anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Laptopul meu nu "vede " reteaua Orange desi alte retele din jur sunt vizibile

Scrappy
Începător
Laptopul meu nu "vede " reteaua Orange desi alte retele din jur sunt vizibile. Nu aveam aceasta problema cu reteaua Telekom. Am incerat sa schimb la setarari dar tot nu functioneaza...
Multumesc de ajutor!
8 Răspunsuri 8

Pololică
#StarMember
Alte dispozitive (telefoane, tablete, etc) vad reteaua? Frecventele (2.4GHz si 5GHz) sunt disponibile la amandoua (adica routerul e setat pe ambele, nu doar pe una, iar laptopul pe cealalta)? Poti verifica setarile router-ului prin cablu (sa conectezi laptpul, prin cablu, la router, si sa-i dai o resetare)?

BlackWolf
Senior certificat
Ce router folosesti? Pe telefon vede reteaua?

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Despre ce router vorbim? Despre ce laptop vorbim? Ca idee, in general, problema asta se manifesta in momentul in care device-ul de pe care incerci sa te conectezi nu suporta frecventa sau versiunea de wifi respectiva. De exemplu, poti avea un laptop a carui placa de retea suporta doar Wireless N pe 2.4Ghz. Asta inseamna ca daca router-ul tau e setat sa emita doar Wireless AC pe 5GH, nu-ti va vedea reteaua. In mod normal, router-ul e setat sa emita concomitent pe ambele frecvente (daca vorbim de un router dual-band, tri-band etc). Minim dual. Deci, daca e setat default, teoretic n-ar trebui sa ai nicio problema. Alte device-uri gasesc reteaua respectiva? De exemplu de pe telefon iti vede acea retea? Daca da, inseamna ca cel mai probabil laptop-ul nu suporta wifi-ul oferit de router si trebuie vazut cum e configurat. Eventual, resetat router-ul la setarile de fabrica, si reconfigurat de la 0.
Client Orange

Razvan
#StarMember
Salut! Dă un restart la router (scoate din priză și lasă 1 minut, după care îl pui în priză) și dacă tot nu îl vezi, dă și un restart laptopului.

DanielaH
Moderator
@Scrappy, te așteptăm în continuare să revii cu mai multe informații. Mulțumim.

Bujulica
Începător
Salut! Si eu am aceiasi problema. Tocmai am schimbat routerul. Toate laptopurile din casa si telefoanele vad noua retea, si 2.4 si 5 G, mai putin laptopul meu. E un Lenovo nu mai vechi de 3 ani. Ceva idei? Multumesc!

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
@Bujulica, ce tip de securitate ai selectat la reteaua respectiva? Incearca un WPA2 Personal, in caz ca e WPA3, de exemplu. Sau, incearca sa treci temporar reteaua pe liber (fara parola), si vezi daca face vreo diferenta.
Client Orange

PorcXxX
Începător

Salut! Bagi cablul de internet in laptop după care pe router ai un ip.. ex. http://192.201.01 pe care îl introduci in browser. După bagi user și parolă. Te duci la căsuța "Rețea locală" după la WLAN, săgeata în jos pe "configurare globală WLAN" și schimbi modul până îți apare la conexiunea wifi. Poți schimba și canalul, dar îți trebuie un program să vezi care e de viteza mai mare.