la 10-11-2025 05:38 PM - editat ultima oară la 25-11-2025 11:55 AM de DanielaH
Bună ziua,
Am întâmpinat o problemă cu eSIM-ul: acesta a fost pierdut din telefon și, încercând să îl reinstalez, am constatat că nu pot finaliza procesul fără un cod de verificare, care se primește prin SMS la numărul meu de telefon.
Un operator al serviciului clienți m-a sfătuit să mă prezint într-un magazin Orange pentru a rezolva situația, însă în prezent mă aflu în străinătate, ceea ce îmi face dificilă această opțiune.
Aș dori să întreb dacă există și alte modalități prin care pot rezolva această problemă fără a fi necesară prezența fizică într-un magazin.
Vă mulțumesc anticipat pentru sprijin.
Cu stimă.
la 10-11-2025 05:44 PM
la 10-11-2025 05:57 PM
Salut,
Îți mulțumesc pentru răspuns și pentru timpul acordat!
Totuși, mă întrebam dacă ar fi posibil ca, în astfel de situații, codul de verificare să fie trimis pe e-mail sau pe un alt număr de telefon, dacă solicit acest lucru, pentru a putea reinstala eSIM-ul chiar și atunci când nu mă aflu în țară.
Mulțumesc anticipat pentru ajutor!
la 10-11-2025 08:47 PM
O regulă trebuie să fie clară: fără experimente de eSIM în roaming. Altfel până la întoarcerea în țară nu vor fi șanse de recuperare eSIM. Bineînțeles, ”eSIM-ul” nu s-a rătăcit singur, la fel cum nici bateria sau displayul nu se pierd de telefon. Sau în astfel de situații, cel mai bine e să renunți la ideea de eSIM cu numerele pe care nu dorești să le ..... ”pierzi”. Recuperezi numărul la revenirea în țară: simplu și ușor, dar într-un magazin Orange din România, nu online.
la 10-11-2025 09:31 PM
Ah, ce clar și liniștitor! Deci eSIM-ul, la fel ca bateria și display-ul, nu se pierde niciodată de unul singur, cine ar fi crezut că trebuie să ne protejăm propriile numere ca pe niște bijuterii rare? Experimentele în roaming sunt interzise, altfel șansele de a recupera eSIM-ul până la întoarcerea în țară sunt ... inexistente. Înțeleg perfect, deci orice tentativă de a testa serviciul de la distanță se transformă într-un mic dezastru personal și asta fără a avea vreun ajutor online.
Și desigur, soluția „simplă și ușoară” de a recupera numărul este o vizită obligatorie într-un magazin Orange din România pentru că cine ar vrea să facă lucrurile convenabil, online, când poți să transformi totul într-o experiență fizică? Mulțumesc pentru avertismentul prietenos și pentru că ați clarificat că, în lipsa unor pași perfecți și a unei discipline impecabile, propriile numere de telefon pot deveni instantaneu inaccesibile. Deci, concluzia este simplă: răbdare, magazin fizic, pași corecți, și nimic mai mult. Simplu, ușor și, bineînțeles, absolut lipsit de orice surprize neplăcute ... dacă urmezi regulile la literă.
la 10-11-2025 09:46 PM
Salutare!
Exista un singur topic in care un membru ne spune că a reușit să rezolve problema in care te afli. Posibil să depindă și de cine va răspunde atunci când contactezi serviciul clienți. Topicul îl găsești accesând linkul de mai jos:
https://comunitate.orange.ro/t5/esim-si-number-share/cum-migrez-esim-in-strainatate/m-p/132952
la 10-11-2025 09:55 PM
Salut,
Îți mulțumesc pentru răspuns și pentru timpul acordat!
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor