anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Încheiat] Concurs "Viitorul digital"

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Update 29.03

 

Concursul s-a încheiat. Vă mulțumim tuturor pentru participare! Câștigătorii validați în urma tragerii la sorți sunt (conform conditii validare si termene de confirmare expuse în regulament):

 

iogaen

Gurhan

ciprian_12

L3ON1D4S

Larisa00011

 

Popa Adrian_1

Luiza A R

Bawerr

Jay

adrian87n

 

Felicitări tuturor câștigătorilor și participanților!

_________________________________

 

 

Salut tuturor!

 

Nu-i așa ca sunteți pregătiți pentru un nou concurs? 

De data aceasta provocarea noastră are ca temă tehnologia digitală și profesiile viitorului. Tehnologia digitală face parte din viața noastră de zi cu zi, iar mulți dintre noi nu știm cum ne-am putea îndeplini jobul în lipsa ei. Digitalul este prezent chiar și în domenii care s-au dezvoltat mii de ani în absența lui – de exemplu medicină, avocatură și chiar agricultură. Între timp, apar nevoi noi – cum este siguranța datelor în noul context – care atrag profesii noi.

Aptitudinile și atitudinile umane – precum atenția, răbdarea, curiozitatea, interesul, perseverența sau motivația – au rămas esențiale pentru adaptarea noastră la noul context și la modul în care ne desfășurăm munca astăzi.

 

Voi ce credeți ? Ne interesează să aflăm și părerea voastră despre acest subiect. Adăugați un comentariu la această postare (click pe butonul Răspunde) în care să ne răspundeți la întrebarea: "Cum crezi că va influența tehnologia digitală profesiile viitorului?"

 

Pentru tragere la sorți vom lua în considerare un singur comentariu de persoană. Dacă după ce ați postat răspunsul v-au mai venit idei și vreți să mai scrieți ceva, foarte bine, folosiți funcția de editare pe răspunsul inițial, completați și salvați întreg comentariul.

 

Ca să puteți răspunde, trebuie să fiți autentificați în comunitate. Dacă nu sunteți încă înscriși în comunitate, aveți aici descriși pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a deveni membru.

 

Premiile puse în joc sunt 10 pachete oferite prin tragere la sorți: 

• primii 5 câștigători vor primi: pereche de căști wireless intraauriculare Sony WI-C200 negre, USB hub personalizat #ComunitateaOrange, breloc lemn personalizat #ComunitateaOrange, pix tactil cu mina albastra personalizat #ComunitateaOrange. 

• următorii 5 câștigători vor primi: încărcător de telefon Xiaomi Mi Wireless Charging Pad, USB hub personalizat #ComunitateaOrange, breloc lemn personalizat #ComunitateaOrange, pix tactil cu mina albastra personalizat #ComunitateaOrange. 

 

Vom contacta câștigătorii pe e-mail, ca de obicei, deci stați cu ochii pe adresa asociată contului vostru My Orange.

 

Concursul se desfășoară în perioada 8 - 22 martie 2021, iar aici găsiți regulamentul. Vom publica lista câștigătorilor pe 29 martie, pe această pagină.

 

Mult succes tuturor! Vă asigurăm că toate răspunsurile voastre vor fi citite cu interes de către colegii noștri de la Responsabilitate socială corporativă.

 

Pentru a nu mai primi notificări pe acest topic: În momentul în care adăugați un răspuns pe acest topic este bifată automat opțiunea de a primi notificare pe e-mail când altcineva răspunde. Pentru a nu mai primi notificările puteți fie să debifați când adăugați răspunsul, fie ulterior să accesați butonul "Nu mai urmări" aflat lângă cel de răspuns.

290 Răspunsuri 290

Lucilucic
Începător
Se vor digitaliza toate profesiile si vor disparea locurile de munca. Nu cred ca e atat de bine robotizarea aceasta accelerata. Cu cat tehnologia evolueaza cu atat lumea devine mai dependenta de lumea digitala.

Florin_77
Junior
Doar în bine. O să evoluam mult.

Adimir
Junior
Bună seara tuturor! Eu am prins "era lămpilor" și am ajuns la "era digitala". Viitorul profesiilor? Mai întâi, probabil, vor găsi o cale de reacție între cortexul uman și tehnologia digitala. Apoi totul se va schimba. Tot ceea ce se face manual va rămâne asa, de exemplu tăiatul viei, etc, în rest, acolo unde va fi "loc" și va fi, se va pune pe o altă temelie viitoarea impunătoare construcție digitală. Problema e dacă este sau nu benefica organismului uman.

PapiAdrian
Junior
Parerea mea este ca există analize de tendințe privind profesiile care ar trebui să existe în 2030 pentru a rezolva problemele de astăzi. Cu toate acestea, pe termen scurt, unele profesii sunt realitate, în timp ce altele trebuie să dispară deoarece sunt inutile sau pot fi înlocuite. Pentru cei care se uită la piața muncii, să aleagă o profesie sau să se actualizeze și să nu devină caduce, este bine să acordăm atenție profesiilor. Companiile o văd ca un loc ideal pentru a vorbi cu publicul lor potențial, fie cu informații utile care le atrage într-o călătorie de cumpărături sau cu divertisment pentru a pur și simplu să interacționeze și să creeze o legătură prietenoasă cu cine este potențialul cumpărător.

Rec
Începător
Legătură cu pacienții se va îmbunătăți

AngelaVictoriu
Începător
O lume nouă, care a apărut brusc. Combinată cu spaima de necunoscut. Tehnologia care unește, care ajută, care salvează nu doar vieți ci timp, situații dificile. Pare ciudat dar oameni care până mai ieri treceau nepăsători unii pe lângă alții azi în mod ciudat simt nevoia să se îmbrățișeze, să se atingă, să se sărute. Efectul mărului: e mult mai ispititor fructul oprit! Și parcă nu mai au răbdare, parcă timpul gonește luându-ne cu el, ridicându-ne în nebune vârtejuri, tornade sau ce or mai fi ele! În mijlocul tuturor e calculatorul, Internetul. Adaugă și Google Translate și ai combinația perfectă pentru un Turnu Babel modern. Cârcotașii de pe margine prevăd catastrofe apocaliptice, distrugerea omului, supremația roboților, conspirații ... iar eu gândesc că așa au fost oamenii simpli (cei chiar prea simpli) și la începutul erei industrializării când trăiau drama închipuită a omului înlocuit de mașini! E vorba doar de progres, de mersul înainte, de anticiparea și pregătirea pentru ziua de mâine. Ceea ce pare azi aproape intangibil, va deveni cotidian. Și atunci de ce vă speriați?

Georged1903
Începător
Salut, eu vad viitorul intr-un mod simplu. Vom ajunge in punctul in care tehnologia va lucra pentru in proportie de peste 90%. Productiile vor fi automatizate astfel incat robotii vor face munca pe care o fac oamenii in momentul de fata. Noua nu ne va ramane decat sa ne bucuram de viata, sa calatorim si sa cunoastem alte persoane. Cu cat internetul va deveni mai rapid pentru a putea interconecta robotii cu atat joburile pe care le stim acum vor incepe sa dispara.

Diana
Cunoscător
Piata muncii este in continua schimbare , ecomomia este deja transformata de pandemie , de un an lucrez de acasa si ma bucur mult ca nu mai consumam hartie,vor dispare multe locuri de munca cu rol de plimbare de hartii , de incasare de bani , de sofer , de constructori , se vor dezvolta altele ,robotica si digitalizarea inceputa va duce la un necesar marit de programatori , de specialisti in securitate cibernetica , energie alternativa ''curata'' si de ce nu de detoxifiere digitala , vom plati sa stam departe de smartphone , specialisti si consilieri de wellness , proiectant de smarthome,croitori digitali , contolori de trafic masini autonome Tehnologia digitala a dus la disparitia multor locuri de munca dar a creat altele , nu trebuie decat sa ne ''alfabetizam'' digital sa putem tine pasul cu schimbarea modului de lucru si de a ne face viata mai usoara

MadalinaB
Angajat Orange
"Cum crezi că va influența tehnologia digitală profesiile viitorului?" Consider ca impactul tehnologiei digitale este resimtit deja de cativa ani in piata muncii, si cel putin din punctul meu de vedere, influenta este pozitiva, intrucat au aparut joburi noi in piata sau au fost redefinite scopurile unor joburi clasice. Si cu siguranta vom mai auzi de roluri noi si de mai multe joburi care presupun ca oamenii sa isi dedice timp sa analizeze si interpreteze cifre, sa faca propuneri sau orice activitate care aduce valoare adaugata, in loc sa produca cifre. Astfel, resursa umana - care va ramane vesnic, cea mai valoroasa resursa indiferent de ce se mai inoveaza, are ocazia de a se forma constant, intr-un mediu dinamic si se va adapta la noile modalitati de lucru. Practic vom fi incurajati sa ne adaptam din mers si nu vom mai avea ocazia sa spunem ca ne plictisim sau ne plafonam, pentru ca progresul tehnologiei digitale va crea cadrul prin care noi sa evoluam. Ma refer la o evolutie "naturala" si placuta, data de context, si nu obligatorie sau care sa produca neplaceri. Va conta foarte mult cum ne raportam la tehnologia digitala si cat de deschisi spre nou vrem sa fim.

Cocodrillo
Junior entuziast
Viitorul/ tehnologia digital(ă)! Viitorul...este AI! Astăzi în opinia mea, spun, că holistic, noțiunile ieri, astăzi/ mâine sunt "convenții"! Tehnologia digitală este astăzi pretutindeni (FB,MESSG, WATHAPP/ Google&co/ Cloud... etc ; spre ex activitatea online/în pandemie a obligat la adaptarea experienței profesionale a celor care gestionează fiecare platformă (școală, instituții, firme etc.)Platformele on line... sunt servere care în permanență învață = noi suntem sursa lor de cate ori deschidem o aplicație, ea se adaptează ne cunoaște și apoi cu cât crește audiența, apar update-uri frecvente; și deși în primă instanță este free, începe apoi să ne coste accesul/ abonamentul!... Profesiile noi vor fi adaptate la noile cerințe ale pieței/ mediului în care fiecare își desfășoară activitatea! Pe fond este o afacere profitabilă, care ne va obliga la adaptare! Cine nu se adaptează "iese" din joc! Unde rămân eu că om? Este un răspuns pe care îl vom afla în viitor! Elon Musk ... eu personal am ales "pilula roșie"=realitatea necosmetizată!

Seby12
Începător
Viitorul e digital. Desigur, este mai bine pentru organizatii sa inceapa sa-si dezvolte de pe acum capacitatile digitale care sa le conduca in directia potrivita, in loc sa astepte pentru o harta digitala "perfecta" care sa le arate unde trebuie sa mearga. Un business cu niste abilitati digitale puternice are nevoie de sisteme si procese diferite fata de ceea ce au avut companiile de asigurare de-a lungul istoriei. Acele organizatii care vor putea raspunde nevoilor consumatorilor in ceea ce priveste o interactiune simpla si securitatea datelor vor avea cele mai mari avantaje. De asemenea, vor avea probabil si cele mai bune procese si sisteme, ceea ce le va aduce cu totul alte recompense.

Danny_B
Junior
Tehnologia devine incet-incet o parte esentiala a vietii noastre, va trebui sa ne adaptam, sa o intelegem si sa invatam sa o folosim. Efectele benefice sunt preponderente chiar daca unii mai avem unele retineri sau temeri. In conditiile pandemii actuale tehnologia si robotii s-ar putea sa ne ajute sa facem mai simplu anumite activitati care implica riscuri, efort fizic sau de durata si ntensitate. Indiferent ca ne place sau poate nu, tehnologia va deveni o necesitate, un ajutor si o forta!

lucian_goras1
Începător
Tehnologia digitala va fi din ce in ce mai accesibila si mai ieftina, drept urmare, putem spune ca influenta se va materializa in aparitia unor noi joburi la care nici nu ne-am gandit vreodata. Intradevar, vor disparea anumite profesii care vor fi automatizate sau inlocuite de inteligenta artificiala dar asta nu inseamna ca nu se va echilibra acest aspect si nu vor aparea noi oportunitati pentru oameni.

Frddx8
Începător
Pe langa faptul ca tehnologia pentru unii va fi un avantaj, pentru altii va insemna pierderi la locul de munca. Asa ca evoluarea digitala va fi 50-50 buna si rea in acelasi timp.

gogo2013
Începător
da,aceasta va impulsiona avansul tehnologic rapid si urias in toate meseriile.