anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Huawei 4G Router 2, model: B311-221, LTE Cat4, internetul nu este stabil

BogdanPM
Junior

Bună seara!
Un sfat vă rog.
Orange România, Huawei 4G Router 2, model: B311-221, LTE Cat4, internetul nu este stabil, iar wireless-ul nu are o rază prea mare de acoperire. Am decis să cumpăr un alt router mai performant, TP-Link Archer MR600 în care să folosesc sim-ul Orange din router-ul Huawei, din păcate o mișcare neinspirată. Discuții telefonice în decursul zilei de astăzi cu reprezentanții servicii TP-Link România și bineînțeles cu cei de la Orange, în total cred că am vorbit cu 9persoane, din păcate fără nici un rezultat. Router-ul TP-Link primește semnal full spre deosebire de cel Huawei dar nu putem accesa internetul pe nici un dispozitiv LAN/wireless. Reprezentanții Orange nu mă pot ajuta cu setările deoarece noul router nu este achiziționat de la ei, am încercat să le explic situația ba mai mult m-am oferit să cumpăr un alt router Orange mai performant însă mi-au spus că se poate doar că în prezent Orange România nu are pe stoc decât modelul Huawei B311 cel pe care noi îl avem deja.
Am fost cu noul router și la un specialist it local pt. a fi setat, mi-a spus același lucru ca și cei de la TP-Link România, totul depinde de setările din sistemul Orange.
ÎNTREBARE:
A mai întâlnit cineva o astfel de problemă?
Îmi puteți recomanda un router mai performant pe care îl pot achiziționa online, nu din magazinele Orange care să fie compatibil cu sim-ul Orange?

 

1 Soluţie acceptată‚

BogdanPM
Junior

Mulțumesc frumos pentru răspunsurile primite. Între timp, supărat și descurajat, am zis să mai încerc odată și am cumpărat un alt router de pe Emag.ro, Huawei B535 șiiii... o surpriză plăcută, nu a trebuit decât să introduc cartela sim și parola și gata, avem în prezent o conexiune internet stabilă. Un singur minus, se pare că acest router nu oferă o conexiune Wi-Fi prea strălucită.
Îmi puteți recomanda vă rog un Wi-Fi extender care să fie compatibil cu acest router? Vorbim de o suprafață de 50-60metri pătrați.

Vizualizare soluţie în postul original

26 Răspunsuri 26

FLo1
#StarMember

@BogdanPM: Bun venit în Comunitate.  Routerul Tplink este ok, însă Orange vrea să-și lichideze stocul de routere slabe 311, refuzate de marea majoritate a clienților. Poți încerca o poziționare  mai bună în interiorul casei a routerului pentru un semnal mai bun, fără obstacole, pereți de beton sau zone ecranate care scad puterea semnalului. Să înțeleg că varianta cu fibră optică nu este optică nu este valabilă în zona ta? Ar fi muuult mai indicată și sigură. Succes.

Mulțumesc pentru răspuns.
Din păcate în zona în care locuiesc părinții mei nu este disponibilă opțiunea pentru internet cu fibră optică. Ce este supărător, faptul că în momentul semnării contractului de către ei (acum 3 luni), li s-a promis un internet stabil și o conexiune wifi decentă. Grosimea pereților, zona cu un semnalul Orange scăzut, etc..., fac ca, conexiunea router-ului să cadă exact când "îți este lumea mai dragă “ și uite așa plimbăm router-ul mai prin toată casa. LOL. Am avut o scurtă vreme cartela Orange introdusă în router-ul TP-Link după cum am menționat mai sus și am fost plăcut surprins să observ că semnalul rămâne constant nu ca cel Huawei.
Ar trebui să se țină cont de nevoile clienților cred eu și să nu se mai încheie contracte cu "dispozitive de doi bani" iar dacă le închei și ți se cere ajutorul ar trebui să ni se ofere, pentru că din păcate sunt banii noștrii, plătim pentru niște servicii pe care nu prea le putem folosi. Chiar ne gândim să oprim acest contract din cauza regulilor sau personalului tehnic care refuză setarea altor routere mai performante cumpărate din alte magazine în condițiile în care Orange România nu mai au alte routere pe stoc decât Huawei 311. Chiar am sugerat să cumpărăm un router mai performant agreat de ei/Orange dar... nu se poate, nu ne vor oferi asistență tehnică dacă va fi cazul, pt. că nu este un router vândut de ei. 
O seară plăcută!

Salutare!

Am avut vreo 14 ani internet mobil ( fix) de la Orange și pot să-ți recomand ca și model de router tot marca Huawei, dar B 525 sau B 535, pe care le-au folosit și ei multă vreme. Într-adevăr, B 311 nu sunt bune de nimic și se vaită cam toată lumea de ele. Mai sunt pe aici o grămadă de persoane care spun aceleași lucruri! Modelele despre care îți spun, vor merge cu siguranță, pentru că au fost folosite de către ei, cum spuneam. 

Eu chiar am mai ajutat alte persoane cu astfel de modele, pentru că aveam și încă mai am un B 525 luat la prelungire. Chiar și B 310 sunt ok, dar nu B 311.

Îmi pare rău pentru experiența neplăcută prin care treceți, dar așa este, nu-ți vor merge modele neagreate de ei.

Știu multe situații asemănătoare în care nu le-a mers routerul și care s-au plâns pe aici. 

Baftă!

@BogdanPM: Sunt corecte remarcile tale.Ca să fie mai .... pe direct, te adresezi obligatoriu scris către Orange cu o sesizare simplă: Plătești un servicu pentru care infrastructura pusă la dispoziție nu este corespunzătoare. Ca urmare, ori remediază situația, ori contractul va fi reziliat. Simplu.

Cât privește problema jucăriilor 311, din lipsă de alte modele și pentru a nu investi masiv într-o tendință către 5G (acestea fiind doar 4G), acolo unde se poate și permite zona sau clientul (păcălit de.... Orange), ei bine... acolo se oferă în custodie aceste 311, pe care unii clienți le înghit și din necunoștință de cauză la acel moment, dar și în urma unor promisiuni de genul ”montăm acest model și-l vom schimba ulterior pentru a nu rămânea fără servicii active”. Însă odată acceptat compromisul.... ești aranjat. Poate în urma depunerii cererii de reziliere Orange se va trezi și va face un ”sacrificiu”. Altfel... ghinion. 

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Salut Bogdan,

Nu setarile sunt problema aici (daca nu ma insel, un “APN: net” ar trebui sa fie suficient). Problema e ca din cate stiu, Orange permite accesul doar de pe echipamentele lor. 
Ca solutie la echipementele lor, in caz ca nu vor sa le inlocuiasca, cred ca se pot achzitiona din comert doua antene poate ceva mai bune. Stiu ca au mai fost intrebari de genul asta in Comunitate. Acuma, nu-mi mai amintesc daca s-au si rezolvat in felul asta sau nu. Dar merita incercat, in caz ca nicio alta varianta nu da roade. 

Client Orange

Razvan
#StarMember

Caută un B525 sau B535 sh, că poate așa o să ai semnal mai stabil. In ceea ce priveste B311, cumpără o antenă si pune-o pe geam, conexiunea va fi mai stabilă in timp. 

Nu sunt eficiente antenele alea cu ventuză. Am experimentat și eu  și sunt degeaba! Am destulă experiență cu așa ceva!

BogdanPM
Junior

Mulțumesc frumos pentru răspunsurile primite. Între timp, supărat și descurajat, am zis să mai încerc odată și am cumpărat un alt router de pe Emag.ro, Huawei B535 șiiii... o surpriză plăcută, nu a trebuit decât să introduc cartela sim și parola și gata, avem în prezent o conexiune internet stabilă. Un singur minus, se pare că acest router nu oferă o conexiune Wi-Fi prea strălucită.
Îmi puteți recomanda vă rog un Wi-Fi extender care să fie compatibil cu acest router? Vorbim de o suprafață de 50-60metri pătrați.

Mă bucur că ai luat unul dintre modelele recomandate și ai reușit! Să-l folosiți cu drag!

Poți încerca acest dispozitiv:

https://www.emag.ro/amplificator-semnal-wireless-wowstepr-range-extender-retea-wifi-4-antene-cu-tech...

Dacă nu îți place, ai drept de retur!

Baftă! 

Mă bucur pentru tine că ai reușit😚🤗😊

Alecsu87
Junior

La fel am și eu. Sunt de **beep**. Cu modemul vechi conexiune prin cablu Lan mergea excelent netul. Dezamăgit că am făcut acest contract acum Huawei 4g SIM. 

Routerul ăla nu e bun de nimic. 

Ce sfat îmi dați ?? Un adaptor wi-fi, un alt router ? Sa îmbunătățesc puțin netul. Pierde semnal. Incarca greu browsere,YouTube etc... Cu modemul Huawei HG658 prin cablu de rețea nu am avut niciodată probleme, tot de la ei(Telekom)