anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Schimbare IP Orange

stefan1337
Începător
Tot weekendul am incercat sa imi schimb adresa de IP pentru motive personale, foarte tarziu am aflat ca eu imi tot schimbam adresa locala a routerului, iar eu de fapt trebuie sa imi schimb adresa publica. Mi-am dat restart la router de nenumarate ori si l-am lasat si 1 ora intreaga scos din priza, fara succes. Intrebarea mea este:
Cum pot schimba adresa IP publica? (Huawei HG8247U, Internet BOX 1000v2, internet prin fibra) Multumesc anticipat ❤️
6 Răspunsuri 6

delfinas
#StarMember
Stefan, bun venit in Comunitate!!! Citeste ce se spune in topicele de mai jos, care dezbat cam ce te intereseaza pe tine si poate gasesti rapunsul: https://comunitate.orange.ro/questions/2613190-schimbare-ip-dns-dynamic https://comunitate.orange.ro/questions/2832216-schimbare-ip?answers_page=1#question_2832216_answers https://comunitate.orange.ro/questions/2675130-port-forwarding-huawei-hg8247u Daca nu te ajuta, suna la 300 sau pune intrebarea pe chatul My Orange.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Intrebarea e daca Orange iti da IP dinamic sau nu. Daca da, un simplu restart ar trebui sa-ti dea IP nou. Daca nu, singura modalitate de a-ti modifica IP-ul extern, din cate stiu eu, este prin VPN.
Client Orange

And04
Senior
Salutare @arsradu, eu din cate stiu, serviciile prin fibra de la Orange se activeaza direct cu IP dinamic, IPv6 si mi se pare ca se foloseste CGN care sa faca translatia de la IPv6 la IPv4. Mi se pare dubios ca nu i se aloca alta dupa ce scoate routerul din priza.

stefan1337
Începător
Salut, eu am IP dinamic, problema este ca un restart la router nu imi schimba IP-ul, am sa incerc totusi sa il tin scos din priza peste noapte si vad daca se intampla ceva.

Viocat
Senior certificat
Salut stefan1337. Incearca sa verifici in logurile Huawei Hg8247u lease time. Asa iti faci o idee cat pastreaza routerul acelasi ip.

Trixen_old
Cunoscător
Cum ziceau si colegii, daca nu ai cumparat cumva un IP fix, atunci routerul tau nu primeste un IPv4. Toata comunicatia e pe IPv6 (un Dual Stack lite), iar adresa de v4 pe care o vezi nu este la tine, ci la un echipament regional al Orange. Cred ca degeaba iti dai restart la router; atata timp cat traficul de la tine va fi routat la fel, vei ajunge in acelasi echipament al Orange si vei primi acelasi IP extern. M-am luptat si eu cu asta pana am inteles ca nu am sanse sa schimb nimic pana platesc pentru un IP fix - https://comunitate.orange.ro/questions/2821480-mic-indrumar-port-forwarding-internet-fix-orange Ma gandesc ca as putea cere schimbarea adresei IP primite daca as plati pentru un IP fix, insa, cat timp se foloseste DS lite, nu am ce face.