anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Number share pe smart watch-ul unui copil (Family Setup pentru Apple Watch)

razvan14
Începător
Buna ziua!
Incerc sa partajez abonamentul de date cu un smart watch Apple SE GPS + Cellular pe care e setat contul unui copil. Pe aplicatia watch a telefonului primesc mesajul" The Orange Romania account on this iPhone cannot be used to add a data plan..."
Sub acest mesaj e un link care ma trimite pe situl apple iar la Family Setup support observ ca in Romania nu e niciun operator care sa suporte aceasta optiune.
Trag concluzia ca optiunea number share oferita de Orange nu functioneaza decat cu un ceas pe care e setat acelasi cont cu cel de pe telefon.
Ce solutii ofera Orange pentru a putea oferi unui copil posibilitatea de a folosi un smart watch atunci cand nu e conectat la wifi?
1 Soluţie acceptată‚

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
@razvan14 colegii au confirmat ceea ce ai menționat și tu. Din păcate serviciul Family Setup pentru Apple Watch folosind un număr nou / separat pentru ceas nu este dezvoltat în România. În acest moment, cu serviciul Number Share, poți avea pe ceas (pe bază de eSIM) același număr ca pe telefon pentru a putea prelua astfel apeluri și a face alte acțiuni atunci când nu ai telefonul cu tine și nu ești conectat la Wi-Fi.

Vizualizare soluţie în postul original

23 Răspunsuri 23

Ceva noutati in legatura cu number share pe smart watch-ul unui copil (Family Setup pentru Apple Watch)?

Exista un orizont de timp ca aceasta functie sa fie disponibila si in Romania?

Din păcate, nu. Dar te asigur că vom posta aici, pe acest thread, dacă vom primi informații noi.

Roby_B
Începător

Dar oare nu ar merge totusi urmatorul scenariu:
1. Fac un abonament nou la Orange (pentru copil);

2. Bag sim-ul nou (fizic) in iphone-ul parintelui, activez Number Share, si apoi configurez Watch-ul din iphone (pentru membrul de familie respectiv).

3. Scot sim-ul fizic din telefon (ca sa il bag inapoi pe al meu) si apoi ramane doar Watch-ul configurat pe numarul respectiv?

Adica este nevoie ca sim-ul fizic sa fie tot timpul intr-un telefon pornit?

Exact același lucru am întrebat eu in orange shop  si au dat  din umeri sau nu au vrut sa  răspundă . Cred ca in România decât sa plesti un esim mai bine faci un abonament plus taxa de number share . 

Din pacate nu merge acest scenariu.

1. Daca faci setup cu Number share, watch-ul este configurat cu ID-ul tau de apple. Deasemenea daca SIM-ul cu Number share nu este in telefon nu merge partea de cellular de pe watch (SIM-ul trebuie sa fie in retea cu date-le activ). Am incercat si sa mut SIM-ul intr-un alt telefon si deasemenea nu functioneaza cellular pe watch.

2. Family share NU este disponibil in Orange :(. Doar prin acest setup poti avea Apple ID diferit watch vs. iPhone

Solutia de compromis: abonament cu eSIM si Number share dedicat apple watch (pe langa SIM-ul parintelui), DAR pe watch va fi apple ID-ul parintelui (acces la toate datele de pe acest cont). Doar prin aceasta metoda poti primi apeluri pe watch pe un numar dedicat. Dezavantaj deasemenea ca nu poti face apeluri intre cele 2 numere de pe acelas iPhone (SIM fizic si eSIM) - complicat rau si perzi toate beneficiile Family share-ului.

Salut,

Daca te referi la scenariul din comentariul meu anterior (editat cu update), sa stii ca merge. Adica fix asa am facut pana la urma. Am luat un numar nou si un iphone 8 sh in care am sim-ul copilului, dar pe care il tin in permanenta inchis. Pe acel iphone i-am facut cont/ID de Apple special pentru copil.

Buna! Am incercat eu astazi. Functioneaza cat e telefonul inchis, insa cand scoti simul din iphone se deconecteaza ceasul. Telefonul nu trebuie sa fie pornit, dar cartela fizica trebuie sa ramana in acel iphone cu care a fost imperecheat si configurat. 

Roby_B
Începător

Update:

Dupa testele efectuate de mine, concluziile sunt asa:

1. Dupa ce configurezi iwatch-ul, de pe iphone-ul in care este bagat sim-ul cu abonamentul la care ai activat in prealabil si optiunea Number share, este obligatoriu sa lasi cartela sim in telefon (da.. chiar daca telefonul e stins).

2. Daca telefonul este oprit, merg insa doar apelurile si iMessage. SMS-urile nu merg.

3. Pentru configurarea iwatch-ului este nevoie de minim iphone 8 (IOS 16), pe care trebuie sa-l “sacrifici” oricum pentru a pastra cartela fizica (altfel nu functioneaza ceasul).

In concluzie, ca sa folosesti iwatch-ul cellular, iti trebuie abonament dedicat + number share de 2 euro pe luna + un telefon dedicat doar pentru a tine cartela fizica (poate fi stins).

La punctul 3, cred ca se poate si cu un iphone 6s (IOS 15.7.7)