anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

eSIM are capacitate de stocare mai mare decat un SIM?

Radulov
Junior entuziast

eSIM are capacitate de stocare mai mare decat un SIM? Ma refer la numarul de contacte.

1 Soluţie acceptată‚

RafaHelper
#StarMember

Salut @Radulov

Tehnologia eSIM-ul NU permite stocarea agendei telefonice, adică nu vei putea salva contacte pe eSIM. Numerele de telefon pot fi salvate doar in agenda telefonului (Contacte).

https://www.orange.ro/help/voi-mai-avea-posibilitatea-de-a-stoca-agenda-telefonica-in-esim-9888

Vizualizare soluţie în postul original

24 Răspunsuri 24

DanielaH
Moderator

Salut tuturor!

Ne-am interesat și noi la colegi. Nu există posibilitatea de stocare a contactelor in eSIM. SIM-ul electronic/ virtual, neavând suport fizic, nu are nici memorie fizică pentru a permite stocarea de contacte. Numerele de telefon pot fi salvate doar în memoria telefonului (Contacte).

Ca o completare, menționam că produsul eSIM nu este un produs Orange. Noi oferim doar posibilitatea tehnică de a furniza servicii pe acest produs.

@Radulov, recomandarea colegilor este să iei legatura cu cei de la Samsung pentru mai multe informatii legate de sectiunea exactă în care au fost stocate contactele.

Radulov
Junior entuziast

Dupa cum am mai spus: am putut sa export contactele din telefon pe eSIM, am adaugat contacte noi direct pe eSIM si pot vedea si apela contacte selectand ce lista de contacte utilizez din setari, anume eSIM. La fel consultantul de la Orahge shop, la intrebarea mea, mi-a spus ca pe eSIM pot stoca tot 250 contacte, la fel ca pe SIM fizic.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Ma indoiesc ca e un numar fix de contacte. Nu se mai foloseste un numar fix de contacte de prin anii 2005...cred. :)) S-a trecut la volum de date. Cat anume? Pai, in functie de encodarea caracterelor pe care le folosesti. Unele ocupa mai mult spatiu, altele mai putin. Caracterele speciale si cele cu diacritice de obicei ocupa mai mult.

Storage-ul in sine (hardware-ul) s-ar putea sa fie intr-adevar dependent de producatorul telefonului. Orange banuiesc ca vine doar cu partea de software. De restul se ocupa telefonul.

Deci, problema nu e neaparat ca nu se pot salva contacte pe eSIM (din cauza ca ceea ce ofera Orange e doar partea de software din eSIM, adica profilul), e mai degraba o problema de hardware si de ce anume suporta fiecare telefon in parte.

Tind sa cred ca in mare parte, orice producator de telefon cu eSIM va avea si suport hardware pentru stocarea de contacte pe acel eSIM. Cat de multe? Din nou, depinde, si in functie de telefon, si in functie de contacte.

O sa ma mai interesez si eu, doar de curiozitate. Dar...da, un subiect foarte interesant. 🙂

Client Orange

Radulov
Junior entuziast

Iata dovada pe aceste printscreen-uri.

Screenshot_20230217_164503_Contacts.jpg

Screenshot_20230217_164454_Contacts.jpg

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Ok, am facut un mic test cu un batch de contacte random si...da, SIM-ul fizic are limita. In cazul meu s-a oprit la 230 de contacte. Daca si eSIM-ul ar trebui sa fie la fel, atunci raspunsul la intrebarea ta pare sa fie: 230 de contacte.

Nu stiu de ce aveam impresia ca duce mult mai mult de atat. Se pare ca nu e cazul.

Client Orange

RafaHelper
#StarMember

Salutare, 

Am zis ca cel mai bine e sa clarific situatia cu cei de la Samsung, mai jos raspunsul lor oficial.

RafaHelper_0-1677163266680.png

Mulțumim mult, @RafaHelper, pentru clarificări!

Cu drag!

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Un pic impropriu spus "cartela" eSIM. Pentru ca nu e o cartela.

De asemenea, din cate inteleg eu, Samsung te trimite inapoi la Orange...unde informatia este: nu poti salva contacte pe eSIM...pentru ca profilul in sine nu are capacitate de stocare (ceea ce are sens). Stocarea o face hardware-ul din telefon. Dar...daca e vreo limitare undeva, si profilul ii spune acelui hardware ca are voie sa stocheze doar un anumit numar de contacte... asta nu se stie. Eventual trebuie incercat.

Deci...dilema ramane in continuare nerezolvata, din punctul meu de vedere. 🙂

Client Orange

Cam asa, pana nu ai un telefon cu care te poti juca si testa nu vei stii niciodata. 🙂