anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Port forwarding Huawei HG8247U

eu123
Junior
Salutare, am servicii de internet fix de la Orange pe un router wireless Huawei HG8247U si nu reusesc sa ii fac port forwarding, intru in router cu userul si parola normala (cele de admin (telecomadmin/admintelecom) nu merg), iar dupa ce completez campurile din Port Mapping Configuration (unde 'WAN name' este gol, desi nu ar trebui), imi arata un pop-up ca trebuie creat un WAN prima data, ma duc la sectiunea de WAN si nu este absolut nicio cale de a crea.
Ma poate ajuta cineva cu problema asta?
Multumesc!
1 Soluţie acceptată‚

Salut, Te rugam sa dai un restart si apoi sa urmezi acesti pasi: - la Mapping name completeaza cu o denumire pentru a identifica echipamentul (ex: camera1); - la WAN Name este aleasa default; - la Protocol seteaza protocolul folosit (TCP, UDP sau TCP/UDP); - la External Source IP Address lasa blank ca sa poata fi acesat device-ul de pe mai multe conexiuni (IP-uri); - la External port number alege portul pe care se aceseaza din exterior device-ul; - la Internal port number alege portul pe care e configurat device-ul; - la External source port number se lasa blank. Sa ne spui, te rugam daca apoi functioneaza.

Vizualizare soluţie în postul original

23 Răspunsuri 23

eu123
Junior
@Vio73 Haha, asa e, abia mi-am facut cont aici, am pus imediat intrebarea si am si primit cateva sfaturi care m-au ajutat, impresionant :) Multumesc tuturor pentru ajutor!

Vio73
#StarMember
Doamne ajută! Cu plăcere!

FLo1
#StarMember
@eu123: Mă bucur să știu că problema este lămurită și rezolvată în cazul tău. Totuși revin la @Orange Assistant în contextul unui răspuns oferit pe https://comunitate.orange.ro/questions/2593747-conditii-sim-urile-orange-internet-ip-public : ”IP-ul fiind public poate fi folosit pentru accesare din exterior si poate fi configurat in router ca DMZ sau Virtual Server, dar fiind dinamic, exista riscul ca acesta sa se schimbe. Prin urmare, pentru accesare dispozitive de la distanta se recomanda fie conectarea prin IP fix, fie prin folosirea unui serviciu reverse DNS.”. Problema este că acest IP, în cazul meu, la acest moment, nu poate fi accesat din exterior în forma și condițiile actuale, indiferent că SIM-ul este de abonament sau de prepay. Deci revin cu întrebarea: ”Este nevoie de vreo CERERE / CONDIȚIE suplimentară care depinde de Orange (față de configurările default ale unui SIM) astfel încât IP-ul extern de pe router, oferit de către un SIM cu abonament sau prepay cu opțiune de minim 5euro activă, să fie accesat din EXTERIORUL LAN-ului routerului utilizatorului? Restul configurărilor sunt clare și ”floare la ureche”, dar fără un IP care să fie accesat din exterior, orice device din rețeaua utilizatorului va fi accesibil ca un ”câine într-o cușcă încuiată”: vede în afară tot, dar nu poate nimeni intra la el.

Salut, FLo_1! Conexiunea standard de date mobile Orange prin APN net nu ofera un IP ce poate fi accesat din extern. Pentru clientii persoana juridica se poate activa contra cost un APN privat (non standard) care sa aloce IP dinamic ce poate fi accesat si din extern. Vom reveni cu aceasta informatie si pe topicul indicat de tine

FLo1
#StarMember
@Orange Assistant: Îți mulțumesc de răspuns. Sub această formă se mai apropie de cele verificate / testate de mine ca și conectică / internet / router la Orange. Totuși un IPV4 nu era rău nici pe persoană fizică, chiar contra cost.

roliviu76
Junior
@Orange Assistant: in prezent (ian 2022) se poate accesa la distanta (printr-un serviciu DDNS) IP-ul dinamic alocat de Orange la un abonament internet fix 4G, pe persoana fizica? Daca nu, este doar contra cost si doar pe persoana juridica (asa cum am citit intr-un comentariu Orange) sau se poate modifica accesul de la distanta printr-o solicitare telefonica la Orange? Multumesc anticipat. PS: Rog doar un raspuns clar de la Orange. Am citit toate posturile despre subiect...

Vio73
#StarMember
Eu am sistem de supraveghere ( dacă la asta te referi) pe care îl pot accesa prin internet fix 4g de la Orange, cu ip dinamic, cu ajutorul routerului Huawei B 525. Am sistem Hikvision. E adevărat că de câteva zile l-am trecut pe net fix prin fibră ( am trecut la fibră), dar vreo 5 ani a funcționat foarte bine.

Salut, roliviu76! Multumim pentru intrebare. Din pacate, la Orange nu ai acces la serviciul si asistenta prin DDNS pentru IP dynamic.

alc2_2
Începător
Revin cu rugamintea unei solutii la cele descrise la postul de mai sus de @eu123 . Routerul este blocat din configurări pe anumite setări. DMZ si port forward nu pot fi setate deoarece nu exista un wan device creat. Nu pot crea wan device pentru ca nu am access la aceasta setare. Am sunat la Orange, am facut si solicitare scrisa , nu oferă asistenta pentru setări. Am vazut ca unii useri au rezolvat prin apel telefonic , altii au recomandat solutia de a fi alocat un ip v4, dupa aceea voi putea seta si wan interface. Am setat si unpn. Încă o data: nu am nevoie de asistenta. Problema este ca routerul e blocat din configurări pe anumite setări. La tel operatorul mi a zis ca "optiunea fost activata și ca doar atât pot ei face" dar nu s-a schimbat nimic.