anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Înlocuire router ZTE ZXHN F6600 - WiFi 6

serante
Începător

Dragi membri ai comunității,

Am o problema cu tot ceea ce e chinezesc și as vrea să înlocuiesc routerul ZTE cu altul. Nu ca nu ar funcționa, ci doar prin prisma faptului ca e chinezesc. E posibil să îl înlocuiesc pur și simplu cu un alt router (cumpărat de mine, clar) sau e nevoie de acordul celor de la Orange?

Multumesc

5 Răspunsuri 5

MCostel
Cunoscător

Pololică
#StarMember

Salutare! 

Singurul mod de a înlocui routerul este din motive tehnice (nu mai funcționează). 

În rest, nu văd motive (e ca și cum ai spune ca ai un router e alb și tu îl vrei negru...).

PS: la ce te referi că-i chinezesc: marca e chinezească sau că este produs în China? Din moment ce îți oferă ce ai nevoie, de ce l-ai schimba? 

BlackWolf
Senior certificat

Salut!

Nu, nu poti inlocui ONT-ul cu unul cumparat de tine pentru ca nu va functiona. La fel e si la Digi. Functioneaza doar ONT-urile pe care le monteaza ei si atat, nimic altceva. Orice altceva ce nu vine de la ei este respins. Orange iti schimba ONT-ul doar daca este defect si nu mai functioneaza corespunzator, altfel nu. Si cand ti-l schimba, ti-l schimba cu unul identic sau cu ce au pe stoc la data respectiva, deobicei tot unul chinezesc. Deci nu ai ce face, trebuie sa stai cu lucrul chinezesc in casa si sa-l suporti...

Vio73
#StarMember

Salutare!

Nu știu care este problema cu tot ceea ce este chinezesc, pentru că aproape totul este așa. Dacă funcționează bine, este în regulă! Și nu îl poți înlocui decât dacă nu mai funcționează sau cu unul tot chinezesc ( ZTE FR 6605), dacă faci upgrade la fibra 2300. Eu am un Sagemcom ( am fibră în două locații) și nu mi se pare mai bun decât ZTE. Adică la un restart, își revine mult mai greu și mi se pare că și consumă mai mult curent, fiind cam mare. 

Deci nu recomand să ceri altceva și nici nu cred că vei primi. Ai varianta mod bridge, dar mi se pare mai complicată și tot dependentă de chinez.

Îți spune asta o persoană care are de mult timp fibră Orange și care a avut routere chinezești și de la alții.

Oricât am vrea să ne ferim de chinezi avem multe lucruri sau produse de la ei: laptopuri, desktopuri, componente tv, antene GSM și multe altele!

Baftă!

MCostel
Cunoscător

IMG_20240608_180048.jpg

Eu sunt mulțumit de lucrurile chinezești achizitionate și de echipamentele chinezești oferite de furnizor.

Însă sunt in dezacord cuantumul penalizărilor date de furnizor in cazul pierderii/furtului acestora.

Echipament vechi (aproximativ 14 ani) probabil a devenit de colecție.

IMG_20240608_181317.jpg