anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Încheiat] Concurs "Viitorul digital"

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Update 29.03

 

Concursul s-a încheiat. Vă mulțumim tuturor pentru participare! Câștigătorii validați în urma tragerii la sorți sunt (conform conditii validare si termene de confirmare expuse în regulament):

 

iogaen

Gurhan

ciprian_12

L3ON1D4S

Larisa00011

 

Popa Adrian_1

Luiza A R

Bawerr

Jay

adrian87n

 

Felicitări tuturor câștigătorilor și participanților!

_________________________________

 

 

Salut tuturor!

 

Nu-i așa ca sunteți pregătiți pentru un nou concurs? 

De data aceasta provocarea noastră are ca temă tehnologia digitală și profesiile viitorului. Tehnologia digitală face parte din viața noastră de zi cu zi, iar mulți dintre noi nu știm cum ne-am putea îndeplini jobul în lipsa ei. Digitalul este prezent chiar și în domenii care s-au dezvoltat mii de ani în absența lui – de exemplu medicină, avocatură și chiar agricultură. Între timp, apar nevoi noi – cum este siguranța datelor în noul context – care atrag profesii noi.

Aptitudinile și atitudinile umane – precum atenția, răbdarea, curiozitatea, interesul, perseverența sau motivația – au rămas esențiale pentru adaptarea noastră la noul context și la modul în care ne desfășurăm munca astăzi.

 

Voi ce credeți ? Ne interesează să aflăm și părerea voastră despre acest subiect. Adăugați un comentariu la această postare (click pe butonul Răspunde) în care să ne răspundeți la întrebarea: "Cum crezi că va influența tehnologia digitală profesiile viitorului?"

 

Pentru tragere la sorți vom lua în considerare un singur comentariu de persoană. Dacă după ce ați postat răspunsul v-au mai venit idei și vreți să mai scrieți ceva, foarte bine, folosiți funcția de editare pe răspunsul inițial, completați și salvați întreg comentariul.

 

Ca să puteți răspunde, trebuie să fiți autentificați în comunitate. Dacă nu sunteți încă înscriși în comunitate, aveți aici descriși pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a deveni membru.

 

Premiile puse în joc sunt 10 pachete oferite prin tragere la sorți: 

• primii 5 câștigători vor primi: pereche de căști wireless intraauriculare Sony WI-C200 negre, USB hub personalizat #ComunitateaOrange, breloc lemn personalizat #ComunitateaOrange, pix tactil cu mina albastra personalizat #ComunitateaOrange. 

• următorii 5 câștigători vor primi: încărcător de telefon Xiaomi Mi Wireless Charging Pad, USB hub personalizat #ComunitateaOrange, breloc lemn personalizat #ComunitateaOrange, pix tactil cu mina albastra personalizat #ComunitateaOrange. 

 

Vom contacta câștigătorii pe e-mail, ca de obicei, deci stați cu ochii pe adresa asociată contului vostru My Orange.

 

Concursul se desfășoară în perioada 8 - 22 martie 2021, iar aici găsiți regulamentul. Vom publica lista câștigătorilor pe 29 martie, pe această pagină.

 

Mult succes tuturor! Vă asigurăm că toate răspunsurile voastre vor fi citite cu interes de către colegii noștri de la Responsabilitate socială corporativă.

 

Pentru a nu mai primi notificări pe acest topic: În momentul în care adăugați un răspuns pe acest topic este bifată automat opțiunea de a primi notificare pe e-mail când altcineva răspunde. Pentru a nu mai primi notificările puteți fie să debifați când adăugați răspunsul, fie ulterior să accesați butonul "Nu mai urmări" aflat lângă cel de răspuns.

290 Răspunsuri 290

julietta
Începător
influenta va fi ca dintotdeauna , atat buna cat si mai putin buna, depinde in ce directie va fi folosita;in principiu evolutia , in orice domeniu este pozitiva si aduce lucruri bune.

Kalamar
Începător
Unele plăcut altele negativ

adrianB11
Începător
Evolutia accelerata a tehnologiei va duce bineinteles la disparitia unor job-uri traditionale si aparitia altora noi adaptate noii realitati. In aceasta situatie, omul va fi nevoit mult mai tare ca pana acum sa se adapteze, sa isi dezvolte continuu noi abilitati si sa isi cultive calitatile personale, ceea ce se poate realiza doar prin autoeducare. Tehnologia creste productivitatea in toate domeniile si imbunatateste calitatea vietii, in timp ce teoretic ar trebui sa ne mareasca timpul liber, prin usurarea tuturor sarcinilor de orice natura ar fi ele. Problema este ce facem cu acest timp liber, pe care multa lume il pierde in fata ecranelor. Daca vrem sa facem fata la ceea ce urmeaza, trebuie sa ne alocam timp si pentru dezvoltarea noastra si in acelasi timp sa nu uitam sa mai fim oameni. Cine pierde din vedere aceste aspecte, va fi depasit de situatie.

Marian_Eugen
Junior entuziast
Tehnologie este viitorul ! Tegnologia înaintează zi de zi !

gridmar
Începător
destul de mult va influenta.

Cosmin2601
Începător
Nu vi se pare ca viitorul la care ne incitati ane gandi e deja aici...sunt mari porturi în care transporturile se fac robotizat, școala se face ...online, transportul unor medicamente se face cu drone, conferințele se țin pe zoom, mașinile se conduc singure, intervențiile chirurgicale se fac de la distanta, telemedicina e o realitate...Viitorul e aici iar meseriile se transforma, se nasc sau mor iar practicanții lor la fel: te adaptezi ori...mori.

Gurhan
Începător
Tehnologia digitala este deja locomotiva viitorului. Va face ceea ce stiam sau ceea ce credeam ca este imposibil. Fiind ceva ce nu are o forma concreta, aceasta tehnologie va deschide multe usi, iar daca nu exista usi, cu siguranta tehnologia digitala va creea aceste usi. Profesiile sunt caratcteristici care s-au modelat dupa cum a evoluat omenirea. Pot spune ca se urmeaza cu strictete zicala "Nimic nu dispare, totul se transforma". Asa si profesiile. Nu vor disparea ca idee, vor fi doar transformate in ceea ce aduce beneficii oamenlior. Lucrul de acasa , ceea ce era idilic inainte, acum devine ca si normal. Sa comanzi o actiune in punctul A, tu fiind in punctul B, este deja un lucru comun ca apa, uneori chiar necesar precum oxigenul. Lumea va merge mai departe, nici daca am vrea nu vom putea sa mergem in urma la vechile metode/forme de lucru. Poate la prima vedere schimbarea profesiilor aduce stari de discomform si durere, avantajele pe termen lung vor fi inmensurabile.

CM7YRE
Începător
Vom avea avantaje gen: -flexibilitate -timp redus de munca si mai mult timp cu familia -ne vom putea dezvolta mai mult -am putea avea ideea de lume utopica, cu numarul de boli ce tind spre 0 dar si dezavantaje precum -costuri ridicate -consum de energie (utilizat neconstructiv, daca nu apelam la ceva regenerabil) -nivel de stres mai mare etc.

adipen
Începător
Cum crezi că va influența tehnologia digitală profesiile viitorului? Ca sa imi exprim o parere legata de intrebarea d-vostra ar fi interesant sa stiu care tehnologie digitala va influenta profesiile viitorului? Cea actuala sau cea din acel viitor, pentru ca lucrurile sunt extrem de dinamice in domeniul tehnologiei. Personal cred ca in viitoarele decenii lumea se va schimba mai mult decat a facut-o in ultimii 3-4 sute de ani, dezvoltarea tehnologica avand o curba exponentiala. In acest sens consider ca omul isi va schimba total modul de gandire si modelele de relationare om-masina. Aici putem vorbi de robotica (folosirea robotilor pe scara larga, nu numai pentru taskuri repetitive sau conditii periculoase pentru om), nanotehnologie asistata (care ea singura inseamna o revolutie in domeniul tehnologiei) sau sisteme informatice inteligente cu posibilitati de autoeducare, de invatare. Cu cat ma gandesc mai mult la raspunsul intrebarii dumneavoastra cu atat imi dau seama ca de fapt nu putem stii exact cum vor fi influentate profesiile viitorului de inteligenta artificiala. Nu putem decat sa gandim pozitiv, sa speram ca tehnologia digitala va favoriza dezvoltarea umana, va deschide noi arii de cunoastere si va descoperi noi profesii, iar noi oamenii ne vom adapta lor si le vom face fata.

Mariantm
Începător
Tehnologia joaca un rol important in dezvoltarea unei societati cu atat mai mult dupa acesta pandemie, este nevoie de viteza mai mare a internetului in general si de aici deriva tot in industrie si da profesiile se vor adapta la noile tehnologii si noi ca oameni va trebui sa raspundem cererilor tehnologiei si va trebui sa invatam sa ne si aparam contra atacurilor cibernetice sa cunoastem un minim necesar in legatura cu securitatea in fata rau voitorilor.

ironm
Începător
Inteligenta artificiala va inlocui sau va complementa profesiile viitorului.

Alex_G_
Cunoscător
Consider ca tehnologia digitală va influența foarte mult profesiile viitorului pentru ca anumite lucruri se pot face mult mai ușor și mai repede cu ajutorul digitalizării. Tehnologia a redus foarte mult barierele dintre oameni, bariere sociale, culturale și mai ales geografice. A redus foarte mult distanță dintre oameni și in felul acesta putem foarte ușor sa rezolvam sarcini de lucru cu persoane care poate se afla in celălalt colț al lumii. In perioada aceasta de pandemie tehnologia și-a pus o amprenta foarte mare in multe domenii și ne-am dat seama ca este esențială și ar trebui folosită mai mult. In educatie tehnologia digitală a devenit esențială. Și-a pus amprenta și s-a observat ca este utila și fără ea nu am fi reușit sa progresam. Cred ca in perioada următoare tehnologia digitală ar trebui inclusă din ce in ce mai mult in toate domeniile pentru ca in felul acesta am reduce mult din birocrație, am reduce consumul de hârtie, am economisi timp, nu ar trebui sa mai stam la cozi și sa ne luam liber de la munca pentru a rezolva niște treburi, am reuși sa comunicam mai ușor, sa aflam informațiile dorite. Tehnologia ne ajuta foarte mult și in viața de zi cu zi și cu atât mai mult ne-ar ajuta pe viitor in domenii diverse. Ar trebui sa se facă investiții in aparatura noua și cursuri pentru angajați și in felul acesta am tine pasul cu dezvoltarea societății. Tehnologia este utila, nu putem nega acest lucru. Observam in medicina cât de mult ajuta tehnologia digitală, câte afecțiuni sunt descoperite datorită computerelor. Consider ca tehnologia digitală este viitorul și noi trebuie sa ne adaptam și sa ținem pasul. Tehnologia digitală va influența totul intr-un mod cât se poate de pozitiv profesiile din viitor.

dumic_18
Junior
cred ca tehnologia va dezvolta multe meserii digitale, robotii vor face lucrurile pe care oamenii le fac astazi si oamenii isi vor folosi mintea pentru popularea unei noi planete. cred ca persoanele care stiu sa comunice (se va pierde aceasta trasatura mai ales in discutiile face to face) vor avea un mare avantaj in viitor. lucrurile legate de spatiu si cosmos il reprezinta viitorul.

Andreia88
Începător
Tehnologia digitala va influenta pozitiv domeniile viitorului, in sensul ca va usura munca celor care vor activa in aceste domenii.

Razvannn
Începător
Cand vorbim de viitor, trebuie sa realizam ca deja prezentul este in mare proportie dependent de tehnologie. Avand in vedere ca acum, de fiecare data cand cumparam ceva de la magazin, cand vrem sa vorbim cu cineva drag, sau chiar si in mediul profesional, cand lucram la ceva, folosim tehnologia, e clar ca tehnologia va fi calea mai scurta si mai la indemana in tot ceea ce inseamna profesiile viitorului. Daca avem nevoie de tehnologie in ziua de astazi si doar pentru a vorbi cu cineva, a cumpara ceva sau chiar a lucra sau pentru a citi, in mod normal tehnologia va trece intr-o relatie de interdependenta cu profesiile viitorului. In domeniul medical, microchirurgia este deja dependenta de acest lucru prin operatiile la laparoscop, in domeniul financiar tehnologia asigura informatia cea mai recenta, in domeniul constructiilor tehnologia asigura calcule mai rapide si mai eficiente decat creierul uman, etc. Si toate acestea, se intampla deja in prezent. Ganditi-va astfel, cum o sa arate viitorul.