anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Încheiat] Concurs "Viitorul digital"

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Update 29.03

 

Concursul s-a încheiat. Vă mulțumim tuturor pentru participare! Câștigătorii validați în urma tragerii la sorți sunt (conform conditii validare si termene de confirmare expuse în regulament):

 

iogaen

Gurhan

ciprian_12

L3ON1D4S

Larisa00011

 

Popa Adrian_1

Luiza A R

Bawerr

Jay

adrian87n

 

Felicitări tuturor câștigătorilor și participanților!

_________________________________

 

 

Salut tuturor!

 

Nu-i așa ca sunteți pregătiți pentru un nou concurs? 

De data aceasta provocarea noastră are ca temă tehnologia digitală și profesiile viitorului. Tehnologia digitală face parte din viața noastră de zi cu zi, iar mulți dintre noi nu știm cum ne-am putea îndeplini jobul în lipsa ei. Digitalul este prezent chiar și în domenii care s-au dezvoltat mii de ani în absența lui – de exemplu medicină, avocatură și chiar agricultură. Între timp, apar nevoi noi – cum este siguranța datelor în noul context – care atrag profesii noi.

Aptitudinile și atitudinile umane – precum atenția, răbdarea, curiozitatea, interesul, perseverența sau motivația – au rămas esențiale pentru adaptarea noastră la noul context și la modul în care ne desfășurăm munca astăzi.

 

Voi ce credeți ? Ne interesează să aflăm și părerea voastră despre acest subiect. Adăugați un comentariu la această postare (click pe butonul Răspunde) în care să ne răspundeți la întrebarea: "Cum crezi că va influența tehnologia digitală profesiile viitorului?"

 

Pentru tragere la sorți vom lua în considerare un singur comentariu de persoană. Dacă după ce ați postat răspunsul v-au mai venit idei și vreți să mai scrieți ceva, foarte bine, folosiți funcția de editare pe răspunsul inițial, completați și salvați întreg comentariul.

 

Ca să puteți răspunde, trebuie să fiți autentificați în comunitate. Dacă nu sunteți încă înscriși în comunitate, aveți aici descriși pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a deveni membru.

 

Premiile puse în joc sunt 10 pachete oferite prin tragere la sorți: 

• primii 5 câștigători vor primi: pereche de căști wireless intraauriculare Sony WI-C200 negre, USB hub personalizat #ComunitateaOrange, breloc lemn personalizat #ComunitateaOrange, pix tactil cu mina albastra personalizat #ComunitateaOrange. 

• următorii 5 câștigători vor primi: încărcător de telefon Xiaomi Mi Wireless Charging Pad, USB hub personalizat #ComunitateaOrange, breloc lemn personalizat #ComunitateaOrange, pix tactil cu mina albastra personalizat #ComunitateaOrange. 

 

Vom contacta câștigătorii pe e-mail, ca de obicei, deci stați cu ochii pe adresa asociată contului vostru My Orange.

 

Concursul se desfășoară în perioada 8 - 22 martie 2021, iar aici găsiți regulamentul. Vom publica lista câștigătorilor pe 29 martie, pe această pagină.

 

Mult succes tuturor! Vă asigurăm că toate răspunsurile voastre vor fi citite cu interes de către colegii noștri de la Responsabilitate socială corporativă.

 

Pentru a nu mai primi notificări pe acest topic: În momentul în care adăugați un răspuns pe acest topic este bifată automat opțiunea de a primi notificare pe e-mail când altcineva răspunde. Pentru a nu mai primi notificările puteți fie să debifați când adăugați răspunsul, fie ulterior să accesați butonul "Nu mai urmări" aflat lângă cel de răspuns.

290 Răspunsuri 290

Neculai
Începător
Eu cred cred ca intr-o lume in continua schimbare profesiile viitoare vor influenta meseriile viitorului. Acestea vor influentate de transformari majore din inteligenta artificiala, imprimare 3D, biotehbologii, realitatea virtuala augmentata sau transportul autonom. Cred ca peste 10% dintre locurile de munca vor fi automatizate in urmatoarele decenii. In diferite industrii robotii de diferite categorii au preluat aproape integral procesul de productie. Robotii devin mai inteligenti, de dimensiuni mai mici si mai capabili. Armatele devin din ce in ce mai automatizate si tehnologitizate. In agricultura au fost introduse tractoarele/ combinele automate fara sofer supravegheate de un singur operator care coordoneaza de la un calculator zeci de masini agricole pe camp.

David_1
Începător
Probabil joburile viitorului vor fi legate mai mult de creativitate, arta si mestesuguri manuale si antreprenoriat. Tehnologia va aduce automatizarea/ robotizarea profesiilor legate de munca fizica sau activitati repetitive.

Andrlndl
Începător
Gandul este inspaimantator, dar nu este totul atat de complicat pe cum pare. De fapt este facil. Este un lucru care trebuie acceptat, indiferent de modul in care ne influenteaza. Pe parcursul anilor, multe, enorm de multe, dintre profesiile existente vor fi inlocuite de catre tehnologia digitala, nemaifiind nevoie de oameni, fizic. Spre exemplu, casierii vor fi inlocuiti odata ce populatia tanara devine adulta si plateste totul online. Mai exista multe alte exemple de acest fel. Dar odata cu stoparea acestor meserii, vor aparea alte posturi noi, cum ar fi IT-ist in gestionarea acelor sisteme de operare pentru platirea online. Din alt punct de vedere, nu cred ca va fi o afectare drastica a societatii, deoarece tehnologia digitala nu este mereu o siguranta. Daca un lucru nu merge cum trebuie, nu sunam operatorul ca sa ne rezolve problema si sa tina evidenta fizic? Ba da. Mereu va fi nevoie de oameni, doar ca rolul lor se va schimba cu timpul.

babana35
Începător
Va reduce munca umana, implicit numarul de angajati, si o va face mai usoara, munca, mai atractiva.

Enrique_Bossu
Junior
Bună ziua! Eu cred ca tehnologia digitala ajuta mult, căci tegnologia tot avanseaza și apar chiar și telefoane tot mai performante care ajuta foarte mult căci au multe funcții și te ajuta mult la unele probleme ce le ai în general, plata facturilor, sa faci un videoclip, poze de calitate și multe altele iar cu un calculator cu un model mai nou, de la o firma bună, și cit de cit performant, poți sa realizezi multe, cine cunoaște și știe sa lucreze pe calculator sau laptop poate sa facă programe, dacă nu ma înșel, multe poți sa faci cu ele chiar și bani poți sa cistigi, care cunoaște, părerea mea din văzut și auzit, eu fiind fără prea multa experienta în domeniu! Părerea mea ca tehnologia digitala ajuta mult, mai ales cine cunoaște și are experienta mai multa, poate sa facă multe! Poți chiar sa cistigi mulți bani fiind angajat în domeniul (IT) al calculatoarelor,(laptopuri)!

lenuta
Începător
Lumea tinde sa se digitalizeze. Tot mai multe activitati si joburi vor presupune o componenta de online, tot mai multi angajati vor lucra online si remote. Tot mai multe activitati si joburi vor presupune o componenta de online, tot mai multi angajati vor lucra cu aplicatii si sisteme menite sa simplifice procesele interne. O parte dintre joburile prezentului vor ajunge sa dispara,cu aplicatii si sisteme menite sa simplifice procesele interne. O parte dintre joburile prezentului vor ajunge sa dispara, cel putin din companiile mari, fiind inlocuite de procese automate. Tehnologia va creste ca pondere in vietile tuturor, asa ca specialistii IT&Tech vor avea perspective bune de angajare.

IMPARATUL
Începător
SA SPERAM CA JOBURILE vor devenii DREAM JOBS! si nu vom devenii SCLAVII TEHNOLOGIEI ci REGII ACESTEIA! cu toate ca.........?

DANNY_GODZILA
Începător
Joburile se vor schimba la 180 de grade! SA SPERAM ca IN BINE SI VOR FI MAI PLACUTE!

Titi_5
Începător
Tehnologia a devenit vitala in contextul actual. in felul asta institutiile publice, incep sa-si adapteze serviciile la noul context.

shaolin007
Începător
Tehnologia digitala va acapara incetul cu incetul totul.... Profesiile actuale vor disparea si omul va trebui sa lupte cu aceasta tehnologie

ReeVee
Începător
Impactul tehnologiei digitale asupra profesiilor ar putea fi atat pozitiv cat si negativ. Un efect pozitiv consider ca ar fi evolutia permanenta si dezvoltarea continua prin creearea de softuri, aplicatii, programe, robotei, care sa simplifice munca omului. Prin aceasta simplificare, omul ar putea investi timp in analiza altor aspecte, care poate inainte erau ignorate/amanate. In perioada martie 2020 - martie 2021, s-a vazut clar o evolutie, dar si dependeta noastra fata de tehnologie. Din ce in ce mai mult devenim dependenti de tot ce inseamna digital. Practic ne bazam pe tehnologie pentru ca aceasta sa faca lucruri pentru noi, s.a.m.d, lucru care ar putea sa ne faca pe noi oamenii sa ne incetinim dezvoltarea intelectuala si sa devenim din ce in ce mai comozi. Inca un minus ar putea fi contactul uman, care va fi mai redus.

Maricica
Începător
A fost un an foarte greu, multi dintre noi si-au pastrat job-urile datorita tehnologiei digitale. Dar elevii??? Cei care in unele sate, comune, judete, nu au internet, cum sa invete? Vom fi o tara cu multi analfabeti! Mult succes tuturor!

enefo
Începător
Toata lumea va incerca sa se adapteze la noua tehnologie si implicit profesiile viitorului se vor moderniza

piciusz
Începător
In mod ideal tehnologia digitala ar trebui sa ajute la eficientizarea proceselor legate de desfasurarea profesiilor. Dar tehnologia mai da rateuri, ceea ce poate fi frustrant atunci cand ne bazam strict pe tehnologii digitale.

cocut
Începător
Pai vor fi din ce in ce mai putine job-uri. Unele posturi se vor desfiinta iar in altele unde tehnologia te va ajuta, inloc sa se reduca programul de munca se vor restructura din posturi...