anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum platesc factura de la netflix?

EmiliaH
Începător

Pe netflix.com am vrut sa îmi fac abonament cu factura orange. La pasul 3 am introdus nr de telefon de pe care este contul My Orange și am făcut verificarea, apoi am reușit sa îmi fac un cont Netflix care momentan funcționează. Pe aplicația My Orange nu scrie nimic despre acest lucru, nu scrie nimic despre Netflix sau ca ar fii ceva activ. Ma poate ajuta cineva cu niște neclarități? Acum ce ar trebuii sa fac și cum ar trebuii să vină plata dacă nu îmi apare nimic pe aplicație și cum ar trebuii sa plătesc?

3 Răspunsuri 3

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Salut,

In mod normal, contul trebuie sa-l faci dintr-un link primit de la Orange. Daca il faci separat, nu stiu daca mai poti adauga plata pe factura. Eventual poti incerca sa accesezi din nou acel link si vezi ce optiuni primesti.

Plata, odata finalizata perioada in care Orange plateste abonamentul (cele 12 luni), se va face pe aceeasi factura pe care ai si celelalte servicii. Momentan, serviciul e pur si simplu platit de Orange. Asa ar trebui sa-ti apara si in contul Netflix.

Starea serviciului in raport cu Orange se poate vedea de aici.

Ar trebui sa vezi ceva de genul asta. In cazul asta, oferta a expirat, si n-am mai continuat cu plata pe factura. Dar in cazul tau, ar trebui sa zica cum ca plata abonamentului Netflix este activa.

arsradu_0-1672866817854.png

 

Client Orange

Pololică
#StarMember

Urmeaza pasii recomandati de Radu. Eu asa imi activam (sau dexactivam) Netflix. Imi era mai simplu si mai comod sa platesc direct pe factura (totul intr-un singur loc).

DanielaH
Moderator

@EmiliaH, ai urmat pașii recomandați mai sus? Ai reușit?