anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Povestea primului SMS din istorie

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

În fiecare zi sunt trimise în lume miliarde de mesaje scrise de pe telefoanele mobile. Dar știți care este povestea din spatele SMS-ului?

Pe 3 decembrie 1992 un inginer britanic pe nume Neil Papworth, care a făcut parte dintr-o echipă de dezvoltare a unui serviciu de mesagerie, a trimis primul SMS din istorie de pe computerul său unui manager din Marea Britanie care l-a primit pe telefonul său Orbitel ce cântărea 2 kilograme. 

 

SMS-ul era compus din 15 caractere şi conţine urarea ″Crăciun Fericit″.

 

Abia doi ani mai târziu, în 1994, Nokia a lansat primul telefon mobil, cu tastatură, de pe care se puteau trimite mesaje.

Astăzi, la peste un sfert de secol distanță, chiar dacă SMS-ul trece printr-o perioadă de declin, acest serviciu continuă să fie folosit la scară largă peste tot în lume.

 

Sursa - https://www.realitatea.net/stiri/actual/care-este-povestea-din-spatele-primului-sms-din-istorie-trim...

 

Noi nu vă vom trimite SMS-uri, dar ne face plăcere să vă urăm tuturor aici, în Comunitate, același tradițional ″Crăciun Fericit″ cu multă sănătate și bucurii, alături de cei dragi.

 

Gânduri bune,

#EchipaComunitățiiOrange

11 Răspunsuri 11

Jay
Campion certificat
Păcat ca Nokia a rămas atat de în urma.. Sărbători Fericite!!

svetalex
Senior certificat
Sărbători cu pace și bucurie tuturor

FLo1
#StarMember
"Era" SMS a fost o frenezie Cântată de O-Zone, o antologie. Însă astăzi pentru comunicare Avem chiar aplicații de....socializare. "Sărbători fericite" dragă Comunitate Cu ai tăi membrii, moderatori și fapte Să ne trăiești, să nu îmbătrânești Și împreună, mereu să ne uimești.

delfinas
#StarMember
Mama, vorbim de cretacicul telefoniei mobile!!! :)) Cat dura pana scriai un sms...apasai si de cateva ori o singura tasta pt caracterul dorit. :) Craciun Fericit tuturor!!!

Vio73
#StarMember
Îmi aduc aminte de prin 1998 cum era cu sms-urile și cu telefoanele acelea rudimentare. Mulțumim frumos! Sărbători fericite și multă sănătate!

teacher_
#StarMember
Eu îmi amintesc doar cum am reușit să fac un cost suplimentar pe abonamentul mamei de 120 de dolari, in prima luna de utilizare, cu dat SMS și apeluri la numere din alte rețele. Ce vremuri :))

Viocat
Senior certificat
Nu răspund la sms:) Crăciun fericit tuturor!

Vrajitoarea
Cunoscător
Sărbători fericite!

mihai_13
Maestru
Sărbători fericite ! de fapt oamenii trebuie sa fie fericiti ...

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Sarbatori cu bucurie, oameni dragi!
Client Orange

Ioana_
Junior entuziast
Sarbatori fericite