anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce tool-uri de editare foto similare cu Photoshop folositi ?

lecapitaine
Junior
Sînt interesat de platforme care sa fie similare PhotoShop dar gratuite. Am folosit Inkscape si GIMP Gnu. Ati folosit altele ? Ce parere aveti despre ele ?
6 Răspunsuri 6

DanielaH
Moderator

@lecapitaine, mulțumim pentru întrebare!

Dacă te interesează și aplicații de editare foto/ video pentru mobil, te poți inspira și din răspunsurile la întrebarea de aici: https://comunitate.orange.ro/questions/2048157-aplicatii-editare-foto-video-utilizati-mobil

Neaplicabil
Incearca si PhotoScape X (x.photoscape.org). Presupun ca vorbim de soft-uri de PC. Daca insa te referi la aplicatii de mobil, link-ul dat de Daniela s-ar putea sa te ajute mai mult. Eu unul am folosit si folosesc in continuare Lightroom (tot din suita Adobe). Dar m-am jucat mai demult un pic si cu Photoshop-ul la chestii super basic. E un tool fantastic, dar pentru post-procesare la poze, mi s-a parut mai prietenos si mai usor de folosit Lightroom. O alta aplicatie, din pacate tot paid, este si Capture One. In general cand vine vorba de soft-uri free, lista celor care sunt si bune se restrange considerabil. Din motive lesne de inteles. PhotoScape inca nu am incercat (numai ce am aflat de el incercand sa te ajut pe tine) si acum l-am descarcat si eu sa vad despre ce e vorba, dar pare interesant. Pentru chestii basic, poti sa folosesti versiunea free. Dar daca vrei chestii mai complexe, trebuie sa iei varianta "Pro". Am incercat si GIMP si nu pot sa zic ca mi-a placut foarte mult. Cel putin varianta de Mac era destul de buggy. Sper sa te ajute ce ti-am recomandat mai sus. Daca nu, sunt sigur ca vor mai fi useri care sa vina cu idei, poate mai bune decat ce ti-am oferit eu mai sus. 🙂

FaraUnID
Campion certificat

Sa resuscitam putin topicul acesta un soft comercial de procesare foto, dar oferit gratuit gratie unei promotii derulate chiar de producator.

 

Aurora HDR este un instrument de editare și prelucrare a gamei High Dynamic Range (HDR) lansat în noiembrie 2015. Acesta a fost realizat printr-o colaborare între dezvoltatorul de software Macphun și fotograful HDR Trey Ratcliff. Tehnicile de editare a imaginilor HDR sunt concepute astfel încât să depășească situațiile dificile de iluminare, în care sunt dominate culorile și umbrele în aceeași imagine, dar au fost, de asemenea, folosite pentru a crea imagini prelucrate, fanteziste.

 

Prin alinierea automată și combinarea mai multor expuneri de fotografii, Aurora HDR poate crea o singură imagine cartografiere tonală. O colecție de instrumente puternice de editare și prelucrare permite, de asemenea, compoziții stratificate și zone vizate de procesare foto și grafică.

 

Aurora HDR functioneaza ca program de sine statator, ca extensie Apple Photos, ca extensie Adobe Photoshop sau ca extensie Adobe Lightroom.

 

1. CERINTE MINIME SISTEM MAC

  • MacOS 10.11 sau mai nou
  • RAM 8 GB
  • Spatiu liber HDD 10 GB

 

2. CERINTE MINIME SISTEM WINDOWS

  • Grafica Open GL 3.3
  • Processor Intel Core i5
  • OS Windows 7 sau superior pe x64-bit
  • RAM 8 GB
  • Spatiu liber HDD 10 GB

 

Programul poate fi obtinut in mod gratuit accesand pagina promotiei, direct pe pagina producatorului, la adresa https://skylum.com/l/ap-aurora

Completati formularul de inregistrare pentru a primi cheia de licenta.

 

FaraUnID
Campion certificat

Vreti sa va creati propriile imagini pentru desktop sau pur si simplu vrei sa impresionati prietenii de pe retelele de socializare? Acum puteti face dintr-o poza banala o fotografie WOW cu ajutorul programului HDR Projects 4 Professional, disponibil atat in vesrsiune Windows cat si pentru Mac,

 

Ce reprezinta HDR?

 

In grafica computerizata si fotografiere, prin gama (sau interval) dinamica înalta (HDRI sau HDR, de la eng. high dynamic range) se întelege un set de tehnici care permit reprezentarea unei game mai largi de luminozitate, deci a partilor întunecate si a celor luminoase dintr-o imagine, în comparatie cu tehnicile normale de fotografiere. Scopul tehnicii HDRI este sa reprezinte cu cat mai multa acuratete diversitatea de culori dintr-o scena reala în care apar si umbre si raze de soare. - Wikipedia

 

HDR Projects 4 Professional este un program profesional si al carui pret este de 159 USD, dar care este oferit gratuit gratie unei promotii derulate de producator.

 

Cerinte Minime Sistem HDR Projects 4 Professional:

 

- Windows 10/8/7 pe 32 Bit, Procesor Core Duo, 2 GB HDD, 2 GB RAM, Rezolutie Display 1.280 x 1024 pixeli, Placa Video compatibila DirectX-8 cu 128 MB memorie dedicata si o dancime a culorii pe 32 bit;

 

- Mac OS X 10.7 pe 64 Bit, Procesor Intel/G5, 2 GB HDD, 2 GB RAM, Rezolutie Display 1.280 x 1024 pixeli;

 

Programul poate fi descarcat gratuit direct pe pagina producatorului la adresa https://www.projects-software.com/hdr/hdr-giveaway cu mentiunea ca necesita inregistrare pentru a obtine cheia de licenta.

ramscher
Explorator

Bună seara! Îmi puteți recomanda o aplicație Photoshop avansat, eventual profesionist, FREE, downloadabil, pt. un telefon Galaxy A34 5g?

Mulțumesc!

Buna ,,ramscher". Suita Adobe Photoshop in general fie pe platforma mobila ori computer, in special pachetele advanced, professional, ele sunt cu plata sau cel mult sunt free 30 zile dar limitate ca functii pana cand se activeaza licenta pentru pachetul complet..