anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Lipsa notificari push sau aprobarea pentru tranzactii online Orange Money

Tessarol
Junior entuziast
Buna seara! Am efectuat doua tranzactii cu cardul Orange Money, ambele la comercianti romani diferiti (agro****.ro si zero*****.ro), una de 142 de lei si una de 227 de lei. Ambele au fost facute prin introducerea datelor cardului pe respectivele site-uri. Nu eram logat in aplicatie, dar nu mi s-a cerut confirmarea (aprobarea) prin sms sau prin my orange si nici notificare nu am primit. Am intrat ulterior in aplicatie si banii erau retrasi. Nu era normal sa fie ceruta acea confirmare si de asemeni sa primesc notifficari? Notificarile push sunt activate, aplicatia merge, alte tranzactii am primit informatii inclusiv cu HO HO Ho la inceput.
1 Soluţie acceptată‚

TheSpecialist
Maestru
Confirmarea de plata nu se mai face și în cazul în care nu este prima data când cumperi ceva de pe site-ul respectiv. Sistemul vede istoricul cumpărăturilor și presupune automat ca site-ul este de incredere și ca acele cumpărături sunt făcute de tine.

Vizualizare soluţie în postul original

6 Răspunsuri 6

delfinas
#StarMember
Da, in mod normal, trebuia sa primesti o notificare in care sa ti se ceara sa confirmi acele plati. E prima data cand patesti asta? Mi s-a intamplat asta si mie de vreo doua ori, cu un card de la o banca importanta, cand am facut plati pt bilete pt un concert si o piesa de teatru vizionate online. Am fost cat de cat linistita, pt ca stiam site-ul, dar prima oara m-am mirat si am avut o mica neliniste, Slava Domnului, a fost ok! Probabil ca sunt site-uri care au alte sisteme de siguranta a platii.

Razvan
#StarMember
Bună dimineața! La diverse site-uri și sume mai mici, indiferent de cardul cu care faci plata, nu se cere autentificarea 3D secure, fie ca este Telekom, eMAG, Orange etc. Posibil ca autentificarea să îngreuneze procesul de vânzare și atunci site-urile trec peste această etapă de siguranță. Nici pe tranzacțiile internaționale nu prea se obișnuiește verificarea 3D secure, pentru ei faptul că introduci codul CVV, li se pare ca este suficient. Poate, în viitor se va mai regla acest lucru, astfel încât toate platformele de vânzare online să fie optimizate și toate plățile să fie în siguranță. Pe de altă parte, orice plată efectuată și confirmată cu 3D secure (parola și sms/push up) nu mai poate fi retrasă/anulată/recunoscută și implicit să reclami la banca și să o poți bloca. Așa că sistemul de plată vine cu bune și cu rele, depinde de noi ce alegem din fiecare.

Vio73
#StarMember
Salutare! Și la mine face la fel la unele tranzacții, dar la majoritatea primesc notoficări de tip push, deci nu e cazul să te îngrijorezi. Chiar nu știu care sunt criteriile, dar nu am avut niciodată probleme cu tranzacțiile. Singurele probleme erau în trecut legate de erori, dar văd că s-au corectat, ceea ce este destul de bine!

TheSpecialist
Maestru
Confirmarea de plata nu se mai face și în cazul în care nu este prima data când cumperi ceva de pe site-ul respectiv. Sistemul vede istoricul cumpărăturilor și presupune automat ca site-ul este de incredere și ca acele cumpărături sunt făcute de tine.

Stela
Junior
Pentru Android, setați pe ”Automat” gestiunea de pornire și oprire a aplicației Orange Money de către sistemul de orepare al telefonului. Faceți acest lucru din Setări - Aplicații - App Launch

Tessarol
Junior entuziast
Am vorbit si la Orange, daca in momentul in care trebuia sa primesc notificarea de tip push telefonul nu avea net uneori aceasta nu mai ajunge (probabil expira livrarea, fiind setata la un timp scurt, presupun). Cat priveste site-urile, tranzactiile de pana in 150 de lei sau de la site-uri la care am mai cumparat recent si m-am autentificat atunci nu mai solicita confirmare. Mai ales acele site-uri ce au incheiate protocoale de plata cu librapay si pay u, dar nu numai.