anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Încheiat] Concurs "Viitorul digital"

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Update 29.03

 

Concursul s-a încheiat. Vă mulțumim tuturor pentru participare! Câștigătorii validați în urma tragerii la sorți sunt (conform conditii validare si termene de confirmare expuse în regulament):

 

iogaen

Gurhan

ciprian_12

L3ON1D4S

Larisa00011

 

Popa Adrian_1

Luiza A R

Bawerr

Jay

adrian87n

 

Felicitări tuturor câștigătorilor și participanților!

_________________________________

 

 

Salut tuturor!

 

Nu-i așa ca sunteți pregătiți pentru un nou concurs? 

De data aceasta provocarea noastră are ca temă tehnologia digitală și profesiile viitorului. Tehnologia digitală face parte din viața noastră de zi cu zi, iar mulți dintre noi nu știm cum ne-am putea îndeplini jobul în lipsa ei. Digitalul este prezent chiar și în domenii care s-au dezvoltat mii de ani în absența lui – de exemplu medicină, avocatură și chiar agricultură. Între timp, apar nevoi noi – cum este siguranța datelor în noul context – care atrag profesii noi.

Aptitudinile și atitudinile umane – precum atenția, răbdarea, curiozitatea, interesul, perseverența sau motivația – au rămas esențiale pentru adaptarea noastră la noul context și la modul în care ne desfășurăm munca astăzi.

 

Voi ce credeți ? Ne interesează să aflăm și părerea voastră despre acest subiect. Adăugați un comentariu la această postare (click pe butonul Răspunde) în care să ne răspundeți la întrebarea: "Cum crezi că va influența tehnologia digitală profesiile viitorului?"

 

Pentru tragere la sorți vom lua în considerare un singur comentariu de persoană. Dacă după ce ați postat răspunsul v-au mai venit idei și vreți să mai scrieți ceva, foarte bine, folosiți funcția de editare pe răspunsul inițial, completați și salvați întreg comentariul.

 

Ca să puteți răspunde, trebuie să fiți autentificați în comunitate. Dacă nu sunteți încă înscriși în comunitate, aveți aici descriși pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a deveni membru.

 

Premiile puse în joc sunt 10 pachete oferite prin tragere la sorți: 

• primii 5 câștigători vor primi: pereche de căști wireless intraauriculare Sony WI-C200 negre, USB hub personalizat #ComunitateaOrange, breloc lemn personalizat #ComunitateaOrange, pix tactil cu mina albastra personalizat #ComunitateaOrange. 

• următorii 5 câștigători vor primi: încărcător de telefon Xiaomi Mi Wireless Charging Pad, USB hub personalizat #ComunitateaOrange, breloc lemn personalizat #ComunitateaOrange, pix tactil cu mina albastra personalizat #ComunitateaOrange. 

 

Vom contacta câștigătorii pe e-mail, ca de obicei, deci stați cu ochii pe adresa asociată contului vostru My Orange.

 

Concursul se desfășoară în perioada 8 - 22 martie 2021, iar aici găsiți regulamentul. Vom publica lista câștigătorilor pe 29 martie, pe această pagină.

 

Mult succes tuturor! Vă asigurăm că toate răspunsurile voastre vor fi citite cu interes de către colegii noștri de la Responsabilitate socială corporativă.

 

Pentru a nu mai primi notificări pe acest topic: În momentul în care adăugați un răspuns pe acest topic este bifată automat opțiunea de a primi notificare pe e-mail când altcineva răspunde. Pentru a nu mai primi notificările puteți fie să debifați când adăugați răspunsul, fie ulterior să accesați butonul "Nu mai urmări" aflat lângă cel de răspuns.

290 Răspunsuri 290

dante3622
Începător
Tehnologia digitală este de fapt viitorul profesiilor. Trebuie sa ținem cont de faptul că unele profesii vor fi afectate mai târziu decât altele.

andrascs
Junior
Vom avea totul"pe tavā"datoritā tehnologiei(vom putea face aproape orice de acasā,fārā sā iesim din casā),dar din aceastā cauzā relatiile interumane vor avea de suferit.☹️

Anonim
Neaplicabil
Cu siguranță că digitalul va influența joburile actuale, mai ales cele care nu necesită neapărat prezența umană (vânzări, consultanță, call-center, etc.). Angajații vor lucra de acasă, datorită tehnologiei și mai ales influențați de actuala criză medicală. În acest context, multe companii vor lua decizia de a muta angajații din birouri și să le ofere condiții tehnice pentru lucrul de acasă.

Geta_Niculai
Începător
Cred ca tehnologia va fi prezenta in orice profesie in viitor. Pe de o parte, tehnologia va facilita munca, insa pe plan personal, psihologic va influenta negativ relatiile interumane. Chiar daca lumea este la un click distanta, oamenii se vor insingura.

marius_49
Începător
în mod decisiv, cu un impact pozitiv, benefic dar și cu accente negative .. .

edenfrost
Începător
Daca ar fi sa luam în calcul si lucrurile rele provocate mediului, tehnologia deja lupta impotriva acestor "răutăți" aparte. De aceea tehnologia evolueaza tot mai mult nu numai spre a ne ajuta pe noi, ci si pentru a nu afecta mediul, si in multe cazuri si pentru a ajuta mediul inconjurator sa evolueze, de la plantatii până la mări. Suntem foarte aproape de a ajunge la nivelul în care putem ține întâlniri prin holograme, ceea ce este un lucru foarte bun, de aceea tehnologia nu afecteaza oamenii, ci ne ajuta sa evoluam si sa ajungem mai departe. Afectiunile sunt provocate doar subiectiv, de la om la om, nu tehnologia distruge, ci omul distruge, in functie de cum priveste lucrurile. Nu exista optimism fara pesimism, optimistul a inventat avionul, iar pesimistul a inventat parasuta. De aceea, tehnologia va creea mai multe profesii si mai multe oportunitati pentru fiecare om.

TITAN77
Junior
Lumea tehnologizată tinde spre omogenizare, dar nu este stabilă și liniară, ci dinamică și sinuoasă. Este o lume în care coexistă zonele izolate de progres tehnologic și zonele de rezistență.Elementele ei definitorii sunt o tensiune la nivel global generată de cel mai recent ciclu tehnologic, cel digital, în plină difuziune, și o gamă de reacții culturale, politice, psihologice și culturale, de fapt, răspunsuri diferite la aceeași problemă.Per total o si mai mare ascensiune a tehnologiei va avea un impact major asupra profesiilor viitorului.

delfinas
#StarMember
Acest lucru are doua fatete. Pe de o parte, tehnologia ajuta, rezolva mai repede si mai usor niste sarcini, dar reversul medaliei e ca niste meserii si, automat, locuri de munca vor disparea. In zona de front office, de relatii cu publicul e bine sa ramana oameni, care, mai bine sau mai rau, sa raspunda situatiilor personalizate ale celor care apeleaza la ei. Un robot, o masinarie nu are gandire proprie si nu isi poate adapta raspunsurile prestabilite la orice caz particular.

merisor
Începător
Tehnologia are un trend crescator ,nu va inceta nici o clipa sa stea in loc.

cristian74
Începător
Daca apare vreo problema generala - impuls electromagnetic, dezastru natural, furtuna solara - suntem terminati. Fara internet, fara aparatura, fara telefoane...o sa fie mai nasol decit in evul mediu, pentru ca acolo tot mai facea fiecare cite ceva pe linga casa sa manince. Acum, probabil 20-30% din oameni cistiga din stat in fata calculatorului si facind chestii. Daca totul continua in acest ritm, + pandemia care a accelerat partea de digitalizare, o sa fie o si mai mare proportie de oameni care lucreaza online, de acasa chiar. + masini autonome, depozite cu roboti, supermarketuri fara angajati, benzinarii fara angajati, si agricultura chiar facuta prin satelit. Probabil nu o sa fie asta facut pe tot globul in 2 ani, dar acolo ne indreptam. Cred ca o sa trecem si la 3-4 zile de lucru pe saptamina si o sa avem probabil tot, dar absolut tot (mai ales in orase) pe telefon/bratara/cip - buletin, bilet de tren, salariu, pontaj, abonamente, comenzi. In teorie par lucruri bune, daca sunt facute corect si nu sunt manipulari si scurgeri de date. Ce se va intimpla in cazul unui ransomware major sau a altui tip de virusare/stergere de date a unui tip sau mai multe de servicii... o sa aflam. E interesanta ideea inspre care ne miscam, dar cred ca sunt multe probleme pe care nu le vedem si ne miscam prea repede fara experienta.

Arlequin
Începător
Cum crezi că va influența tehnologia digitală profesiile viitorului? Parerea mea este ca tehnologiile digitale vor influenta in mod drastic toate domeniile, la toate nivelele. Deja asistam la disparitia incet si sigur a multor profesii carora tehnologiile deja existente le i-au locul incet si sigur. Ma refer la depanatori electronici de exemplu, contabili, traducatori. De ce nu...suntem la putini pasi de conducatori auto digitali, menajere digitale... deja aspiratoarele fac curatenie cat suntem la munca.... profesori digitali, si lista este infinita. Poate doar limitarile resurselor vor frana acest progres, desi ... nu sunt departe nici orizonturile in care vom mineri resurse de pe alte planete. Poate suna fantasmagoric, dar sa ne aducem aminte ce visuri sci fi avea jules Verne acum mai bine de 100 de ani, din care foarte multe nu numai ca s-au materializat dar deja au fost depasite. La nivelul individului, poate vom ajunge ca personajele din wall-e.... grasi, diformi datorita vietii sedentare. Deja se prefigureaza acest lucru la tinerii din zilele noastre care stau toata ziua cu ochii in telefoane. In orice caz, meseria de oftalmolog si psihiatru va fi la mare cautare in cativa ani.

George_B
Începător
Categoric vor fi domenii si mai avantajate de tehnologie dar altele cu siguranta vor avea de suferit si ma refer aici la salariati. Atunci cand o mare parte din munca ti-o preia un calculator/robot nu va mai fi nevoie de acelasi numar de oameni sa faca treaba respectiva si se vor pastra doar cativa, restul fiind nevoiti sa se reprofileze din pacate.

Dan_19
Începător
Digitalizarea este mai pregnanta decat oricand si ne influenteaza pozitiv viata,ne scuteste de timp pierdut,ne aduce mai aproape oamenii dragi si ne ofera o multitudine de informatii utile !

sltrv
Începător
Cred ca odata cu digitalizarea, vor disparea majoritatea job-urilor care pot fi automatizate. Insa, sunt sigur ca vor fi inlocuite de alte profesii, asa cum s-a intamplat si in trecut la precedentele "revolutii" industriale.

oolivian
Începător
Cred ca tehnologia va face viata mai sigura, insa in acelasi timp se vor pierde locuri de munca... dar progresul nu poate si nu trebuie oprit deoarece doar asa putem deveni mai buni.