anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum schimb conexiunea din 5hgz in 2,4?

Celia1
Junior

Buna ziua!

cum schimb conexiunea din 5 GHz in 2,4 GHz dacă codul acela de 192 168 1 1 nu merge ? Multumesc

19 Răspunsuri 19

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Acela nu e un cod. E cel mai probabil adresa IP a routerului. Poti incerca sa deschizi intr-o fereastra de browser pagina https://192.168.1.1. dar trebuie sa fii conectata la reteaua respectiva, altfel nu o sa mearga.

Oricum, nu trebuie sa schimbi nimic. In mod normal, routerul emite pe ambele frecvente (2.4GHz si 5GHz) simultan, creand doua retele WiFi (cate una pentru fiecare frecventa). Astfel incat, tot ce trebuie sa faci este sa alegi reteaua potrivita (cea de 2.4Ghz in cazul asta) din lista de retele WiFi disponibile.

Client Orange

Vio73
#StarMember

Bună, Celia!

Nu trebuie să faci nimic dacă ai ont ZTE 6600!

Merge fără probleme, chiar dacă nu ei benzile separate. Am și eu un astfel de aparat în custodie și își face foarte bine treaba și așa.

Când accesezi 192.168.1.1, trebuie să scrii admin, iar parola de acces este pe spatele routerului. Nu cea de wifi, ci cealaltă.

Baftă!

FLo1
#StarMember

@Celia1: Bun venit în Comunitate. Pe eticheta de pe spatele routerului ai adresa corectă cu care să poți accesa meniul routerului (dacă ai verificat și 192.168.1.1 nu este corectă). Apoi, verifici și activezi dacă este cazul și rețeaua wifi de 2,4GHz, nu doar pe cea de 5GHz. Acestea vor fi distincte. Dacă întâmpini dificultăți revino cu detalii aici pe topic. Numai bine. 

Multumesc

@Celia1: Ai reușit să accesezi interfața routerului? Ai făcut modificările dorite? Te așteptăm cu detalii. 

NickyS
Community Manager
Community Manager

Salutari, ai reusit?

Pololică
#StarMember

Buna, ne poti oferi modelul de router pentru a te putea ajuta mai la subiect? Am un router Huawei si pot jongla intre cele doua frecvente (2.4GHz si 5GHz) dupa bunul plac:

  • o singura retea cu acelasi nume, 5GHZ prioritara fata de 2.4GHz
  • doua retele cu nume similar (pentru 5GHz avand la final ...5GHz)
  • una din ele (ori 2.4GHz. ori 5GHz).

ionelaccl
Junior

Salutare! am o problema asemanatoare și adresa IP este aceeasi. Cand introduc adresa IP in browser imi da „Eroare de confidentialitate” si nu pot intra in setarile routerului. Mentionez ca este ZTE, dar nu stiu exact ce model, dar cred ca e 6600. Nu cred ca benzile de retea sunt separate, intrucat am o singura retea Wi-Fi. Aș avea nevoie de frecvența de 2,4 GHz, deoarece imprimanta mea nu se poate conecta la Wireless, din cauza ca 5GHz e prea mult, cu toate ca imprimanta s-a conectat fara probleme pana acum doua saptamani...

Multumesc pentru eventualele raspunsuri!

Salutare!

Pe router (de obicei pe spate, dar poate si la baza lui) ar trebui sa ai un abtibild (sticker) cu adresa exacta si cu parola, dar si cu modelul routerului.

Varianta a doua ar fi sa intri de pe alt browser.

Am încercat in alt browser și tot nu funcționează. Atașez o poza cu eroarea, poate ma ajuți sa o rezolv

image.jpg

Apasa pe "Avansate" si ar trebui sa poti accepta riscul mai mic.

De asemeneam apasa pe "activeaza protectia imbunatatita" si vezi ce apare (ce optiuni ai) sa treci mai departe.

E prima data cand vad mesaje din astea.

Am reușit sa intru. Mulțumesc frumos! 😊

Blue12
Senior

Si eu ma intrebam asta, doar ca invers: cum ma conectez la frecventa de 5Ghz? Nu am doua retele separate, iar din meniul telefonului nu reusesc. Nu ca as avea nevoie de ea, incerc doar din curiozitate

La mine, routerul suprapune frecventele 5GHz si 2.4GHz sub aceeasi denumire (doar cand le separ, cea de 5GHz are in denumire 5GHz). Diferenta se vede la viteza obtinuta.

Daca le vrei separate, trebuie setat routerul sa le afiseze pe amandoua (ca "retele" diferite).