anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Setari pentru internet Nokia 6310i

Notnai
Junior
Am făcut setările automate pentru nokia 6310i, dar nu se deschide internetul, sitie cineva din ce cauza, ar trebui sa am un abonament special pentru GPRS?
22 Răspunsuri 22

teacher_
#StarMember
Salut! Este vorba despre un model destul de vechi! Îți pun un text în limba engleza din manualul telefonului. Este varianta din 2004, sper sa îți fie de folos. GPRS modem settings You can connect the phone via IR, Bluetooth or cable connection to a compatible PC and use the phone as a modem to enable GPRS connectivity from the PC. Press Menu, select Settings and GPRS modem settings. Select Active access point and activate the access point you want to use. Select Edit active access point to change the access point settings. • Scroll to Alias for access point and press Rename Key in the name you would like for the activated access point and press OK. • Scroll to GPRS access point and press Edit Key in the Access Point Name (APN) and press OK An Access Point Name is needed to establish a connection to the GPRS network. You can obtain the Access Point Name from your network operator or service provider. Mai jos ai și link cu setările generale pentru internet ale Orange https://www.orange.ro/help/setri-internet-pe-mobil-144

FaraUnID
Campion certificat
Este posibil ca reteaua numarul 1 sa nu mai sustina conexiunile de date prin GPRS din ratiuni economice. Pe ca ma bazez cand afirm asta? Am detinut un SmatWatch (o chinezarie in cel mai pur sens al cuvantului) ce avea incorporat un modem 2G si nu am reusit sa ma dau cu el pe net. Acel ceas functiona fara probleme pe partea de voce, dar pe date nimic. Pur si simplu nu se realiza conexiunea.

Neaplicabil
Da, si eu tind sa cred ca problema nu e de setari, ci de suport pe partea de 2G. Nu cred ca se mai foloseste (cel putin majoritatea userilor sunt pe 3G/4G/5G) si atunci probabil ca partea asta a fost dezactivata. Oricum, un telefon super pentru vremea lui! Si pare si foarte bine intretinut! O frumusete! 🙂 Sa-l stapanesti cu placere! Din pacate, nu stiu daca problema ta are o solutie. Si cred ca si ceilalti operatori (de Vodafone sunt aproape sigur, restul nu stiu) au adoptat aceeasi "strategie". Cumva, eu zic ca e de inteles. Ma gandesc ca poate costurile de mentenanta nu justifica profitul.

DanielaH
Moderator
@Notnai, în mod normal ar trebui să funcționeze. Ai abonament sau cartela PrePay? Numărul pe care îl folosești în Nokia este un număr activ? Ai încercat și cu setările manuale?

Neaplicabil
Hmmm... am testat si eu un pic chestia asta trecand telefonul manual pe 2G. Si....da, merge. Extreeem de greu (nici nu ma astept la super viteza), dar merge. Ceea ce inseamna ca s-ar putea sa fie pana la urma o chestie de setari... Si parca trebuia sa-i dai si un proxy IP (62.217.247.252) si un port (8799). Ai aici manualul: http://nds2.webapps.microsoft.com/files/support/apac/phones/guides/Nokia_6310i_APAC_UG__EN.pdf Si setarile cred ca ar trebui sa fie similare ca si continut cu astea: https://www.orange.ro/help/arhiva/telefoane-hardware/care-sunt-setarile-manuale-de-internet-pentru-orange-dabi-73291 Evident, meniul va fi diferit, pentru ca e cu totul alt telefon. Dar ca si continut, cred ca ar trebui sa fie similar. Nu mai stiu daca nu cumva trebuia sa pui si APN "wap" in loc de "net" sau confund eu. Poti incerca ceva de genul asta: Menu -> Services -> Settings Active Service Settings Edit Active Service Settings Settings' name: orice (poti sa pui Orange daca vrei). Homepage: orice (in principiu poate sa fie orice, dar poti sa pui http://wap.orange.ro pentru orice eventualitate) Session Mode: nu sunt foarte sigur. Incearca intai cu "Temporary". Connection security: incearca intai cu Off. Data bearer: GPRS GPRS connection - When needed GPRS Access Point: incearca intai cu "net", daca nu, incearca si "wap" IP address: 062.217.247.252 Authentication type: Normal Login type: Automatic User name: nu mai stiu daca se folosea ceva aici... Poti sa incerci sa lasi blank. Daca nu, incearca "wap" Password: la fel ca la username. Incearca intai blank, daca nu "wap" Salvezi modificarile si incerci sa te conectezi.

Notnai
Junior
Sunt pe prepay, și în UK a functionat. Am sunat la Orange, și ei mi-au spus ca teoretic ar trebui sa meargă, dar...

DanielaH
Moderator
@Notnai, cartela PrePay este în perioada activă, da?

Notnai
Junior
Da... cu opțiunea 5E

teacher_
#StarMember
Ai incercat (și) din meniul *100# sa activezi setările de internet, apoi sa faci un reset al telefonului? Știu că în trecut, la telefoanele de genul asta era o soluție.

Notnai
Junior
Da... am făcut și așa... ma gândesc ca este ceva mai ascuns

FaraUnID
Campion certificat

Din cate spune reteaua numarul 1

 

    • VARIANTA 1 SETARI
    • Nume de cont: Orange Internet

 

      APN: net

 

      Nume utilizator: nu se trece nimic

 

      Parola: nu se trece nimic

 

      Tip autentificare: normal

 

*Setari avansate:
Pagina principala: http://wap.orange.ro
Adresa IP: HTTP
Foloseste Proxy: da
Adresa proxy: 062.217.247.252
Port: 8799
Parola: 000.000.000.000
DNS principal : 000.000.000.000
Adresa IP:000.000.000.000
Masca de subretea: 000.000.000.000

 

      • VARIANTA 2 SETARI
      • APN (Access Point Name): wap

 

        Homepage: 

http://wap.orange.ro/index.wml

        IP address: 62.217.247.252

 

        Tipul de acces: GPRS data

 

        Tipul de conexiune: permanenta

 

        Securitatea conexiunii: dezactivata

 

      Tehnologia folosita: GPRS

Neaplicabil
Acuma mi-ai deschis apetitul cu telefonul asta. :)) Ma cam bate gandul sa-mi iau si eu unul. Nu ca sa testez chestia asta, cu toate ca presupun ca voi ajunge si acolo. Ci pentru ca mi-a placut la nebunie, si nu l-am avut niciodata. Ma uitam cu jind la cei care aveau asa ceva. 🙂 Cand era 6310i in voga, eu cred ca aveam un Alcatel 311. Mi-ar fi placut unul. Si nu mi-l permiteam. Acum il gasesti fara probleme, si chiar in stare buna, si deja tehnologia a avansat atat de mult incat nu prea mai ai ce face cu el. E un telefon care la vremea lui era in top telefoane "business". Asa cum Nokia 3310 era (si a ramas) o legenda a durabilitatii, Nokia 6310i era intruchiparea bunului gust si a dotarilor de top. Un model foarte reusit, dupa parerea mea.

FaraUnID
Campion certificat
Daca vrei sa-i bagi in ceata pe hipsteri, afiseaza-te cu un Nokia 9000 Communicator sau cu un SPV M500 (HTC Universal).

Neaplicabil
Oh da! :))) Doar ca spre deosebire de 6310i (considerat "slim" pentru vremea lui) Nokia 9000 (si urmasii lui, 9110i, 9210, 9210i, E90) era genul de telefon pe care il puneai la bagajul de cala daca plecai cu avionul, si avea nevoie de rucsac dedicat daca te duceai pe munte. Nu de alta, dar cu el in buzunar, iti trebuia fie o curea foarte buna, fie o pereche de pantaloni care nu te deranjeaza sa pice la fiecare 5 minute. :)) Absolut geniale telefoanele alea! 🙂 Cat despre SPV M500, am avut ocazia sa-l "butonez" si nu pot sa zic ca m-a dat pe spate. Era Windows Mobile, adevarat. Ceea ce pentru vremea aia era mare lucru. Dar ca si Windows-ul de Desktop din zilele nostre, nu era lipsit de propria lui suita de "minuni". :)) Anyway, revenind la topicul nostru, @Notnai, ai reusit sa scoti ceva din setarile date mai sus? Daca as avea telefonul in mana, mi-ar fi mult mai usor sa "experimentez" diverse combinatii si permutari si sa-mi amintesc meniul. Asa...e mai greu. 🙂 Dar sper sa-i dam noi de cap. Daca serviciul nu a fost cumva oprit de Orange (si nu pare sa fie), cred ca o sa mearga la un moment dat.