anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Împerechere telecomandă TV Samsung Smart cu receiver Samsung GX-TR530SK

RR64
Junior

Salut,

Mi-am cumpărat un smart TV nou Samsung care a venit cu o telecomandă smart. Nu reușesc să împerechez decât parțial telecomanda cu televizorul (volumul, acces direct Netflix) și bănuiesc că este din pricina receiver-ului Samsung GX-TR530SK care nu suportă acest tip de telecomandă. 
Este adevărat? Există alt tip de receiver compatibil în oferta Orange? Mulțumesc.

1 Soluţie acceptată‚

delfinas
#StarMember

De ce nu vrei sa folosesti telecomanda receiverului? Eu stiu ca in cazul televiziunii prin satelit, telecomanda principala e cea a receiverului, nu a televizorului. Programele si volumul se modifica din telecomanda receiverului.

Vizualizare soluţie în postul original

8 Răspunsuri 8

RafaHelper
#StarMember

Salut @RR64

Nu poți împerechea telecomanda de la TV Samsung cu receiver-ul Samsung, Fiecare echipament funcționează cu telecomanda lui, ca sa fiu mai explicit: TV-ul va funcționa cu telecomanda lui, iar receiver-ul cu telecomanda lui. 

Din cate știu nu exista astfel de receivere care sa facă ce iți dorești tu. Totuși poți pune o poza cu telecomanda smart a TV-ului sau modelul acesteia? Desigur ne-ar ajuta si sa menționezi modelul televizorului.

FLo1
#StarMember

@RR64: Bun venit în Comunitate. Așa cu ai observat, fiecare echipament este comandat independent. Adică nu poți să comanzi receiverul cu telecomanda TV-ului și nici TV-ul cu telecomanda receiver-ului. Totuși, sunt funcții care nu sunt funcționale? Nu fac referire la telecomanda X care nu comandă echipamentul Y. X cu X, Y cu Y.

RR64
Junior

Mulțumesc @RafaHelper și @FLo1 pentru intervenția rapidă. 
Reformulez problema mea: nu pot împerechea TV Samsung 43QN90B cu telecomanda din dotare Samsung SolarCell Remote.

Urmând instrucțiunile de împerechere, devin funcționale doar butoanele de volum, cel de acces direct Netflix, Home, Return, Play/Pause. Nu funcționează schimbarea canalelor TV și, interesant, dacă vreau să schimb canalul din Settings/Number selectează canalul dorit +111. De exemplu pentru PRO TV HD dacă tastez 114 mă duce la canalul 225 😊

Pe partea de Smart TV telecomanda funcționează bine, de asta am bănuit receiverul de incompatibilitate.

Sau poate telecomanda e defectă pe partea de schimbat canale…

Vă mulțumesc pentru sfaturi/păreri!

 

FLo1
#StarMember

Da @RR64, majoritatea QLED-urilor Samsung de după 2021-22 vin în dotare cu astfel de modele de telecomandă. Ce nu e ok la telecomandă de fapt? Lipsa tastelor dedicate? Vezi că de exemplu tasta de programe are mai multe funcții, după cum este apăsată: ch+ / ch- = canale up/down; listă canale = apăsare lungă; ghid = apăsare scurtă. Recunosc și mie mi s-a părut ciudată inițial (comparativ cu modelul vechi), dar a fost la început. 

Vio73
#StarMember

Salutare!

În trecut am avut tv Smart Samsung și acest receptor, iar telecomanda putea fi folosită parțial, adică pentru on/ off și alte funcții cum ar fi volumul, etc. Dacă vrei să folosești o singură telecomandă, se poate cere cam ci+, nu receptor, care există la ORO, atât pe cablu cât și pe satelit.

Baftă!

delfinas
#StarMember

De ce nu vrei sa folosesti telecomanda receiverului? Eu stiu ca in cazul televiziunii prin satelit, telecomanda principala e cea a receiverului, nu a televizorului. Programele si volumul se modifica din telecomanda receiverului.

Până la urmă așa o să fac. Înainte nu aveam smart TV și era OK, foloseam doar telecomanda receiver-ului. Acum, pe partea de smart, e foarte mișto telecomanda TV. 
Credeam că pot renunța la cea a receiverului dar acum îmi este clar că nu pot. Mulțumesc!

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Poti incerca cu card CI+. In felul asta, nu mai ai nevoie de receiver.

Client Orange