anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Încheiat] Concurs "Viitorul digital"

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Update 29.03

 

Concursul s-a încheiat. Vă mulțumim tuturor pentru participare! Câștigătorii validați în urma tragerii la sorți sunt (conform conditii validare si termene de confirmare expuse în regulament):

 

iogaen

Gurhan

ciprian_12

L3ON1D4S

Larisa00011

 

Popa Adrian_1

Luiza A R

Bawerr

Jay

adrian87n

 

Felicitări tuturor câștigătorilor și participanților!

_________________________________

 

 

Salut tuturor!

 

Nu-i așa ca sunteți pregătiți pentru un nou concurs? 

De data aceasta provocarea noastră are ca temă tehnologia digitală și profesiile viitorului. Tehnologia digitală face parte din viața noastră de zi cu zi, iar mulți dintre noi nu știm cum ne-am putea îndeplini jobul în lipsa ei. Digitalul este prezent chiar și în domenii care s-au dezvoltat mii de ani în absența lui – de exemplu medicină, avocatură și chiar agricultură. Între timp, apar nevoi noi – cum este siguranța datelor în noul context – care atrag profesii noi.

Aptitudinile și atitudinile umane – precum atenția, răbdarea, curiozitatea, interesul, perseverența sau motivația – au rămas esențiale pentru adaptarea noastră la noul context și la modul în care ne desfășurăm munca astăzi.

 

Voi ce credeți ? Ne interesează să aflăm și părerea voastră despre acest subiect. Adăugați un comentariu la această postare (click pe butonul Răspunde) în care să ne răspundeți la întrebarea: "Cum crezi că va influența tehnologia digitală profesiile viitorului?"

 

Pentru tragere la sorți vom lua în considerare un singur comentariu de persoană. Dacă după ce ați postat răspunsul v-au mai venit idei și vreți să mai scrieți ceva, foarte bine, folosiți funcția de editare pe răspunsul inițial, completați și salvați întreg comentariul.

 

Ca să puteți răspunde, trebuie să fiți autentificați în comunitate. Dacă nu sunteți încă înscriși în comunitate, aveți aici descriși pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a deveni membru.

 

Premiile puse în joc sunt 10 pachete oferite prin tragere la sorți: 

• primii 5 câștigători vor primi: pereche de căști wireless intraauriculare Sony WI-C200 negre, USB hub personalizat #ComunitateaOrange, breloc lemn personalizat #ComunitateaOrange, pix tactil cu mina albastra personalizat #ComunitateaOrange. 

• următorii 5 câștigători vor primi: încărcător de telefon Xiaomi Mi Wireless Charging Pad, USB hub personalizat #ComunitateaOrange, breloc lemn personalizat #ComunitateaOrange, pix tactil cu mina albastra personalizat #ComunitateaOrange. 

 

Vom contacta câștigătorii pe e-mail, ca de obicei, deci stați cu ochii pe adresa asociată contului vostru My Orange.

 

Concursul se desfășoară în perioada 8 - 22 martie 2021, iar aici găsiți regulamentul. Vom publica lista câștigătorilor pe 29 martie, pe această pagină.

 

Mult succes tuturor! Vă asigurăm că toate răspunsurile voastre vor fi citite cu interes de către colegii noștri de la Responsabilitate socială corporativă.

 

Pentru a nu mai primi notificări pe acest topic: În momentul în care adăugați un răspuns pe acest topic este bifată automat opțiunea de a primi notificare pe e-mail când altcineva răspunde. Pentru a nu mai primi notificările puteți fie să debifați când adăugați răspunsul, fie ulterior să accesați butonul "Nu mai urmări" aflat lângă cel de răspuns.

290 Răspunsuri 290

LYNUX
Începător
Tehnologia Digitală are deja are impact pozitiv pe de o parte, și negativ pe de altă parte. Vor dispărea anumite locuri de muncă, dar se vor crea altele noi. Consider că tehnologia digitală ne ajuta dar și ne încurcă în anumite cazuri. Astfel, noi cei care am creat această tehnologie digitală, cred că ar trebui ca tot noi s-o controlăm, și nu invers, făcând referire la utilizarea excesivă al acesteia. Totuși cercetam și dezvoltăm noi tehnologii, pentru a evolua, și funcție de acest aspect, putem alege ce și cum o utilizăm.

Carmelia
Începător
Tehnologia va influnta viata intregii omeniri .Foarte multi oameni vor fi inlocuiti de tehnologie si vor mai avea locuri de munca,cea ce va afecta viata de familie si traiul de zi cu zi.

OvidiuIB
Începător
Era doar o chestiune de timp pana cand digitalizarea punea stapanire pe majoritatea domeniilor, acum doar s-au grabit lucrurile in acest sens. Pe scurt cred ca va ajuta foarte mult in eficientizarea utilizarii timpului, adica nu mai pierzi foarte mult timp pe drumuri in diverse deplasari sau asteptand la cozi pentru a solutiona diverse situatii. Bineinteles ca nu va fi ideal, dar va ajuta enorm.

Nuclear_Senpai
Începător
Semnificativ si predominant in bine. 🙂

D0r31
Începător
La nivel global, tehnologia digitală a influențat deja, în mod semnificativ, multe domenii și implicit profesiile asociate acestora. Cercetarea, educația, producția industrială sunt doar câteva dintre domeniile care au fost influențate radical de tehnologia digitală și odată cu creșterea gradului de digitalizare, automatizare și conectivitate urmează și altele cum ar fi administrația, transporturile, medicina, producția agricolă și chiar resursele umane și cultura urmează să înregistreze schimbări majore. În consecință, unele profesii se vor schimba si se vor adapta noului context, altele vor dispărea cu totul și vor apărea unele noi. De asemenea, activitatea și decizia umană vor fi asistate sau chiar înlocuite din ce în ce mai mult de automatizare/robotizare și inteligență artificială.

Liviu13
Începător
Buna ziua Tecnologia digitala va afecta foarte mult viitorul ,facand ca multe din professile actuale vor disparea si implicit va creste somajul.

Gargamel
Începător
Pe viitor?? ce vorbim aici deja suntem în era tehnologiei cu care mulți nu putem ține pasul. Munca de la birou nu este o noutate,e foarte accelerată dezvoltarea pe tema tehnologiei.

andreacretu
Începător
Buna ziua, tehnologia e folositoare dacă știi cum să te organizezi și să o utilizezi. Tehnologia permite munca de acasă și este utila în toate domeniile muncii. Mulțumesc.

taz
Junior
Buna seara. Este primul concurs la care particip, desi sunt membru inca de la inceputul formarii acestei comunitati. Voi incerca sa raspund cat mai clar la intrebare si anume: Dupa cum putem observa, tehnologia digitala este din ce in ce mai prezenta, nu doar in viata de zi cu zi, ci si in joburile noastre, indiferent ca este vorba de fotografie, cadastru, IT si lista poate continua la nesfarsit. Tendinta este de a digitaliza totul, bineinteles cu scopul de a ne usura munca si viata de zi cu zi. Inclusiv mijloacele de transport fara sofer sunt un exemplu foarte bun. Incet dar sigur, aceasta digitalizare va deveni ceva obbisinuit in absolut orice domeniu, fiind folosita atat in mod constructiv, de catre marea majoritate a oamenilor, cat si in mod distructiv, de catre un mic procent, care va cauta sa profite.

subzerovesel
Începător
Daca vorbim despre joburi ce țin de tehnologia informației, inginerie medicală sau interacțiune umană, din ce în ce mai multe din joburile viitorului sunt strâns legate de tehnologii ca AI, machine learning sau viața în spațiul digital.; acestea vor necesita aptitudini precum: ascultare activă ,adaptabilitate , autodisciplină,autonomie în învățare, capacitate de colaborare virtuală, comunicare interpersonală și lucru în echipă, creativitate, empatie, flexibilitate cognitivă, gândire critică și rezolvarea problemelor complexe, inteligență culturală și de diversitate Inteligență emoțională,leadership colaborativ și inițiativă, rezolvarea problemelor complexe,etc. Cu siguranta ca dupa acapararea unor domenii pina acum slab sprijinite digital, precum agricultura, constructii, apar in mod necesar alte joburi cum ar fi :consilier în detoxifiere digitală,designer avatari robotici, designer cyborgs, eveloper VR și AR, ghid turism spatial, inginer biomedical, inginer de biologie sintetică, inginer de control al vremii, inginer de nanotehnologie. inginer deșeuri, inginer genetic, inginer sănătate la distanta, manager pentru viața digital, service roboți personali, software developer,specialist AI, specialist controlul emoțiilor, specialist implanturi creier, specialist în agricultură urbană, tehnician de energie eoliană, tehnician de energie solară, tehnician în clădiri smart, etc. În lipsa unor politici publice în educație, digitalizarea sistemelor publice și investiții în tehnologii care să privească spre viitor, șansele ca o economie ca cea a României să fie competitivă în viitor sunt minime.

Cosmyn
Începător
Tehnologia digitală va influenta foarte mult viitorul, noi fără tehnologie nu am exista, prin ea se înțelege faptul că ne putem cunoaște unii pe alții și totodată putem pastra și legătura cu cei dragi nouă. Din opinia mea tehnologia este numărul 1 deoarece a devenit mult mai virtuala in timpul pandemiei.

Neaplicabil
Câștigă 9 telefoane mobile OnePlus: https://comunitate.orange.ro/questions/2631015-castiga-9-telefoane-mobile-oneplus

Larisa00011
Începător
Foarte interesant subiectul. Cred ca pe mine personal ma va afecta negativ, deoarece sunt agent de turism, iar daca lumea foloseste tot mai mult rezervari online sigur meseria aceasta va cam disparea.

Suzana
Începător
Viitorul digital va influenta foarte mult toate specializarile , in sens bun , doar in urmatoarele conditii : 1. Coditiile de pregatire si practica sa fie obligatoriu efectuate, partea de digital doar apoi, pentru ca fara cunostinte si practica de baza digitalul creaza confuzie , erori 2. Securitatea cyber este foarte importanta la buna functionare si in siguranta a digitalului in absolut orice domeniu

stelian-ro
Începător
..in bine?