anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] Nu mai merge wifi aparat zte

Andrei9988
Junior

Buna seara, de cand cu noul update la android al telefoanelor a51, primesc aceasta eroare "WPA3 CONNECTION IS REQUIRED" cand incerc sa ma conectez la wifi, ceva solutii? Iar in cazul unei tablete galaxy tab s6, dupa ce introduc parola wifi CORECTA, imi spune ca parola este gresita.

 

1 Soluţie acceptată‚

Andrei9988
Junior

Am rezolvat, am trecut pe WPA2 si merg toate, multumesc frumos!

Vizualizare soluţie în postul original

8 Răspunsuri 8

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Dupa cum spune si mesajul, telefonul cere un anumit nivel de securitate. Deci acceseaza interfata routerului (ai detaliile pe spatele lui; de obicei 192.168.1.1/username & pass) si seteaza securitatea retelei WIFI pe WPA3 Personal, daca ai. 

Teoretic, ar fi trebuit sa mearga foarte bine si pe WPA2. E prima data cand aud ca un telefon cere neaparat WPA3... Nu e un lucru rau ca cere WPA3...dar e posibil ca routerul respectiv sa nu aiba WPA3 in versiunea asta de firmware, ceea ce complica un pic lucrurile, pentru ca va trebui sa ceri un update de la Orange. 

Dar, inainte de toate, verifica daca ai setarea asta si treci reteaua pe WPA3. Eventual vezi daca ai WPA3 + WPA2 printre optiunile respective. Daca nu, WPA3 si atat. Ar trebui sa fie suficient cat sa rezolve problema.

Daca nu te descurci, pune un screenshot din setari, sa vedem ce optiuni ai. Si de acolo te ghidam mai departe.

Client Orange

FLo1
#StarMember

@Andrei9988: Bun venit în Comunitate. Deși nu văd la o rețea de ”home” necesitatea securizării prin WPA3 (fiind suficient maxim WPA2), dacă ai utilizat în router WPA3 atunci trebuie să ai în vedere că anumite dispozitive mai vechi NU se vor putea conecta, acestea necunoscând / neavând suport pentru WPA3. Deși nu cred să fie aplicabil modelelor tale, am găsit că WPA3 nu ar fi suportat de către device-uri mobile cu Android mai vechi de versiunea10, iOS mai vechi de versiunea13, macOS mai vechi de 10.15 sau Windows PC cu sistem mai vechi de versiunea Win10 (vers1903).

Recomandare: Accesează routerul și alege securizarea prin WPA2 și nu vei avea probleme.  

Andrei9988
Junior

Am rezolvat, am trecut pe WPA2 si merg toate, multumesc frumos!

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Puteam sa jur ca e deja pe wpa2. :)) De curiozitate, pe ce era setat?

Client Orange

WPA2/WPA3, acum e doar pe WPA2

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Ciudat… teoretic trebuia sa fie ok cu wpa2/wpa3… :)) Asta e si ideea. Sa poti accesa fara probleme si de pe dispozitive mai vechi, si mai noi.

Anyway, bine ca ai rezolvat! 🙂

Client Orange

N-avea cum să menționeze refuzul unei conexiuni pe WPA3 dacă era setat pe WPA2. Pe cale de consecință.... ”îi oferim device-ului” ceea ce dorește: adică WPA2, în locul dorinței de WPA3. 😉

Nu toate echipamentele sunt făcute să comunice alegânduși protocolul. Uneori acesta trebuie impus. De aceea pe WPA2 funcționa sigur, iar problema era din clar router. 

Se întâmplă și la unele device-uri și mai vechi, care de exemplu nu știau WPA2..... de exemplu Windows-uri de pe vremurile de început ale mileniului3, sau începuturile erei de smartphone-uri (pentru mobile).