anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cost suplimentar SMS-uri internaționale date în Malaezia

VoX
Junior
Am avut cost suplimentar de 0,18 Euro reprezentând SMS internaționale, sms pe care eu nu le-am efectuat. După unele discuții cu Orange, a rezultat ca aceste mesaje au fost date în Malaezia, în 3 zile diferite. Nu îmi pot explica ce a cauzat aceste SMS-URI. Am aproape certitudinea ca aceste acțiuni se petrec în interiorul Orange, cu sau fara știrea șefilor.. În mod normal, oricare dintre noi nu ar da importanta la asemenea sume mici.. Însă dacă adunam la câteva sute de mii de abonați, se aduna ceva sume..Nu? Dacă a mai avut cineva din comunitatea Orange asemenea experiențe..?
6 Răspunsuri 6

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Mmm...nu am avut situatia asta. Am trimis SMS-uri internationale, care au fost si taxate ca atare. Dar nu am patit sa fiu taxat pentru SMS-uri internationale pe care nu le-am trimis. Vezi sa nu fie vreo aplicatie care iti trimite SMS-uri pe fundal. La iOS stiu ca se trimite(a) un SMS international la un server din UK, daca nu ma insel, pentru activarea iMessage. Nu zic ca ar fi cazul asta neaparat. Zic doar ca exista posibilitatea sa fie si asta. Daca ai un Android, recomandarea mea ar fi sa revizuiesti lista aplicatiilor si a permisiunilor.
Client Orange

Pololică
#StarMember
Nicio experienta fara ca eu sa stiu (in sensul ca stiam de acel cost). Daca ai vreun dubiu, uita-te in desfasurator si in telefon si compara. Zilele trecute am sunat la BCR (*2227) si m-am uitat sa vad daca imi face cost (cred ca stii ca sunt numere scurte care, desi costul este catre un numar national, este, totusi, tarifat, chiar daca ai nelimitat. N-ar fi prima data cand un telefon este infectat cu malware si ar trimite mesaje (verificare numar activ) pentru ca apoi sa trimita mesaje care sa copieze datele sau sa suni la numarul respectiv.

FLo1
#StarMember
@Vox: Pe lângă verificarea aplicației de mesaje pentru a observa când/dacă s-au transmis acele SMS-uri, obligatoriu revizuiește și lasă drepturi de gestionare a mesajelor doar aplicațiilor sigure și cunoscute, cum ar fi cele aferente aplicației de mesaje sau de sistem.

VoX
Junior
Am IPhone.. Nu am aplicații terțe. Am BitDefender. Sunt foarte atent cu ce consum, mai ales ca am date sensibile în telefon plus doua carduri inrolate. Și luna trecuta am avut doua SMS înternationale și nu am dat importanta. Dacă sunt breșe de securitate, ori sunt la Orange ori sunt la Orange. Nu am aplicație separata pentru gestionarea SMS-urilor ci doar cele ale telefonului. Curios este ca Orange mi-a dat 1 euro cumva sa acopere consumul.. Ce sa înțeleg de aici??

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Nu e neaparat ca sa acopere ceva. Si eu am intrat din greseala pe credit in cursul unui apel international (s-au consumat minutele incluse si a intra pe credit), si au fost foarte amabili (cu toate ca repet, a fost greseala mea) sa-mi trimita inapoi creditul consumat. N-aveau nicio obligatie sa faca asta, dar am apreciat faptul ca au vrut sa ajute. Deci...n-o lua neaparat ca pe o incercare de a acoperi ceva. Nu stiu ce sa zic... Bitdefender-ul n-o sa detecteze nimic daca nu e un virus. Deci...de exemplu, o aplicatie care trimite SMS-uri in afara, pentru ca asa a fost programata sa faca, se prea poate sa treaca nedetectata. De asemenea, poti incerca o resetare a iPhone-ului. Eventual lasi doar aplicatiile preinstalate. Alta idee nu am momentan...
Client Orange

FLo1
#StarMember
@VoX: ”Aruncă o geană”, măcar de curiozitate, în lista cu permisiuni acordată aplicațiilor pentru transmis (accesat) SMS-uri. Ai fi uimit de lungimea listei. Puțin periaj ar fi binevenit.