anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Încheiat] Concurs "Viitorul digital"

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Update 29.03

 

Concursul s-a încheiat. Vă mulțumim tuturor pentru participare! Câștigătorii validați în urma tragerii la sorți sunt (conform conditii validare si termene de confirmare expuse în regulament):

 

iogaen

Gurhan

ciprian_12

L3ON1D4S

Larisa00011

 

Popa Adrian_1

Luiza A R

Bawerr

Jay

adrian87n

 

Felicitări tuturor câștigătorilor și participanților!

_________________________________

 

 

Salut tuturor!

 

Nu-i așa ca sunteți pregătiți pentru un nou concurs? 

De data aceasta provocarea noastră are ca temă tehnologia digitală și profesiile viitorului. Tehnologia digitală face parte din viața noastră de zi cu zi, iar mulți dintre noi nu știm cum ne-am putea îndeplini jobul în lipsa ei. Digitalul este prezent chiar și în domenii care s-au dezvoltat mii de ani în absența lui – de exemplu medicină, avocatură și chiar agricultură. Între timp, apar nevoi noi – cum este siguranța datelor în noul context – care atrag profesii noi.

Aptitudinile și atitudinile umane – precum atenția, răbdarea, curiozitatea, interesul, perseverența sau motivația – au rămas esențiale pentru adaptarea noastră la noul context și la modul în care ne desfășurăm munca astăzi.

 

Voi ce credeți ? Ne interesează să aflăm și părerea voastră despre acest subiect. Adăugați un comentariu la această postare (click pe butonul Răspunde) în care să ne răspundeți la întrebarea: "Cum crezi că va influența tehnologia digitală profesiile viitorului?"

 

Pentru tragere la sorți vom lua în considerare un singur comentariu de persoană. Dacă după ce ați postat răspunsul v-au mai venit idei și vreți să mai scrieți ceva, foarte bine, folosiți funcția de editare pe răspunsul inițial, completați și salvați întreg comentariul.

 

Ca să puteți răspunde, trebuie să fiți autentificați în comunitate. Dacă nu sunteți încă înscriși în comunitate, aveți aici descriși pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a deveni membru.

 

Premiile puse în joc sunt 10 pachete oferite prin tragere la sorți: 

• primii 5 câștigători vor primi: pereche de căști wireless intraauriculare Sony WI-C200 negre, USB hub personalizat #ComunitateaOrange, breloc lemn personalizat #ComunitateaOrange, pix tactil cu mina albastra personalizat #ComunitateaOrange. 

• următorii 5 câștigători vor primi: încărcător de telefon Xiaomi Mi Wireless Charging Pad, USB hub personalizat #ComunitateaOrange, breloc lemn personalizat #ComunitateaOrange, pix tactil cu mina albastra personalizat #ComunitateaOrange. 

 

Vom contacta câștigătorii pe e-mail, ca de obicei, deci stați cu ochii pe adresa asociată contului vostru My Orange.

 

Concursul se desfășoară în perioada 8 - 22 martie 2021, iar aici găsiți regulamentul. Vom publica lista câștigătorilor pe 29 martie, pe această pagină.

 

Mult succes tuturor! Vă asigurăm că toate răspunsurile voastre vor fi citite cu interes de către colegii noștri de la Responsabilitate socială corporativă.

 

Pentru a nu mai primi notificări pe acest topic: În momentul în care adăugați un răspuns pe acest topic este bifată automat opțiunea de a primi notificare pe e-mail când altcineva răspunde. Pentru a nu mai primi notificările puteți fie să debifați când adăugați răspunsul, fie ulterior să accesați butonul "Nu mai urmări" aflat lângă cel de răspuns.

290 Răspunsuri 290

Nicu_Ispas
Începător
Adolescenții de azi trăiesc într-o lume „mereu conectată”. Ei folosesc internetul pentru a-și face temele, pentru a trimite documente prin Google Docs, pentru a se conecta pe Snapchat cu prietenii, ascultă muzică prin Spotify, urmăresc seriale pe Netflix în loc de televiziune și defilează pe Instagram. Chiar și cererile de înscriere la unele facultăți sunt depuse online. Uneori, se pare că fiecare aspect al vieții lor are o componentă digitală. Eu cred ca ne-am obisnuit deja ca tehnologia sa ne schimbe viata pas cu pas. Timpul nostru este pretios si atunci tehnologia ne ajuta foarte mult. E de bun augur!

Simion
Începător
In mod sigur va influenta mai mult negativ decat pozitiv. Lumea virtuala ne ocupa tot mai mult timp si uitam de lumea reala, palpabila care este cu adevarat importanta si unica.

miserss
Începător
ne va defini existenţa

Petrootza
Începător
Viitorul ,după părerea mea va fi unul foarte "tehnologizat".Munca oamenilor va fi preluată treptat de roboți,deci este necesar să ne pregătim in acest sens.Copiii sunt deja obișnuiți cu noile tehnologii deci nu trebuie decat sa se perfecționeze în acest domeniu care va fi foarte important in urmatorii ani si foarte necesar pentru a găsi un job bun si bine plătit. Tehnologia este foarte buna dar sa stim sa o folosim noi, nu sa o lăsăm să ne conducă asa cum se intampla acum...nu putem face nimic fara telefon...din pacate asta este realitatea si trebuie sa conștientizăm ce se întâmplă si sa luam masuri ...Sa nu lăsăm să treacă timpul pe lângă noi ci sa trăim clipa...real nu virtual.

Elena_3
Începător
Cum crezi că va influența tehnologia digitală profesiile viitorului? "Tehnologiile digitale reprezintă informații utilizate sau diseminate prin intermediul unui computer, direcționate în principal spre dezvoltarea de procese inteligente. Deși utilizarea tehnologiilor digitale este în unele domenii doar la început de drum în România, companiile devin din ce în ce mai conștiente de necesitatea utilizării lor în competiția de pe piața globală." " În 10 ani:mai mult de 1 miliard de locuri de munca (aproape 1/3 din total) vor necesita recalificare (“reskilling”).50% dintre profesii vor fi schimbate de automatizări, dar doar 5% eliminate; 9 din 10 profesii vor necesita abilități digitale;În următorii 2 ani:se vor schimba 42% din abilitățile de bază necesare pentru a performa într-o anumită profesie;133 milioane de noi locuri de muncă se vor crea pentru a  face față celei de-a Patra Revoluții Industriale.75 milioane de locuri de muncă vor dispărea; Cum vi se pare? Plauzibil? Ingrijorator? O oportunitate? O urgenta? Sau…?"

hincuvictor
Junior
Influenta o sa fie una globala! Unele efecte vor fi benefice, iar altele nu!! Din păcate, vom deveni din ce în ce mai dependenți de tehnologie. În domeniul medical, simtul și intuiția clinică vor dispărea, iar deciziile clinice vor fi luate în baza unor algoritmi matematico-medicali; din păcate, acești algoritmi se vor aplica și în alte domenii!! Personal, consider ca tehnologia ar trebui folosită cu foarte mult discernământ!!!

Dorin1965
Începător
Blockchain.viitorul erei digitale

Chuchy
Începător
Tehnologia este viitorul.

Ghiocel
Începător
Pozitiv,eficient și spectaculos!

Popa_Laura
Începător
Consider ca digitalizarea ne va ajuta pe toți în sensul ca se va micșora termenul de solutionare a unei petiții, va exista o comunicare interinstitutionala benefica tuturor. Cea mai grea lupta în acest proces, este lupta cu omul! După părerea mea, 1 din 3 persoane este împotriva digitalizarii, pe motiv ca își complica existenta, total greșit! Va mulțumesc, am încercat sa scriu pe scurt pentru ca am mult mai multe de spus!

ArhimedeRO
Junior
Multe profesii vor disparea find inlocuite de AI dau roboti.

Cbr600
Începător
Depinde acum felul in care este utilizata tehnologia. Pentru niste lectii online,clar nu e buna,nu iti poti da seama daca toti elevii au inteles lectia,ce elev ar avea nevoie de mai mult sprijin sau de mai multe informatii. In anumite domenii,este chiar buna. Depinde cum privesti lucrurile,ce vrei sa faci si mai ales cum vrei sa o utilizezi!

ionutzica
Începător
Ne vom baza din ce in ce mai mult pe roboti, cred ca o sa apara si multe minusuri din aceasta cauza. Oamenii vor pierde locuri de munca! Ramane de vazut in ce masura se vor putea reorienta!

Cotovanu
Începător
Este evident ca viitorul va fi profund tehnologizat, la un nivel la care acum probabil nu ni-l imaginam așa cum de exemplu acum 20 de ani în urmă nu ne puteam imagina ca vom putea efectua video call-uri în orice colt al lumii. Deci va fi tehnologizat în toate domeniile si aspectele vieții, rămâne o mare necunoscută nivelul pe care îl atinge cu adevărat.

Miky_1
Începător
Se vor influența reciproc.