anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce beneficii va mai atrag la cardul de credit Orange Money?

Viocat
Senior certificat
Dupa data de 01.04.2022 de ce ati mai pastra cardurile de credit Orange Money? Pana in 31 martie se faceau reduceri la plata facturilor orange, dar acum dupa eliminarea acestei facilitati ce beneficii "va mai atrag"?
18 Răspunsuri 18

Vio73
#StarMember
Eu îl am pe cel de debit, dar cel de credit este interesant prin prisma faptului că poți plăti în rate oriunde in lume ( peste 300 de lei), primești puncte thank You, etc. Mi se pare mai atractiv cel de debit pentru că nu am deloc costuri la el. Card de rate am de la alții.

FLo1
#StarMember
Card debit = beneficii pe banii mei Card credit = beneficii pe banii altora. Cu asta am spus tot. Asta dacă nu s-a înțeles încă. Banii de pe cardul de debit mai bine îi investești în fonduri mutuale bursă, titluri. Beneficii mai mari decât la ciorap bank sau depozite.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Viocat, cred ca Trixen se referea la rata lunara integrala (nu minimul de plata). Caz in care nu platesti dobanda. Cam asta e si ideea. Sa iti platesti rata integrala, nu minimul de plata, astfel incat sa eviti dobanzi, penalizari si alte alea. Nu sa platesti tot odata (valoarea integrala a cumparaturii) intr-o singura rata. Evident ca daca ai posibilitatea sa platesti integral cu banii jos, n-are rost sa te mai bagi in datorii (card de credit). Cumperi direct cu cel de debit si aia e. 🙂
Client Orange

Trixen_old
Cunoscător
Imi cer scuze pentru confuzie. Prin a achita rata integrala ma refeream la a achita intregul sold aferent unui ciclu de tranzactionare. In fiecare luna achit ratele pentru cumparaturile esalonate (spre exemplu, mi s-a stricat centrala si m-a costat 2500 lei reparatia; esalonata in 24 de rate, platesc ~100 lei lunar rata de acolo), achizitiile fara rate plus comisioanele aferente (20 lei pachetul de cashback si 4 lei comisionul cardului). Platind tot timpul asa, nu platesc dobanzi si oferta este atractiva. De asemenea, cei 715 lei pe care trebuie sa ii achit pentru a beneficia de cashback-ul maxim la supermarket nu ma incurca nicicum - familie mare si flamanda :). Achit o parte cu cardul de credit si, dupa ce ating pragul maxim de cashback, platesc cu cardul de debit. Nu cheltui nici mai mult, nici mai putin. De ce sa nu ma bucur de 30 de lei in plus lunar la bugetul familiei? Motivul pentru care pastrez cardul de cumparaturi de la ING este ca il pot folosi pentru a imi alimenta contul Revolut fara sa folosesc un card de debit si fara sa platesc comisioane sau dobanzi. La Orange Money, tranzactiile cu cardul catre Revolut se considera cvasi-cash si se platesc atat comisioane de transfer cat si dobanzi. Iar combinatia de ING + Revolut am folosit-o atunci cand am avut nevoie sa achit in rate anumite produse sau servicii pentru care nu am putut plati direct cu cardul. Da, exista si in 2022.