anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Semnal tv satelit

SilviuS72
Junior entuziast
Am fost nevoit, din motive intemeiate, sa repozitionez antena TV satelit pt Orange, in sensul ca am amplasat-o pe un loc mai inalt decat fusese intial (de pe un stalp de aproximativ 2,5 m inaltime, am pus-o pe un suport fixat de un perete exterior al casei, la mansarda (aprox 5 m inaltime). Pentru ca detin un Satfinder Satlink WS6933 - din pasiune, nu sunt profesionist - am reusit sa receptionez satelitul pt Orange, obtinand la S=81% si la Q=70%. Va intreb daca acesta este maximum de reglaj, cu mentiunea ca nu am alte obstacole (copaci, case etc mai aproape de 20-30 m de locul amplasarii). Un alt aspect este ca aceste rezultate le obtin cu 4-5 m cablu coaxial pus la LNB (am montat unul cu 4 iesiri, universal, cu 0,1 dB - de acest tip https://www.emag.ro/lnb-universal-4-iesiri-0-1-db-goobay-lnb-sat-quad-gbay/pd/DRYB05BBM/), insa la una dintre iesiri am dus un cablu de vreo 20 m si semnalul s-a redus cu vreo 6-7 procente. Receptia e ok, insa mi-e teama ca pe timp de furtuna sa nu am surprize neplacute. Ce ma sfatuiti? Multumesc anticipat.
4 Răspunsuri 4

Vio73
#StarMember
Salutare! Dacă ai ,, antenuța" originală, poți scoate și ceva mai mult ( 90-92 la sută). Este ok și cât ai scos ( zic eu). Am avut și eu tv satelit și sunt pasionat de așa ceva, dar nu sunt din partea Orange ( dacă de la ei dorești o confirmare). Important este să funcționeze și când sunt nori. Baftă!

SilviuS72
Junior entuziast
Da, antenuța este originala

Vio73
#StarMember
Ți-am zis, la mine avea în jur de 90 la majoritatea frecvențelor. De curând am trecut la fibră.

TheSpecialist
Maestru
Pe timp de furtuna (cand sunt norii aceia mari, foarte încărcați) poți sa ai probleme cu semnalul indiferent cât de bine ai reglat antena. La fel se poate întâmpla iarna dacă se depune zăpadă pe antena.