anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum schimb ruterul Huawei din 5 ghz in 2,4

TeoderLupu
Începător

Salutare, cum schimb frecventa la ruterul Huawei din 5 in 2,4 ghz ? Am unele echipamente care nu suporta 5 ghz.

8 Răspunsuri 8

Pololică
#StarMember

Salutare! Instalează aplicația Huawei HiLife. Mie mi se pare mai comod. 

Mai exista varianta web (192.168.3.1 e adresa de accesare la mine, dar ar trebui s-o ai pe eticheta routerului). 

 

În ambele cazuri, trebuie sa accesezi Wi-Fi.

Atașat cum se vede în aplicație. 

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Salut Teodor,

Bine ai venit in Comunitate!

Nu ai nevoie sa schimbi nimic. Atata timp cat routerul emite pe ambele frecvente, echipamentele se vor conecta automat la frecventa disponibila. Daca nu suporta 5GHz, se vor conecta automat la 2.4Ghz. Nici nu vei vedea reteaua de 5GHz in cazul asta. Daca suporta, se vor conecta la 5GHz, atata timp cat e disponibil. Cand nu mai e disponibil, vor face trecerea pe 2.4Ghz.

Singura conditie este ca routerul sa emita pe ambele frecvente si sa fie setate ambele retele (in caz ca sunt parolate) pe device-ul de pe care vrei sa te conectezi.

Client Orange

Mulțumesc, dar cum verific dacă emite ambele frecvente?

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Daca n-ai modificat nimic, si router-ul este dual-band (ar ajuta un model aici), va emite by default pe ambele frecvente. In functie de modelul de router, poti intra pe interfata lui si vezi daca sunt activate ambele frecvente. Ar trebui sa fie. Nu am intalnit inca un router dual-band care sa aiba activata o singura frecventa.

Sau, mai simplu, de pe un device care stii sigur ca suporta 5GHz (ceea ce inseamna ca, cel mai probabil, suporta si 2.4GHz, pentru compatibilitate cu routerele mai vechi), intri la WiFi si vezi daca ai doua retele ale aceluiasi router. Eu in general le redenumesc pe ale mele. Sa stiu care e 5GHz si care e 2.4GHz. Dar asta tine de tine. Si mi se pare ca unele routere adauga automat "5GHz" sau "2.4Ghz" in numele retelei tocmai pentru motivul asta.

Oricum, daca ai doua retele de la acelasi router, cel mai probabil una este pe 5GHz, cealalta pe 2.4GHz. Poti verifica frecventa si dupa ce te conectezi la ele (daca intri de pe un Android de exemplu).

Ai mai jos un exemplu de pe telefonul meu.

arsradu_0-1667636121432.png

Client Orange

FLo1
#StarMember

@TeoderLupu: Accesezi interfața routerului (este scrisă pe eticheta de pe spatele lui) și verifici setările de la wifi, activând-o pe cea de 2,4GHz dacă nu este activată.

Ca fapt divers, un SSID diferit la 5GHz față de 2,4GHz nu va permite unui device .... să aleagă. Simplu, activezi ambele variante și o accesezi/utilizezi pe cea care îți convine.  Revino pe topic dacă sunt neclarități. 

Salutare!

Trebuie să apară ambele variante, dacă echipamentele suportă, iar dacă nu , îți apare, de regulă, doar cea de 2,4 Ghz. Și are în denumire, de regulă, Orange, dacă e de la ei.

Baftă!

Daca routerul are setarea (standard "din fabrica") sa prioritizeze 5Ghz, numele SSID va fi unul singur, si fiecare aparat merge pe frecventa receptionata.

Caz concret: am un router Huawei AX2 si am lasat setarile standard. Daca 5GHz este mai puternic, stau conectat pe 5GHz, daca nu, sta in 2.4GHz fara arate exact frecventa.

Daca le-as separa, pe frecventa de 5GHz va fi de genul ROUTER_5GHz (adica ROUTER si ROUTER_5GHz).

Atasat cum se vede (e routerul de la munca, dar tot Huawei e).

DanielaH
Moderator

@TeoderLupu, s-a rezolvat situația?

Te-au ajutat răspunsurile primite aici? Daca da, marchează-l pe cel mai bun ca soluție. În felul acesta îi vei ajuta și pe ceilalți membri să găsească mai ușor informațiile dorite. Mulțumim.