anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange APN=net nu da acces la internet router Mikrotik

bibiii79
Junior
Salutare, am in antena direcțională Mikrotik LHG LTE6, in care am pus o cartela Orange pe abonament, internet mobil," Home net 4G 16" , la care APN-ul: net , mă conectez la releul Orange primesc un ip categ 10.x.x.x și un DNS dinamic, pe Banda3 in LTE.
Problema e ca Rețeaua Orange nu permite conectarea la internet , doar la rețea.
Primesc DNS 109.166.202.53 ,
releul Orange Este LAC: 14203,
Problema este că atunci când dau pinga 8.8.8.8 , răspunsul este ping time out.
Am sunat la Orange să cer resetare de setări la contul meu , și resetări de zona. Din păcate tot nu mă pot connecta la rețea.
Idei?
Cei de Orange tehnic nu da suport pentru că nu este echipament Orange.
Am cerut ip fix, mi sa spus că nu serviciul de ip fix nu mai este disponibil din 2019.
Orice idei sunt bine venite.
1 Soluţie acceptată‚

bibiii79
Junior
Solutionat problema! Solutia este: daca ai abonament cu internet de tip fix, trebuie sa folosesti routerul de la ORange, daca folosesti alt router nu ai acces la internet. M-au sunat de la tehnic, si nu este posibil cu alt echipament sa ai acces la internet, doar cu cel din cotract. Citez de la alta postare: "Pentru conexiunea de date mobile Orange, la profillul de internet trebuie sa ai la APN: net cu user și parolă necompletate. Abonamentele Orange Net sunt de tip internet mobil și funcționează și în telefoane mobile sau alte device-uri în care este setat la fel, APN: net. Dacă ai un numar de forma 037xx.. probabil că deții un abonament de tip Home Net 4G. Acestea funcționează doar într-un router achiziționat de la Orange; ele nu vor funcționa în alte device-uri, chiar dacă au setat apn-ul corect. Modelul TP Link TL MR6400 nu este comercializat de Orange Romania, deci nu va putea funcționa cu cartela cu 037xx. Ne pare rău pentru situația întâmpinată de tine." DanielaH DanielaH Moderator

Vizualizare soluţie în postul original

21 Răspunsuri 21

RafaHelper
#StarMember
Salut @bibiii79 Poti încerca să folosești APN: net-fix ?

Anonim
Neaplicabil
Abonamentul tau este legat de modemul oferit de Orange cel mai probabil, mai bine zis de IMEI-ul lui. Vezi ca la abonamentele de net fix se specifica in oferta comerciala asta. Verifica si ce scrie in contract.

Razvan
#StarMember
Te-ai conectat la antena din zonă care ai declarat domiciliul?

bibiii79
Junior
Da folosesc cartela la address unde am declarat, chestia e ca am luat abonamentul de internet mobil cu router Huawei B310 dar, nu pot folosi routerul oferit de Orange pentru că nu are semnal... Așa că am decis pentru o antena direcțională de 20 dBi ...

Vio73
#StarMember
De regulă, dacă este internet fix, simul va funcționa doar într-un ruter dat de ei, configurat pentru zona în care te afli. Dacă folosești alte dispozitive, nu cred că vei reuși. Eu te sfătuiesc să mai încerci cu ruterul acela, care este destul de ok și poate reușești. Pe telefon ai semnal ?

Razvan
#StarMember
Dacă nu ai semnal cu B310, pe cel nou ce semnal ai? Poate problema ta este din sim și oricât ți-ar reseta contul, tot nu îți va funcționa. Mai poți face un test, pune simul în telefon și vezi dacă se conectează și faci trafic pe el. Din ce știu, Orange folosește APN "internet" sau "net", vezi care îți funcționează.

RafaHelper
#StarMember
Abonamentul sigur nu e legat de acel dispozitiv, poti folosi SIM-ul in orice dispozitiv, telefon, tabletă, modem sau router. Important e sa il folosești in zona ta. Acel B310 are in pachet o antena externa, de ce nu o folosești pe aceea? Ai verificat in ce benzi emite Orange in zona ta? Daca da, ai verificat sa fie compatibile cu echipamentul?

bibiii79
Junior
Cred că problema este de când s-au băgat 5G pe piata, Orange nu mai face diferențierea pe echipamente dar face pe IMEI ca sa facă diferențierea daca echipamentul ce benzi știe. Am cerut resetare de zona, că să mă pot connecta. Cu APN:net , routerul B310 huawei se connecta la rețea , nu puteam face ping ... Folosesc Banda B3, dar prind și Banda B20. E ciudat că cu echipamentul Mikrotik nu m.am putut ieși la internet. O sa incerc un sim Digi, doar că prind 3g numai dar sa vad daca iese pe net. Vă țin la curent dargii mei.

Razvan
#StarMember
Pune apn internet, poate te conectezi. În ce zonă, mai exact?

Vio73
#StarMember
Eu, de exemplu, dacă bag cartela de internet fix 4g într-un modem portabil, nu funcționează. Dar în ruter, e în regulă.

bibiii79
Junior
Zona este jud. Bihor, prin banda B3 și banda B20, in LTE nu mă lăsa rețeaua cu APN:net, in 3G merge internetul dar cu viteza de 5mb download și 2 MB upload. Problema la internet LTE că este o conexiune securizată, nu ca cea 3G. Folosesc un modem R11E-LTE6, care știe 300/50 MB. Nu știu dacă Orange poate autoriza noul IMEI. Am sa incerc mâine sa vb cu ei. Problema nu mai e APN.ul, mi-au confirmat cei de la Orange că APN:net , e corect. Ultima soluție rămâne daca se poate înregistra noul IMEI .... Mâine o sa incerc și alte rețele, Vodafone și DIGI. Semnal nu este in zona la tel. Doar cu antena prinzi celule . . Situația e puțin disperata că omul deja se gândea să vândă casa că nu poate lucra de acasă, locuind mai izolat, și are nevoie de video conferința. Mersi pt răspunsuri ..vă țin la curent

Razvan
#StarMember
Atunci problema este de echipament, nu este agreat de serverul orange în configurație. Mai bine ar închide abonamentul și ar face smart 15 și scapă de bataie de cap.

Vio73
#StarMember
E clar că nu va merge internetul fix în modemul portabil și de acolo și problema.

bibiii79
Junior
Am Găsit problema, Antena direcrionala Mikrotik LHGE cu modem R11E-LTE6, cat6, are o interfață cu o singură ieșire de Ethernet , folosește poe injector, și nu știe să routeze, având unsingur port Ethernet , el va trebui configura cu VLAN că sa fie routabil. Daca ar fi fost cu 2 porturi fizice Ethernet as fi putut să le fac bridge , asa mai durează să învăț cum sa le fac 2 VLAN pe un singur port fizic ehernet, și modemul LTE1 sa care face APN passthrough la VLAN1 pe internet sa-l fac routabil. Am sa fac un VLAN1 cu internet și VLAN2 pentru că sa am acces la interfață de management. Mă pun pe YouTube să învăț cum sa fac bridge