anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum se schimbă e-sim-ul de la un telefon la altul? - URGENT

Tommaso
Junior

Bună ziua tuturor, permiteți-mi să vă explic problema mea. Am deja un e-sim activ, doar că azi mi-am schimbat telefonul și nu găsesc soluția de a-l reactiva online. Trebuie să o fac online pentru că sunt în străinătate și mâine plec în Africa. Găsesc mereu postări despre cum să trec de la SIM fizic la E-sim dar niciuna de la E-sim la E-sim. De fapt, procedura spune că primesc un cod SMS pentru a activa E-sim-ul, dar acum sunt fără linie activă, deci nu pot primi niciun SMS. Îmi amintesc că exista o procedură prin care puteam să cer la orange să o fac online dar nu o găsesc pe site. Mă puteți ajuta urgent? Vă mulțumesc foarte mult
Tommaso

13 Răspunsuri 13

GeorgianaD
Moderator

Salut, @Tommaso ! Ai incercat sa iti generezi un nou profil eSIM din My Orange?

Cum se face ? Pe profilul meu n-o gasesc posibilitate asta 

GeorgianaD
Moderator

Pasii pe care trebuie sa ii urmezi ii gasesti aici.

Sper sa iti fie de ajutor informatia.

 

Problema este cum se obține o SMS in situație mea ?

 
  1. Introdu codul de verificare trimis prin SMS pe numărul selectat (codul este valabil 15 minute și se poate retransmite doar de 3 ori)
Sunt cu telefon nou așa sunt fără linea activa …
Mulțumesc 
Tommaso 

 

Salut,

Din masuri de securitate, serviciul eSIM se poate activa din My Orange, pentru asta trebuie sa ai acces la vechiul telefon, pe care sa primesti prin SMS codul de autentificare sau in orice magazin fizic Orange. 

Din păcate, Georgiana, am două probleme. Nu sunt în România (sunt în Belgia) și mâine plec în Africa, dar mai ales vechiul telefon a fost retras din magazinul Apple, așa că acum îl configurez pe cel nou și procedura de primire a SMS-urilor pe vechiul telefon nu este posibilă. Trebuie să existe o altă soluție pentru că eu chiar nu știu cum se face și sunt fără linie telefonică.

@Tommaso: Bun venit în Comunitate. Pentru a înțelege mai clar cele menționate anterior: activarea eSIMului în condițiile descrise de tine se va putea face în momentul revenirii în țară, fie într-un Orange Shop sau când varianta cu acel SMS nu va mai fi o problemă. Până atunci bucură-te de vacanță. Numai bine. 

Din păcate, mă întorc în România peste 5 luni și fără acces la o linie telefonică nu am acces la 3 conturi bancare și nici nu pot accesa aplicații precum Facebook etc. Așa că din păcate trebuie să găsesc o altă soluție plecând în deplasare în interes de serviciu și nu în vacanță .....

Ideea de bază în roaming: fără experimente menite să ne saboteze comunicațiile. Soluții de backup există, dar nu sunt întotdeauna cele care să ne convină și nici cele mai adaptate nevoilor proprii. Spor în deplasare. 

Tommaso
Junior

Permiteți-mi să vă explic. Mi-am schimbat telefonul astăzi și, evident, nu am o linie e-sim activă. Acum, online, singurul sistem pe care îl văd este să primesc un SMS, dar în cazul meu este imposibil. Îmi amintesc foarte bine că online se putea face cerând operatorilor portocalii să activeze și să genereze codul QR. După cum veți înțelege, nu pot primi un SMS pe o linie inactivă. Nu mai găsesc acest pas online și sunt, prin urmare, blocat. Vă mulțumesc foarte mult pentru ajutorul dvs.

delfinas
#StarMember

O solutie de moment ar fi o cartele belgiana sau una din tara africana in care mergi. Si asa Orange nu prea are oferte rezonabile in Africa, te-ar costa enorm orice apel, sms sau MB.

Cand revii in tara, rezolvi cu eSIM-ul.

arsradu
#StarMember

Salut,

eSIM-ul de la un telefon la altul se schimba extrem de greu. Ai crede ca e tehnologie noua, si e facuta sa faciliteze lucrurile. In realitate, e fix pe dos. Mai mult te incurca. Iar in combinatie cu roaming-ul....devine extrem de complicat, daca nu chiar imposibil de rezolvat.

Solutia pe termen lung este o revenire la SIM fizic. In momentul asta, nu vad niciun avantaj pentru folosirea eSIM, atata timp cat telefonul suporta si SIM fizic.

Cu SIM fizic nu trebuie sa-ti faci griji ca daca ai dat reset la telefon, nu mai ai semnal. Sau daca ai schimbat telefonul, trebuie sa te dai de trei ori peste cap ca sa ai din nou acces la servicii. Sau daca ai de testat ceva pe un alt telefon, ca sa confirmi daca problema pe care o ai este de la telefon sau de la operator, nu poti sa faci asta pentru ca, ce sa vezi, nu ai cum sa transferi eSIM-ul de pe un telefon pe altul, nici macar pentru un test de 5 minute. Nu ai problemele astea cu un SIM fizic. Asa ca, asta ar fi sugestia mea pe termen lung, pentru oricine.

Client Orange

delfinas
#StarMember

Ar fi bine daca ar putea cineva apropiat să-ți obțină un SIM fizic, fie el și un prepay, daca nu se poate cel aferent abonamentului tău și să ți-l trimită unde vei fi plecat 5 luni.

De asemenea, poți încerca să modifici numărul de telefon de contact din anumite aplicații/conturi.

Cum ziceau și colegii, nu mai face schimbări de eSIM când ești în roaming, e greu să faci toți pașii necesari.

Roamingul e pt deplasări scurte, nu pe termen lung, iar preturile in afara SEE sunt prohibitive.