anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Încheiat] “Spiriduș pentru o lună” - Iarna în Comunitate cu diversitate

NickyS
Community Manager
Community Manager

Salutare dragi membrii ai Comunității!

Sunteți pregătiți pentru concurs? 😊

Așa cum vă anunțam în postarea anterioară astăzi începem concursul „Iarna în Comunitate cu diversitate„ și cum am putea întâmpina sărbătorile de iarnă altfel decât în haine de spiriduș?

În acest topic, vă invităm să luați parte la o activitate amuzantă și creativă: scrierea unei povești în comun.

Pentru a face acest lucru, voi posta începutul unei povești, iar voi, cu imaginația voastră bogată, veți continua povestea prin răspuns la ultima postare pe acest subiect. Vom face asta timp de o lună, până pe 15 Ianuarie 2023 când povestea va trebui să ajungă la final.

Sper ca povestea noastră să aibă cât mai mulți autori și prin intermediul imaginației voastre să ne poarte prin locuri cât mai frumoase cu întâmplări haioase, pentru că la finalul concursului, o vom publica integral într-o postare dedicată.

Vă aștept răspunsurile cu nerăbdare!

Începutul poveștii:

Moș Desagă rămâne pentru o clipă în pridvorul casei sale. Duce încet pipa la gură și aruncă o privire încruntată la ecranul brăzdat de timp al telefonului mobil. Nochiță, căci așa își alinta moșul telefonul, arată ora 06:58. Trage aer în piept și apucă hotărât de mânerul scorojit al genții ce își făcuse culcuș la picioarele sale. “Haida, haida, că am zăbovit destul” zise el și ...

30 Răspunsuri 30

Mos Desaga lasa sa-i scape un oftat, si o lua agale spre magazinul Orange Shop indicat de Djia, pentru a intra în posesia noului telefon. Magazinul era frumos ornat, iar în centru era un brăduț plin de cadouri. Cel mai impresionat a fost de amabilitatea angajaților care, invitandu-l sa ia loc s-au oferit imediat să-l ajute și să-l familiarizeze cu noul gadget. Pentru inceput i-au transferat toată lista de contacte și apoi i-au făcut și diverse conturi pe rețelele de socializare pentru a vedea mai bine ce fac copiii și dacă intr-adevar sunt cuminți așa cum toti ii spun. 

Lui Moș Desaga nu-i venea să creadă ce poate să facă acel telefon....

Lui Moș Desaga nu-i venea să creadă ce poate să facă acel telefon .... putea chiar să ....

..... să indice direcția spre Polul Nord, ceea ce doar Rudolph se descurca. Dar și multe alte aplicații pe care Nochita nu le avea. Moș Desaga a mai găsit chiar și alte aplicații și funcții ale noului telefon, printre care.....

Putea chiar să își apeleze fratele cu video call.... 

Fratele mai mic lui Moș Desagă, Trăistuță, este stabilit în îndepărtata Australie, de vreo 20 de ani. Cei doi frați nu avuseră ocazia sa se întâlnească în acest timp. Atunci când a aflat că își va vedea fratele mai mic, chiar și la telefon a început să plângă... Părăsi Orange Shop și se îndreptă spre....

 în direct în același timp cu toți locuitorii de pe planeta Pământ.....

....cel mai apropiat magazin Orange, iar Mosul fiind în Sighisoara, a trebuit să călătorească până la Târgu Mureș. S-a urcat cu spiridușul la piept in autobuz și a savurat priveliștea de toamnă târzie peste Podișul Târnavelor, lăsând în dreapta Munții Gurghiului. Ajuns la Târgu Mureș, mai întâi a vizitat cetatea, despre care a aflat că a fost construită după prima unire a Principatelor, cea realizată de Mihai Viteazul, fiind una dintre cele mai frumoase cetăți medievale din țară. Ajuns la Orange Shop, acolo avu parte de o surpriză. O domnișoară tare drăguță a fost dispusă să îl inițieze în tainele telefoanelor Smart, și să îi arate puțin din tehnologia modernă. Lumea părea altfel: știri de pe întreg mapamondul, aplicații care fac viața mai ușoară. Moș Desagă zâmbi pe sub mustăți gandindu-se ce ușor va fi drumul de întoarcere înapoi. 

In Shop, el mai descoperi și.....

NickyS
Community Manager
Community Manager

.. un plic misterios, de culoare verde, ce își făcuse cumva culcuș în bătrâna lui geantă de călătorie. Când a ajuns acolo? Dar mai ales, cum? își spuse moș Desaga frecandu-și tâmpla dreaptă cu degetele sale muncite. Dădu' o privire roată prin magazin și desi vederea sa nu mai are agerimea de odinioară, parcă observă ca prin ceață o silueta grăbită ieșind din magazin. Hmm, spuse mosul nostru și...

Hmm, spuse moșul nostru și ... băgă plicul înapoi în geantă. "Mă voi ocupa de el mai tărziu", își zise el. "Și oferta din magazin poate să mai aștepte". Acum era foarte important să-l ajungă din urmă pe necunoscut. De fapt nu era chiar necunoscut ... așa din spate, semăna foarte bine cu ...

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

...spiridusul Maximus. Johnny, cum ii spun prietenii. 😄

Veche cunostinta de-a lui Mos Desaga, si tatal lui Minitechnicus. Pasul era al lui. Haina verde, simpla, prinsa in talie cu o curea lata de piele, incaltarile din piele maron, dar mai ales caciula rosie cu ciucurel alb, toate pareau sa spuna Maximus. Intr-un final, reusi sa-l ajunga din urma, la trecerea de pietoni. Il masura ce-l masura din priviri pe necunoscutul nostru, si cand sa plece, isi lua inima-n dinti si zise:

- Maximus, tu esti?

Necunoscutul se intoarse spre el, si deodata fata i se inbujora si un zambet larg i se asternu pe figura.

- Heeei! Mos Desaga! Da, eu sunt! Apai cine altu'?

Minitechnicus din buzunar:

- Taaata...? Pe nasul lui Rudolph daca nu esti chiar tu!

Mos Desaga rase copios de interventia celui mic si dupa ce-si trase rasuflarea zise:

- Ce surpriza, draga Maximus! Cu ce ocazie pe la Orange Shop?

- Apoi ce sa fie? Stii cum e in perioada asta cu cadourile. Am auzit ca au oferte faine, si am vrut sa le vad in persoana.

La care, Minitechnicus din buzunar:

- A-ha! Ai venit sa-mi iei cadou! Stiam eu! Biiine...pai vreau asa: un iPhone 14 Pro Max, un Apple Watch, un MacBook Pro cu procesor M1 sau M2, ma multumesc si cu M2...

- Minitechnicus, zise Maximus, intrerupandu-i elanul celui mic... Stiu deja ce vrei. 🙂 Tot anul mi-ai impuiat urechile cu gadget-uri. Problema e ca ceea ce vrei tu...face o gaura de dimensiunile lunii in bugetul meu. Asta nu inseamna ca n-o sa primesti nimic. Dar cred ca asteptarile tale sunt poate un piiiicut cam mari...poate. 😄

- Daa...stiu...zise Minitechnicus cu un oftat... Dar poate, poate...poate gasesti cumva macar una dintre ele sa-mi iei si mie. 😄

Mos Desaga, care pana acum ramasese tacut, se intoarse catre Maximus si zise:

- A fost cel mai bun spiridus, sa stii. Sigur e pe lista celor cuminti. 🙂 Eh, si-acu ca ne-am intalnit, hai sa trecem strada, pana nu se face rosu din nou la semafor. Ce ziceti? Vreti sa iesim la o cana de... sa ne mai incalzim putin?

Client Orange

Jay
Campion certificat

Pe frigul asta, nimic nu merge mai bine decât vinul fiert.. asa ca au depanat amintiri pana dimineața..

Despre cât de bun a fost Maximus la vremea lui, facandu-l pe Minitechnicus sa simta ca trebuie sa se ridice la niște așteptări.. si intrebandu-se cum o sa facă asta..

Despre rezistenta lui Nochita, la șocuri și la timpul de funcționare cu o singura încărcare.. 

Despre cum era tehnologia pe vremea lor si viteza de dezvoltare a acesteia.. c-o fi bine, ca n-o fi.. 

Ehee, Maximus, zise mosu', l-am schimbat eu pe Nochita, dar, tot în buzunarul cel mai bun îl țin..  pana ne obisnum amândoi cu ideea asta de schimbare atat de radicală.. si-apoi, la cât de des trebuie încărcate telefoanele astea smart, nu se știe când am nevoie de Nochita al meu... trebuie sa fiu pregătit mereu.. 

Când amintirile depanate l-au obosit, de începuse mosu' sa motaie în scaun, Minitechnicus prinse putin curaj sa întrebe ce-l rodea pe el..

Auzi tata, spuse Minitechnicus, ce te-a facut pe tine asa bun, de l-ai impresionat asa tare pe Mos Desaga si, ce zici de o deblocare a telefonului prin scanarea retinei?!.. 

Aaa... si da, m-am hotărât.. smartwatch sa fie.. da, da, un smartwatch vreau.. 

Pai, ce sa zic fiule?!.. 

"... scanarea retinei?!..  hmmm, sună foarte interesant... dar n-am timp de asta acum. Tocmai ce-am realizat că peste două zile se schimbă anul si mai am o gramadă de lucruri de pregătit." zise el și o porni grăbit către...

Anonim
Neaplicabil

...“Haida, haida, că am zăbovit destul” zise el și ...

... completă: "Of, trebuie să te schimb Nochiță, ai "îmbătrânit" și tu! 😁

"Hai la drum!"

Și plecă spre Orășelul Copiilor, proaspăt deschis în oraș. Ajuns acolo, s-a postat în mijlocul copiilor și din geanta roșie cu care venise a început să împartă tuturor celor mici covrigei, turtă dulce, mere și le ura "Sărbători fericite, dragilor!"

Copiii luau darurile dulci și îi mulțumeau cu o îmbrățișare sinceră.

"Moș Desagă nu uită niciodată să vă aducă bunătăți de Crăciun, dragi copii!".

Sărbători fericite! 🧑‍🎄

Miha_Z
#StarMember

Si uite asa tot stand mosul și analizând punctele forte și slabe ale lui Maximus și  Nochita, mai trecu un an. Nu-i veni să creadă ce repede trecuse anul 2022 cu multe nenorociri in lume, boli, războaie, ura dintre oameni... și-și propusese ca in noul an să le facă să dispară și să aducă multă bucurie, pace și intelegere în viețile cetățenilor.

IMG-20221231-WA0002.jpg

La multi ani fericiți dragii moșului!

Jay
Campion certificat

Odata incheiata nebunia trecerii dintr-un an in altul, mos Desaga facu o retrospectiva a tuturor trairilor din  ultimele zile, se gandi ca socializarea nu-i asa rea, se bucura de toate lucrurile noi si vechi din care a mai aflat ceva, a mai invatat ceva.. S-a hotarat ca Nochita este prea valoros pentru el sa-l dea la schimb pentru un pret mai mic la un telefon din asta laudat de catre toata lumea, s-a hotarat ca va invata in ritmul lui si le va folosi pe rand daca va fi nevoie, in functie de ce are el nevoie.. apoi, cine avea sa-i grabeasca ritmul invatarii, cand toti erau cu nasul in "nochiteii" lor moderni?!.. 

NickyS
Community Manager
Community Manager

"Hai gata cu atatea ganduri", isi zise mos Desaga in sinea lui si se ridica voiniceste in picioare. Se incheie la haina sa groasa de iarna, isi trage caciula pe cap si apuca geanta cu dibacie. 
"Haida, haida.." rasufla mosul, "haida acasa ca am zabovit destul." Nu facu mosu nostru cativa pasi ca Nochita scoate sunet de sms.

"Ei, ce-i asta? Iar aia cu oalele si acareturile lor de ma bat mereu la cap?" Deschide telefonul si vazu un sms de la un numar necunoscut: "Am reusit, venim acasa!"

"Cine? La care casa?" zise mosul, "Hmm, sigur este o greseala si apoi eu numarul asta nu il cunosc, daca era ceva il aveam eu in tartacuta sau imi spunea Noichita cine este." Baga telefonul in buzunarul de la piept si porni la drum.

"A fost o calatorie frumoasa zise mosu, ce de locuri, ce de oameni, hai ca lumea asta ii tare frumoasa dar parca tot mai bine este la mine, la bojdeuca mea. Heeei, ca numai maine nu vine primavara si iar ma pune gradina la treaba."

Apusese de putin timp soarele cand mos Desaga ajunse pe ulita sa si parca ardea de nerabdare sa simta din nou aerul odaii sale si lemnele cum trosnesc in soba. "Da, da, da, o sa fac focul ca este destul de frig bag de seama" se gandi mosul si parca tot mai mult grabea pasii catre casa.

Ajunse la poarta lui de lemn si se opri o clipa, se uita oleaca imprejur sa vada daca nu cumva cineva pe acolo prin preajma il asteapta dar nu era nimeni, in jurul sau doar linistea aceia de sat asfintit unde doar caini ce mai latrau parca intr-o leapsa data de la unul la altul.

Pune mana pe clanta inghetata a portii cand deodata o voce strabatu prin aerul rece si il face sa tresara: "Primiti cu colindu'?" spuse o voce de barbat razand.
"Ce colind? Au trecut sarbatorile? Ce..?" Si totusi, vocea aia, da, da, o stia de undeva, o astepta de atata timp, sa fie oare..? 

Mosu se intoarse parca mai degraba speriat decat surprins si in intunericul serii vazu cateva siluete. Scoase repede pe Noichita si il aprinse, nu de putine ori a facut asta folosindu-l drept lampa, si la lumina tremuranda a telefonului vazu mai bine chipul din noapte.. era baiatul lui, pe care nu il mai vazuse de cand plecase cu familia din tara in urma cu cativa ani.

"Hai buna seara tata, ce ai incremenit asa? Nu ti-am spus ca venim acasa?"

Si ce se mai imbratisara si ce se mai pupara, cu feciorul, cu nora si cu.. cei doi nepotei care il priveau timid pe acest batran misterios ce ii adulmeca cu ochii lui mari si umezi.

"Hai, bag de seama ca ne tii afara ca sa ne faci pofta de niste vin fiert, din ala bun, cum faci doar matale. Ia zi tata, bucurosi de oaspeti?"

"Bucurosi, bucurosi.." zise mos Desaga parca tresarind din somn, poftindu-i in curte in timp ce mintea incepu sa ii zburde precum la horele tineretii..

"Baiatu', nora, nepotii, vin fiert si.. lemne.. lemne de foc, ia sa vezi ca nu am lemne de foc taiate.."