anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Încheiat] Concurs "Viitorul digital"

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Update 29.03

 

Concursul s-a încheiat. Vă mulțumim tuturor pentru participare! Câștigătorii validați în urma tragerii la sorți sunt (conform conditii validare si termene de confirmare expuse în regulament):

 

iogaen

Gurhan

ciprian_12

L3ON1D4S

Larisa00011

 

Popa Adrian_1

Luiza A R

Bawerr

Jay

adrian87n

 

Felicitări tuturor câștigătorilor și participanților!

_________________________________

 

 

Salut tuturor!

 

Nu-i așa ca sunteți pregătiți pentru un nou concurs? 

De data aceasta provocarea noastră are ca temă tehnologia digitală și profesiile viitorului. Tehnologia digitală face parte din viața noastră de zi cu zi, iar mulți dintre noi nu știm cum ne-am putea îndeplini jobul în lipsa ei. Digitalul este prezent chiar și în domenii care s-au dezvoltat mii de ani în absența lui – de exemplu medicină, avocatură și chiar agricultură. Între timp, apar nevoi noi – cum este siguranța datelor în noul context – care atrag profesii noi.

Aptitudinile și atitudinile umane – precum atenția, răbdarea, curiozitatea, interesul, perseverența sau motivația – au rămas esențiale pentru adaptarea noastră la noul context și la modul în care ne desfășurăm munca astăzi.

 

Voi ce credeți ? Ne interesează să aflăm și părerea voastră despre acest subiect. Adăugați un comentariu la această postare (click pe butonul Răspunde) în care să ne răspundeți la întrebarea: "Cum crezi că va influența tehnologia digitală profesiile viitorului?"

 

Pentru tragere la sorți vom lua în considerare un singur comentariu de persoană. Dacă după ce ați postat răspunsul v-au mai venit idei și vreți să mai scrieți ceva, foarte bine, folosiți funcția de editare pe răspunsul inițial, completați și salvați întreg comentariul.

 

Ca să puteți răspunde, trebuie să fiți autentificați în comunitate. Dacă nu sunteți încă înscriși în comunitate, aveți aici descriși pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a deveni membru.

 

Premiile puse în joc sunt 10 pachete oferite prin tragere la sorți: 

• primii 5 câștigători vor primi: pereche de căști wireless intraauriculare Sony WI-C200 negre, USB hub personalizat #ComunitateaOrange, breloc lemn personalizat #ComunitateaOrange, pix tactil cu mina albastra personalizat #ComunitateaOrange. 

• următorii 5 câștigători vor primi: încărcător de telefon Xiaomi Mi Wireless Charging Pad, USB hub personalizat #ComunitateaOrange, breloc lemn personalizat #ComunitateaOrange, pix tactil cu mina albastra personalizat #ComunitateaOrange. 

 

Vom contacta câștigătorii pe e-mail, ca de obicei, deci stați cu ochii pe adresa asociată contului vostru My Orange.

 

Concursul se desfășoară în perioada 8 - 22 martie 2021, iar aici găsiți regulamentul. Vom publica lista câștigătorilor pe 29 martie, pe această pagină.

 

Mult succes tuturor! Vă asigurăm că toate răspunsurile voastre vor fi citite cu interes de către colegii noștri de la Responsabilitate socială corporativă.

 

Pentru a nu mai primi notificări pe acest topic: În momentul în care adăugați un răspuns pe acest topic este bifată automat opțiunea de a primi notificare pe e-mail când altcineva răspunde. Pentru a nu mai primi notificările puteți fie să debifați când adăugați răspunsul, fie ulterior să accesați butonul "Nu mai urmări" aflat lângă cel de răspuns.

290 Răspunsuri 290

Paul_Ovidiu
Începător
Categoric, tenologiile noi vor face ca interacțiunea omului în procesele tehnologice să fie mult diminuate, dar totuși factorul de decizie în cele mai importante domenii, tr. să rămână omul!

cmadeleinel
Explorator
Avansul tehnologiei poate fi portretizat ca o moneda cu doua fete: pe de-o parte exista numeroase beneficii pe care le aduce: usureaza munca umana, ne determina sa castigam timp in favoarea noastra in conditiile in care ne traim vietile intr-o societate subjugata de viteza, ajuta cu succes anumite ramuri ale medicinei, ajuta la substituirea cu succes a unor parti din corpul uman. Pe de alta parte, nu putem sa nu ne dam seama ca pe parcurs ce castiga atat de mult teren, va reusi sa cucereasca multe ramuri in care pana acum omul era elementul-cheie in productie/munca. Ca exemple putem aminti designul de diverse produse, care vor putea fi realizate la imprimante 3D, de la obiecte de consum zilnic, pana la proteze. Chiar si in ramuri chirurgicale tehnologia isi ca revendica locul fruntas, de exemplu in neurochirurgie, unde este nevoie de precizie enorma si rezistenta ridicata pentru a face fata unei interventii chiar si de 4-6 ore. Fiinta umana in vanitatea sa a urmarit progresul ca materializare a maretiei sale, insa fiind insetata de mai mult a ignorat reversul medaliei, si anume o posibila inlaturare a sa.

cosminorlescu
Începător
Tehnologia a devenit deja ceva indispensabil si isi face tot mai mult simtita prezenta in cam toate domeniile de activitate. Nu exista un viitor fara tehnologie si probabil pe viitor vor exista cat multe job-uri de acasa datorita proceselor de automatizare si creare de roboti industriali. Tehnnologia e defapt viitorul si viitorul e tehnologia.

cocon
Începător
Tehnologia digitala va schimba complet (radical) piata profesiilor de astazi , conform studiilor se asteapta ca 80-90% din profesiile de astazi sa dispara in urmatorii 20-30 de ani.

Edip
Începător
Tehnologia digitală o sa simplifice multe lucruri care acum se fac manual.Putem privi aceasta provocare ca pe un beneficiu adus omenirii. Suntem cu toții dependenți de tot ce tine de digital și sa avem o tehnologie care sa facă totul pentru noi iar noi sa ne bucurăm de timpul petrecut cu familia, prieteni etc. suna interesant! 🙂

ClaudiuP_1
Explorator entuziast
Cred că în viitor vom migra din ce in ce mai mult spre o lume a serviciilor. Deja totul se poate "închiria" dar libertatea și accesul la tot mai multe facilități în sistemul digital vor revoluționa modul în care privim timpul. Cred că oamenii vor incerca sa delege cat mai multe activități altor persoane , in mod digital ( asistenți personali, servicii dedicate pentru anumite nișe - ex asigurați etc. accesibile 100% online ). Vom "plăti"/"contracta" mai multe servicii pentru a câștiga timp. Smartphone-ul va evolua și mai mult, iar toate dispozitivele cu care interacționăm vor fi interconectate ( frigider, mașina , televizor , sistem de climatizare etc. ) . Va urma o goană după timp 🙂

adrian87n
Cunoscător
Salutare, Tehnologia claaar se schimba, se adaptează, și noi o data cu ea ne adaptam și musai suntem nevoiți să ținem pasul, suntem oricum Pământul si Soarele, noi, levitam în jurul tehnologiei, atât de mult am ajuns sa depindem de tehnologie, asa cum Pământul se învârte în jurul Soarelui și de care depindem și fără de care nu putem exista ca oameni, nici plante, nici nimic, am auzit recent o chestie puțin ironica ce zice cam asa: " fără oxigen mai faci ce mai faci, dar fără tehnologie e grav". Deci avem nevoie de tehnologie, tehnologia are nevoie de oameni ca sa se dezvolte, deci conlucram și ne adaptam vremurilor, situațiilor și implicit tehnologie, mie personal tehnologia îmi place asaa de mult, încat orice e nou ma atrage, asa ca magnetul de frigider. În completarea răspunsului vin cu următoarea idee: tehnologia fie ea digitală sau nu va influenta enorm de mult și vin cu 1 exemplu: dacă se inventează un motor auto magnetic și un motor magnetic pentru consumul de curent individual montate pe blocuri și musai izolate pentru a nu crea câmpuri electro magnetice influențabile și interactionabile (sau grupate) care nu consuma nici curent electric și nici combustibil, aici toate firmele de curent electric gen Electrica sau alții dau faliment, inclusiv dau faliment toate benzinăriile. Ca vorbim de tehnologia digitală sau nu, tot e tehnologie și va influenta clar profesiile, multe se desființează și apar altele noi adaptate timpurilor, invențiilor și necesităților.

Ama0209
Începător
Consider că în viitorul o sa fie esențială digitalizarea in marea majoritate a activităților, deoarece foarte multe activități sunt simplificate prin digitalizare, și astfel performanta la locul de munca crește.

ValiC
Începător
Mai putina munca fizica la nivel global si dezvoltarea unor abilitati noi din zona tehnica. Flexibilitate in munca, program flexibil, munca la distanta, performanta monitoritaza prin obiective.

Andreea87
Junior
Timpul trece foarte repede,tehnologia va ajuta pe majoritatea care lucreaza de acasa in contextul pandemiei in care ne aflam.Viitorul va fi bazat pe tehnologie

Anii27
Începător
Cred ca tehnologia digitala va influenta foarte mult profesiile viitorului, pentru ca tot mai multe profesii vor fii bazate pe telemunca, iar tehnologia cu siguranta o sa vina atat in sprijinul angajatorilor, cat si al angajatiilor! Tehnologia este buna in orice domeniu de activitate si ne ajuta sa ne facem munca mai usoara!

seven3095
Junior
In viitor, tehnologia va face parte tot mai mult din viata noastra de zi cu zi. Cu toate ca ne va ajuta sa realizam mai repede anumite task-uri, aceasta va lua si locul de munca al unora dintre noi sau poate afacerile. Un exemplu ar putea fi agentiile de turism mai mici, care, in opinia mea, vor fi inlocuite de site-uri precum booking sau multe altele.

Rigobert
Începător
Tehnologia digitala va simplifica anumite procese dar nu va aduce nimic spectaculos. Sa vedem ce ne va propune domnul Elon Musk si compania sa, Neuralink, in anii urmatori...

Arian
Începător
Influenta va fi cvasi-totala . Toti vor depinde de tehnologie intr-un fel sau altul, iar tehnologia este pasul catre aspiratia etenrna a omenirii respectiv nemurirea .

TheSpecialist
Maestru
Viitorul va aparține aproape exclusiv algoritmilor și va fi marcat de doua mari revoluții, a tehnologiei informației și a biotehnologiei. Miza este, de data aceasta , nu numai restructurarea economiilor și a societății, ci și a corpului și minților noastre. Pana în prezent am învățat sa controlam lumea exterioara, dar avem încă un control limitat asupra lumii noastre interioare. Știm sa construim diguri pt a preveni inundațiile, dar nu știm sa oprim îmbătrânirea corpului uman. Știm sa construim rachete care au ajuns pe Luna și pe Marte dar habar nu avem sa construim un creier uman. Dacă un țânțar ne bâzâie la ureche și ne tulbura somnul știm cum sa ucidem țânțarii, dar dacă un gând nu ne da pace in toiul nopții, nu știm cum sa omoram acel gând. In viitor, tehnologia informației și biotehnologie ne vor permite sa concepem și sa creem viata . Vom învața să proiectam creiere și sa prelungim viata , sa ucidem gânduri după bunul nostru plac. Algoritmii ne vor ajuta sa construim viata asa cum vrem și ne vor lua grija de la activitățile ultracomplexe și plictisitoare. Odată cu dezvoltarea inteligentei artificiale, vom avea algoritmi foarte complicați care se vor ocupa de aprobarea unui buget sau de realizarea unei reforme fiscale. Computerele au făcut deja sistemul financiar atât de complicat , încât puțini oameni îl pot înțelege. În același timp, rețelele blockchain peer-to-peer și criptomonedele ar putea restructura cu totul sistemul monetar , astfel încât ar putea deveni imposibil sau irelevant sa impozitezi dolarul sau euro, pentru ca majoritatea tranzacțiilor nu vor implica un schimb de moneda națională. Întrebarea de 1000 de puncte este dacă omenirea va reuși sa se alinieze rapid și eficient la toate aceste schimbări, pentru ca, știm cu toții, întotdeauna ne-am priceput mai bine sa inventam instrumente decât sa le folosim în mod chibzuit . În cadrul conferințelor de înaltă tehnologie sunt vehiculate tot mai des cuvinte precum "inginerie genetica", "globalizare", "machine learning", iar omul de rand se simte tot mai irelevant în acest secol XXI. Trebuie, pe măsură ce inovam, sa concepem rapid și masuri și joburi care sa includa într-o maniera cel puțin satisfăcătoare toți oamenii , astfel încât reducerea populației sa nu devina demersul de facto pentru ca o mana de oameni sa aibă un viitor strălucit. Lumea resimte la acest moment efectele saltului tehnologic și deocamdată nu prea ne pricepem în a gestiona criza locurilor de munca , sau nu vrem sa facem asta. Trump i-a avertizat pe americani ca mexicanii și chinezii le vor lua locurile de munca și a dispus construirea unui zid la granita cu Mexicul. Dar nu i-a avertizat ca și algoritmii le vor lua slujbele și ca ar trebui poate instalat un firewall la granița cu California (Silicon Valley). S-ar putea sa descoperim ca în Epoca Siliciului gândirea emoțională este un defect iar individualitatea este un mit pe care va trebui sa îl acceptam dacă vrem sa evoluam ca specie . Suntem pregătiți pt acest salt ? Suntem pregătiți sa ne digitalizam gândirea in detrimentul senzațiilor care ne definesc momentan ca indivizi ? Acceptam toți ideea ca este mai important sa fim decât sa avem ?