anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Încheiat] Concurs "Viitorul digital"

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Update 29.03

 

Concursul s-a încheiat. Vă mulțumim tuturor pentru participare! Câștigătorii validați în urma tragerii la sorți sunt (conform conditii validare si termene de confirmare expuse în regulament):

 

iogaen

Gurhan

ciprian_12

L3ON1D4S

Larisa00011

 

Popa Adrian_1

Luiza A R

Bawerr

Jay

adrian87n

 

Felicitări tuturor câștigătorilor și participanților!

_________________________________

 

 

Salut tuturor!

 

Nu-i așa ca sunteți pregătiți pentru un nou concurs? 

De data aceasta provocarea noastră are ca temă tehnologia digitală și profesiile viitorului. Tehnologia digitală face parte din viața noastră de zi cu zi, iar mulți dintre noi nu știm cum ne-am putea îndeplini jobul în lipsa ei. Digitalul este prezent chiar și în domenii care s-au dezvoltat mii de ani în absența lui – de exemplu medicină, avocatură și chiar agricultură. Între timp, apar nevoi noi – cum este siguranța datelor în noul context – care atrag profesii noi.

Aptitudinile și atitudinile umane – precum atenția, răbdarea, curiozitatea, interesul, perseverența sau motivația – au rămas esențiale pentru adaptarea noastră la noul context și la modul în care ne desfășurăm munca astăzi.

 

Voi ce credeți ? Ne interesează să aflăm și părerea voastră despre acest subiect. Adăugați un comentariu la această postare (click pe butonul Răspunde) în care să ne răspundeți la întrebarea: "Cum crezi că va influența tehnologia digitală profesiile viitorului?"

 

Pentru tragere la sorți vom lua în considerare un singur comentariu de persoană. Dacă după ce ați postat răspunsul v-au mai venit idei și vreți să mai scrieți ceva, foarte bine, folosiți funcția de editare pe răspunsul inițial, completați și salvați întreg comentariul.

 

Ca să puteți răspunde, trebuie să fiți autentificați în comunitate. Dacă nu sunteți încă înscriși în comunitate, aveți aici descriși pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a deveni membru.

 

Premiile puse în joc sunt 10 pachete oferite prin tragere la sorți: 

• primii 5 câștigători vor primi: pereche de căști wireless intraauriculare Sony WI-C200 negre, USB hub personalizat #ComunitateaOrange, breloc lemn personalizat #ComunitateaOrange, pix tactil cu mina albastra personalizat #ComunitateaOrange. 

• următorii 5 câștigători vor primi: încărcător de telefon Xiaomi Mi Wireless Charging Pad, USB hub personalizat #ComunitateaOrange, breloc lemn personalizat #ComunitateaOrange, pix tactil cu mina albastra personalizat #ComunitateaOrange. 

 

Vom contacta câștigătorii pe e-mail, ca de obicei, deci stați cu ochii pe adresa asociată contului vostru My Orange.

 

Concursul se desfășoară în perioada 8 - 22 martie 2021, iar aici găsiți regulamentul. Vom publica lista câștigătorilor pe 29 martie, pe această pagină.

 

Mult succes tuturor! Vă asigurăm că toate răspunsurile voastre vor fi citite cu interes de către colegii noștri de la Responsabilitate socială corporativă.

 

Pentru a nu mai primi notificări pe acest topic: În momentul în care adăugați un răspuns pe acest topic este bifată automat opțiunea de a primi notificare pe e-mail când altcineva răspunde. Pentru a nu mai primi notificările puteți fie să debifați când adăugați răspunsul, fie ulterior să accesați butonul "Nu mai urmări" aflat lângă cel de răspuns.

290 Răspunsuri 290

Georgiana_viz
Începător
tehnologia va avansa odată cu joburile noastre, este de cel mai mare folos oamenilor, a dovedit-o acum în pandemie!

Alexxx86
Începător
Datorita tehnologiei multe posturi o sa fie desfiintate,munca se va realiza de la distatnta iar in final o sa castigam mai mult timp liber.

Eurobogdanila
Junior
Adolescenții de azi trăiesc într-o lume „mereu conectată”. Ei folosesc internetul pentru a-și face temele, pentru a trimite documente prin Google Docs, pentru a se conecta pe Snapchat cu prietenii, ascultă muzică prin Spotify, urmăresc seriale pe Netflix în loc de televiziune și defilează pe Instagram. Chiar și cererile de înscriere la unele facultăți sunt depuse online. Uneori, se pare că fiecare aspect al vieții lor are o componentă digitală. Și, în timp ce toate aceste gadgeturi, aplicații și tehnologii ne-au făcut viața mai simplă, mai eficientă și mai conectată, există oare prea multă tehnologie sau am devenit prea digitalizați?

abamboi
Începător
Viitorul digital este deja aici. Pandemia ne-a demonstrat ca digitalizarea este directia de urmat in orice domeniu. Cine crede ca digitalizarea nu este prioritara , va avea consecintele celor de la NOKIA care s-au prabusit fix din dorinta de a nu folosi noile tehnologii si de a folosi "the old ways". In ceea ce privesc profesiile din viitorul care deja este aici, vor fi adaptate noilor tehnologii , noilor "instrumente" de lucru. Intr-un fel sau altul , orice domeniu va fi digitalizat si automatizat. Pana si cei de la salubritate publice folosesc masini electrice cu gps in locul clasicelor maturi. Conceptul de baza al fiecarei profesii va ramane acelasi , dar instrumentele se imbunatatesc si va trebui sa ne adaptam lor. In cazul meu , daca la inceput lucram ca administrator de retea, toata ziua in server room, astazi lucrez de acasa cu un "server room" virtual , fara sa ma deplasez , avand doar instrumentele adaptate noilor tehnologii. Dar esenta de baza a ceea ce fac ramane aceeasi de acum 10 ani : administrare de servere , intr-un fel sau altul.

Didina20
Începător
Despre comunitate

Bawerr
Începător
In primul rand se vor pierde multe ocupatii, dar se vor dezvolta altele. Tot ce tine de munca fizica va fi automatizata si vor aparea ocupatii doar de supraveghere a fluxului. Invatamantul se va dezvolta si vor disparea scolile clasice. Vor fi cursuri online. Vei participa doar la cursurile care te vor ajuta la dezvoltarea ta in functiie de inclinatiile tale si la cele care va trebui sa sustii un examen. Vor disparea documentele scrise, banii fizici, iar privind siguranta datelor va fi din ce in ce mai greu sa protejezi anumite informatii. In industria auto vor disparea soferii, vor disparea masinile personale, dar vei folosi aplicatii pt transport (gen uber). Piata muncii se va schimba, vei avea mai mult timp liber, nu vei mai avea program de 8 ore, dar cand va fi nevoie va trebui sa te conectezi si rezolvii problemele. Vor aparea joburi interesante de tehnicieni in robotica (ca sa ii numesc asa). Toate fluxurile de productie vor avea nevoie de reparatii si intretinere.

pompieru
Începător
Dupa parerea mea este un beneficiu deoarece ori si unde ai merge te poti baza pe aceasta tehnologie pentru ca daca vrei sa cauti ceva gasesti foarte repede si pentru noua generatie poate invata multe .

Georgiana_6
Junior
Viitorul va fi marcat clar de tehnologie, iar eu consider ca acest lucru in mare parte pozitiv. Oamenii vor reusi sa indeplineasca sarcinile mult mai usor, vor reusi sa faca fata provocarilor intampinate la locul de munca si in acelasi timp vor deprinde noi aptitudini. Viitorul inseamna tehnologie. Nu putem opri asta, dar ne putem adapta si bucura de avantajele pe care ni le ofera. Pandemia a fost cumva impulsul de care oamenii au avut parte, pentru a constientiza cat de facila poate fi comunicarea prin intermediul tehnologiei, astfel persoane din zone diferite, pot comunica oricand si de oriunde, pot lucra de acasa putand sa se mentina sanatosi si sa isi indeplineasca si indatoririle in acelasi timp. Tehnologia este vitala in viitor, folosita resposabil, poate fi un mare ajutor pentru oricine. Este totodata o modalitate de a optimiza metodele traditionale de rezolvare a sarcinilor, tehnologia oferind rapiditate, exactitate si siguranta. In concluzie, consider ca viitorul va fi dominat clar de tehnologie, joburile vor depinde in proportie de 70-80% de tehnologie si de avantajele pe care aceasta le ofera. La inceput va fi putin mai dificil ( pentru persoanele care nu au un contact asa de mare cu tehnologia in prezent) dar cu timpul se vor obisnui si adapta la noile cerinte.

iutzulucky
Începător
Cred că se v-a apela foarte mult la telemuncă, acolo unde se poate face acest lucru. Dar din punctul meu de vedere vor fi și aspecte negative: de exemplu înlocuirea oamenilor cu roboții în fabrici, o să lase foarte multe perosane fără loc de muncă.

Ica_1
Începător
Bună ziua! Acum în lumea asta în care trăim acuma ne ajută foarte mult tehnologia digitală. Vă mulțumim mult! O zii frumoasă tuturor!

Guajen
Începător
Tehnologia digitala deja își face simțită prezenta în rândul activităților profesionale și în mod mai accentuat datorita pandemiei în care ne aflam. Pe viitor cred vom avea o mai mare lejeritate în ceea ce privește modul în care ne desfășura activitățile profesionale și nu numai; viețile personale vor fi și ele foarte mult influențate.

Marius_38
Junior entuziast
Cred că viitorul va fi influențat foarte mult de tehnologie, aceasta fiind parte integrantă a aproape oricărui domeniu de activitate. Sigur, tehnologia este destul de prezentă și astăzi peste tot, dar în viitor, va fi și mai mult și va face parte din peisajul cotidian. Probabil că vor apărea automobilele autonome, transportul în comun fără șofer, operațiile medicale se vor face lejer de la distanță, etc. Probabil că o parte a transportului în comun va fi coordonată de informaticieni și nu de mecanici, șoferi, etc. Viitorul va fi plin de tehnologie, iar acest lucru va însemna foarte mult pentru omenire, pentru că multe lucruri vor fi mult mai ușor de realizat, practic doar prin folosirea unor butoane, comenzi date de la un pc. Revoluția industrială a fost un pas important pentru om, dar tehnologia este unul uriaș.

Usser_best1
Începător
Consider că tehnologia va influența din ce în ce mai mult joburile. Datorită avântuli din ce în ce mai rapid al tehnologiei încercăm să simplificăm cât se poate de mult latura fizică în joburile actuale, mai ales în contextul pandemiei. Acum sau adeverit unele lucruri că anumite persoane au un randament mai bun din locațiile pe care ei le consideră confortabile și utile în jobul prestat.dar observ că din ce în ce mai mult tehnologia intervine în interactionarea social-fizică. Este mult mai ușor, practic și ieftin să iei legătură cu una, sau un grup de persoane în mediul online decât fizic.Din punctul meu de vedere în privința evoluției tehnologiei cred că o să ajungem până într-un punct în care interacțiunea umană o să fie minimă.

Georgie
Începător
Consider că tehnologia digitală se va axa în continuare pe : eficiență în comunicare, posibilitatea de a lucra de la distanță ( eventual din orice punct al lumii ) și pe simplificarea sarcinilor zilnice. Cred că se vor crea multe soluții pentru automatizarea task-urilor. Totuși, sper ca acest progres în tehnologie să nu reducă drastic calitatea sarcinilor zilnice și nici folosirea creierului uman !

Gabriel_Băescu
Începător
În ceea ce privește tehnologizarea,aceasta va continua cu pași repezi pe secundă ce trece. Acesta este un lucru inevitabil și va fi într-un mod foarte alert în toate domeniile de activitate. Digitalizarea,robotizarea este viitorul.