toti furnizori am cont online si acum imi cere sa vada emailurile de confirmare ca s-a inregistrat plata La emag sau alte magazine online prefer platile ramburs ca vin produsele mai repede Nu stiu cum se vor descurca batranii si oamenii fara prea multa carte fara factura fizica ,dar de platit nu e o problema ,merg in shop Orange ,spun numarul de telefon si platesc factura

Vio73
#StarMember
Am peste 10 ani de când nu mai primesc facturile pe hârtie și mi se pare mult mai bine pentru mine și pentru mediul înconjurător. Pentru cei care nu se descurcă, se pot folosi de sms. Și eu am totul online, la toate utilitățile, și nu ai nicio bătaie de cap. Le rezolv rapid cu Orange Money!

FLo1
#StarMember
@all: Stiti ce ignora Orange in acest topic, ca si in altele de altfel: accesul unor abonati la mediul online (asa cum mentiona si @Razvan). Si asta pentru ca dintre cei care prefera factura in format tiparit nici macar nu intra in Comunitate, iar altii o tiparesc acasa pentru a merge cu ea la banci sau terminale de plati. Asadar cu un grup relevant dar omogen statistica are un rezultat evident din start.

FaraUnID
Campion certificat
"în același timp, să contribuim la reducerea consumului de hârtie. Acest tip de acțiuni fac parte din strategia de responsabilitate socială a Orange România, cu scopul de reducere a impactului asupra mediului înconjurător" - gargara ieftine in limbaj de esenta tare, adica de lemn. Singura strategie este accea ca raman mai multi bani. Acest bani care vor parasi Romania prin tot felul de inginerii finaciare, astfel incat sefii companiei mama sa poata sa-si plimbe posteriorul in jeep-uri si limuzine de peste 100.000 euro. Intregul proces de productie al unei astfel de masini de nivel CEO / Executive (plecand de la faza de proiect si terminand cu predarea produsului la cheie catre clientul final) la care se adauga anii de exploatare, service, revizii, inlocuire consumabile, etc polueaza si produc o amprenta de carbon mult mai mare decat emiterea unei facturi pe hartie.

Dcracea
Începător
si eu tot in format electronic o primesc si o platesc ba din my orange de pe calculator, ba din contul meu de pe mobil.

Neaplicabil
Mie mi se pare cel mai sigur așa . Cardul este înrolat la 3 d secure, primesc imediat sms cu un cod din șase cifre valabil 15 minute doar . Si e fără comision bancar operațiunea . E bine .

FLo1
#StarMember
@Noah: Gandeste-te si la generatia predecesoare care "trebuie" sa acceseze factura de pe telefoane cu taste, nu smartphone. Tu cum te-ai descurca? Ca sa nu mai mentionez de "plimbarile" prin contul My Orange.

FaraUnID
Campion certificat
Sau clientii din mediul rural, postiti, asta... convinsi de agentii din vanzari din teren - specimene rare - sa incheie abonamente de televizune prin satelit. Cum vezi un batran de 70 de ani accesand factura din online sau platind prin intermediul unui card bancar? Mergi si explica-i batranului de 70 de ani ca prin factura in format electronic va "contribui la reducerea consumului de hârtie" si ca acesta decizie "face parte din strategia de responsabilitate socială a Orange România, cu scopul de reducere a impactului asupra mediului înconjurător"! Sa vezi cum te urca batranul pe garduri sau cum te alearga pe ulita satului cu toporul in mana.

Nimcid25
Explorator
Va agitați degeaba. Măsura se aplica celor care au deja un cont MyOrange activ, se menționează si în articol.