anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce beneficii va mai atrag la cardul de credit Orange Money?

Viocat
Senior certificat
Dupa data de 01.04.2022 de ce ati mai pastra cardurile de credit Orange Money? Pana in 31 martie se faceau reduceri la plata facturilor orange, dar acum dupa eliminarea acestei facilitati ce beneficii "va mai atrag"?
18 Răspunsuri 18

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Pentru mine, cea mai atractiva facilitate (si motivul principal pentru care mi-am facut card de credit Orange Money) este posibilitatea de esalonare in 24 de rate egale a platilor peste 300 de lei, oriunde in lume. E un mare plus, pentru mine. Pentru ca alte banci nu ofera decat mult mai putine rate, doar la anumite magazine, si tot asa. Si cateodata produsul dorit se gaseste la un pret mai bun intr-un magazin care nu exista in acea lista. Si atunci, fie nu-l cumperi, fie il cumperi din alta parte, fie il cumperi dar fara rate. Ceea ce e exact scopul principal al unui card de cumparaturi. Deci, pe mine unul ma ajuta foarte mult faptul ca pot sa impart in rate orice cumparatura, atata timp cat e online sau la POS, indiferent de magazin (sau tara). Momentan nu am facut cumparaturi in afara, dar e si asta un plus. Mi-ar placea foarte mult daca s-ar putea implementa posibilitatea de esalonare in rate a transferurilor catre alte conturi. De exemplu faci transfer la o cumparatura de pe OLX (evident, iti iei masurile de precautie, si esti atent de la cine cumperi, si toate cele, pentru ca exista posibilitatea sa-ti iei teapa) si imparti cumparatura respectiva in rate egale. Ideea e ca vanzatorul, oricine ar fi, fie ca e magazin, persoana fizica sau persoana juridica, oricum isi primeste banii toti odata. Deci, pentru el nu face nicio diferenta. Toata esalonarea se petrece intre tine si banca/IFN. In cazul asta, intre tine si Orange Money. Nu am inteles niciodata de ce, avand in vedere chestia asta, nu ofera toate bancile mai multe rate, si oriunde. E o dilema. Pentru magazin nu e nicio diferenta, asa ca, nu cred ca tine de magazin. Banuiesc ca exista un motiv. Si probabil ca bancile isi fac anumite calcule. Dar pana acum n-a stiut nimeni sa-mi explice si mie. Inclusiv din partea bancii. In fine, chestia cu factura pe mine personal nu ma incurca deloc pentru ca nu platesc facturile cu cardul de credit. Pentru mine, motivul principal pentru care imi place Orange Money este esalonarea in 24 de rate, fara dobanda, oriunde in lume. Si sper sa se permanentizeze chestia asta. Sa nu mai fie doar o oferta care se tot prelungeste. E foarte bine ca se prelungeste. Dar ar fi si mai bine daca ar deveni o facilitate permanenta a acestui produs.
Client Orange

@arsradu Bună dimineața! Există o listă de magazine care acceptă cardul de credit Orange Money? Sau pot plăti la orice magazin? Care este criteriul de eligibilitate al cardului de credit Orange Money?

Exemplu: am cumpărat un aparat de ras de la eMag. Am sunat la call center să întreb dacă pot plăti cu Orange Money card de credit. Cand i-am zis doamnei că vreau să platesc prin card de credit de la Orange Money mi-a spus că nu se poate. Și a costat 600 lei. 

Plata online pe platforme, gen cel.ro; altex.ro; emag.ro cum se face? Unele magazine online acceptă plată doar cu carduri de la anumite bănci. E de-ajuns să introduc doar numărul de card al cardului de credit Orange Money după ce aleg plata în rate?

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Salut Octavian,

Ai sunat la Call Center Orange Money sau Call Center eMag? Pentru ca dacă ai sunat la eMag, e normal să-ți spună ca nu merge.

Oricum, ca să-ți răspund punctual la întrebare: da, cardul de credit Orange Money poate fi folosit pentru plăti la POS sau online, oriunde în lume. Deci nu e ca la alte institutii financiare, unde trebuie sa existe un parteneriat între banca și magazin pentru a putea plăti în rate cu acel card. Poți plăti în rate oriunde se poate plăti cu card.

Si NU, nu alegi plata în rate. Alegi plata normala cu card bancar! Ratele le configurezi tu cum vrei DUPA ce ai făcut plata. Comerciantul iși primește toți banii odata. Ratele sunt doar între tine și Orange Money.

Deci, pe scurt: plătește oriunde vrei cu cardul de credit Orange Money (singura condiție e sa se poată plăti cu cardul, în primul rând), minim 300 de lei ca sa se poată eșalona în rate, și selectează plata normala cu card (NU plata în rate). Ratele le configurezi după aceea din aplicația My Orange.

Sper ca asta iti raspunde la intrebari. 🙂 Dacă mai ai și alte întrebări, scrie aici și încercăm sa te ajutam.

Client Orange

Bună dimineața! 

Cardul Orange Money trebuie activat pentru plăți online?

Am încercat să cumpăr ceva online de pe eMag și nu mi-a acceptat plata. 

Salut, Octavian!

Activarea cardului fizic se face la prima tranzacție de retragere numerar la oricare ATM, fără costuri. 

Uite aici mai multe detalii.

E vorba de Orange Money card de credit, iar nu cel de debit. Nici nu știu ce PIN are, dacă are. 

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Salut Octavian,

Verifica te rog in My Orange, Cardurile Mele, Setari Tranzactii si Limite. Sa fie activata optiunea Plati pe Internet.

Sa-mi spui te rog daca rezolva problema. 🙂

Client Orange

Era blocată setarea de plăți pe internet. Am activat-o. 

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Au PIN amandoua, daca ti-ai comandat si cardul fizic. PIN-ul il vei primi prin SMS la scurt timp dupa primirea cardului propriu-zis.

Cat despre plati online, acum ar trebui sa mearga. 🙂

Client Orange

FLo1
#StarMember
Radule, încurcate sunt căile finanțelor. Eu prefer beneficii decât rate, pt că dacă la o plată aleg "rate" atunci nu mai am beneficii aka cashback. Pe olx nu vei putea plăti cu cardul decàt dacă ți se va oferi o platformă pt tranzacția cu cardul. Iar pe un cont curent (card debit) nu vei avea eșalonări de rate decât printr-un contract separat cu banca. De aceea pe cardul de credit găsești facilitatea de plată în rate. Pe de altă parte, multe valori de raportare se schimbă lunar, obligatoriu la 12 luni. De aceea 24 de luni e prea mult. Iar pentru cumpărături de valori mari nu folosești rate cu cardul. Iar la valori mici... nu rentează să plătești în rate.

Viocat
Senior certificat
@Radu pentru rate la sumele peste 300 lei este ing card de credit 32 lei/an nu 48 ca la om. @FLo Daca au renuntat inclusiv la casbackul catre orange nu prea mai e rentabil. Vedem ce va fi, dar nu cred ca il prinde anul in uz "cu beneficiile astea"

Trixen_old
Cunoscător
Principalul beneficiu pentru mine este esalonarea platilor in maxim 24 de rate fara dobanda. Am mai avut servicii similare (BCR, ING), dar cred ca cea mai buna implementare este la Orange Money. Pot sa imi aleg pentru orice plata de peste 300 lei, nu am diferite intervale (de ex: 3 rate intre 300 si 1000, 6 rate intre 1001 si 2000 sau 12 rate peste 2000), suma minima pentur esalonare este decenta (la ING e 500 lei). De asemenea, cashback la cumparaturile de la supermarket. Costa 20 lei activarea, insa lunar primesc inapoi 50 lei. Diferenta de 30 inseamna 360 lei cadou anual. Scadem cei 48 lei (4 lei *12 luni) si rezulta ca Orange imi face cadou 312 lei anual oricum. :) Iar cum intentionez sa achit intotdeauna suma totala lunara, nu ar trebui sa platesc dobanzi sau alte comisioane. Pentru mine e perfect.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Am si ING. Problema la ING e ca are destul de putini parteneri (comparativ cu alte banci, vezi BT de exemplu). Iar pentru restul, minim 500 lei, cum a zis si Trixen, si doar 3 rate. Daca raman cele 24 de rate permanent la Orange Money, ma gandesc serios sa renunt la ING. Cu toata parerea de rau, pentru ca imi sunt foarte, foarte simpatici cei de la ING, si am avut (si avem in continuare) o colaborare excelenta. Dar le-am trimis deja cateva mail-uri cu chestia asta, si, dupa atatia ani, observ cu tristete ca nu s-a schimbat nimic din punctul asta de vedere. Nu s-au adaugat parteneri noi de la care mi-ar fi placut sa pot cumpara in rate, si nici nu s-a imbunatatit oferta existenta. Ba din contra, pare sa se fi micsorat numarul de rate la unii comercianti. Asa ca am fost nevoit sa caut alternative. Si am gasit. La Orange Money.
Client Orange

Viocat
Senior certificat
@ Trixen, daca achiti suma totala lunara nu prea folosesti esalonarea in rate. La Extra Save trebuie sa cumperi de minim 715 lei din supermarket ca sa obtii cei 50 lei. Deocamdata asta e motivul ptr care inca il folosesc