anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

OpenVPN pe TP-Link TL-MR6400 v4 cu cartela Orange Prepay

burloiumarian23
Junior entuziast

Salut,

 

Am acest Router ( TP-Link TL-MR6400 ) , am pe el cartela Orange prepay,  tot am incercat sa il configurez , insa nu am gasit nici un fel de tutorial care sa imi indice ce gresesc sau care este problema, si tind sa banuiesc ca de fapt este o problema ISP , o restrictie ceva de la Orange pe cartele prepay.
Am incercat sa folosesc inclusiv port forwarding . Nu mi -a mers nimic ... 
Am incercat sa folosesc IP-ul care ar trebui sa fie expus la internet , insa nici macar ping-ul catre el nu imi functioneaza .
Poate ma puteti ajuta cu un indiciu sau un sfat . 
Multumesc !

1 Soluţie acceptată‚

Trixen
#StarMember

Salutare,
Din cate stiu, la internetul mobil, IPul pe care il primesti este privat, ne-routabil. Vei putea sa te conectezi in exterior, insa nu ai cum sa te conectezi spre interior. Asta inseamna implicit ca degeaba faci port forwarding, ca tu nu primesti pachete din exterior.
La abonamentele de internet fix 4G mi se pare ca poti primi IP public.
La cele prin fibra nu se primeste IPv4, ci doar IPv6. Daca vrei IPv4 trebuie sa platesti pentru IP static, iar abia atunci iti aloca adresa.
La reteaua prin fibra de la ex-Telekom inca se primea adresa IP, dar nu stiu daca si cand se va schimba asta.
Asadar, probabil poti configura VPNul daca ai un alt punct cu IP public la care sa te conectezi (hub and spoke).
Altfel, doar prin servicii terte care ofera S2S sau P2S VPN, dar folosindu-se de serverele lor pe post de releu.

Tehnic existau ceva particularitati ale protocolului care iti permiteau sa initiezi o conexiune de la A la B, o alta de la C la B, iar apoi B modifica pachetele astfel incat sa isi inlocuiasca adresa cu a interlocutorilor (facusera cei de la OpenTTD o implementare frumoasa pentru a se folosi constructiv de vulnerabilitatea asta, dar nu mai gasesc acum descrierea tehnica). Practic... nu ti-o recomand pentru ca poate fi oricand inchisa de firewall-urile de pe drum.

Vizualizare soluţie în postul original

26 Răspunsuri 26

Corect ! si mie mi se pare mult mai complicat cu alt device in retea ... o sa ma gandesc ce o sa fac. cel mai probabil voi face abonament ca oricum la cat dau pe reincarcarea cartelei atat costa si un abonament ... deci da . partea proasta e ca stau in chirie , dar noi sa fim sanatosi

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

@burloiumarian23: Bun venit în Comunitate. Există două aspecte menționate de tine și de clarificat, iar dacă este nevoie se pot detalia. Pentru modelul MR6400: 

1. Dacă încerci conexiune pe 4G... atunci nu ai șanse de activare/funcționare ”Port Forwarding”. De ce? Pentru că în România nici un furnizor telecom NU oferă IP public de tipul (IPv4) ca să poți configura în router serviciul de ”Port Fwd”.

2. Pentru VPN.... ar putea exista ceva speranțe, în funcție de versiunea de firmware existentă. Bănuiesc că te interesează ”configurarea ca SERVER VPN a acestui router”. Ei bine, pe modelele mai vechi, lipsește această funcție (cauzată de soft perimat), dar pe versiuni mai noi de firmware se poate configura INCLUSIV ”SERVER VPN”, nu doar cea de ”client VPN”. Poți verifica și actualiza softul de firmware aferent routerului de pe site-ul TPLINK aici. Acum este la versiunea V7. Implicit (și având în vedere că nu ai opțiunea de a configura Server-ul VPN înseamnă că ai versiunea V1.X). 

Da , configurarea OPEN Vpn ma intereseaza de fapt . Ma intereseaza sa il fac sa mearga . 
MR6400 e v4 . Firmware-ul e ultimul , e la zi , am intrebat daca se va mai face release si am primit raspuns ca nu . 
Ca si client Open VPN am instalat versiunea 3.4.4 ( 3412 )

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Am înțeles. Pesite-ul celor de la TP-Link (am menționat site-ul mai sus) regăsești ultima variantă de firmware, V7 (aprilie 2024):

FLo1_0-1717745543509.png

Pe de altă parte, bănuiesc că te interesează funcția de ”Server VPN” (funcția de ”Client VPN” o regăsești în toate routerele, dar în acest caz ”Serverul” va trebui să fie un PC).

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Mai exact, dacă dorești configurarea unui server TP-LINK din router, meniul routerului trebuie să arate precum în imagine. Altfel are doar funcție de ”Client” , nicidecum de ”Server”.

FLo1_1-1717745955002.png

 

Asta o am si eu . Am configurat tot , am generat certificat , am exportat configuratie , doar ca de fiecare data cand dau connect prin open vpn ( prin aplicatie ) imi da fail ... 

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Este de așteptat să dea ”fail” Pentru că așa cum observi în cerințele (condițiile) de funcționare a unei conexiuni VPN, fie nu ai configurat IP-ul conexiunii WAN (fie definit ca DynamicDNS sau STATIC IP), sau chiar ”ceasul” aferent routerului nu este fixat (o diferență mai mare de câteva zeci de minute nu va face posibilă conectarea).

FLo1_0-1717750204694.png

 

Ok , am facut si cont pe NO-ip , incerc sa ma contectez prin OpenVPN cu fiserele de client , tot nu se intampla nimic ... Am pus in no - ip IP-ul public pe care l-am gasit in din whatismyipaddress 

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Nu e bine. Autentificarea și utilizarea unui cont de Dynamic DNS presupune o adresă de email / parolă cu un cont pe no-ip (în cazul ales de tine) care va actualiza automat adresa de IP. Poate până ai configurat datele, IP-ul routerului din WAN s-a și modificat. Pe de altă parte, sper că nu este un IP de forma 192.168.X.Y. 

A prins ip-ul care trebuia . Inca nu s-a modificat . IP-ul e cu  109.xx.xx.xx
Nu e ip-ul intern . Am ceva cunostiinte tehnice ... doar ca aparent insuficient cand vine vorba de configurarea acestui open vpn 😐 

RafaHelper
#StarMember

Salut @burloiumarian23

Fără configurarea OpenVPN iți funcționează internetul prin cartela Orange?

Salut , da . Folosesc cartela SIM pentru router dupa cum am mentionat