anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange Games - cum mă abonez și dezabonez

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Salut tuturor!

Ne-am gândit să facem acest topic dedicat pentru a răspunde la întrebarea activării și dezactivării Orange Games. Aplicația Orange Games este un magazin virtual cu peste 600 de jocuri pentru Android, fără reclame, cu monede sau bonusuri nelimitate în joc. Abonamentul pentru jocuri costă 1,18 euro/ săptămână (TVA inclus).

 

Am observat că sunt utilizatori care reclamă faptul că au primit sms cu mesajul "Plata in valoare de x euro prin Jocuri pe telefon a fost efectuata cu succes" și în continuare puteți vedea și pașii pentru dezabonare.

 

Cum mă abonez?

 

Din Google Play:

Procesul de abonare este momentan disponibil doar pe versiunea mobilă a paginii aplicației, urmând să fie disponibil în curând și pe versiunea de desktop. 

 

Din Orange App Center si Huawei App Gallery:

  • Se descarcă aplicația Orange Games
  • La prima deschidere a aplicației apare o fereastră pop-up care solicită abonarea. După bifarea secțiunii de acord cu termenii și condițiile, se apasă butonul “Abonează-te” si se ajunge la pagina de confirmare abonare unde se apasă “ Începe acum”

 

82c5c98949926015_orange_games_1_50.jpg

 

 

Cum mă dezabonez?

Atenție: Dezinstalarea aplicației nu este echivalentă cu dezabonarea.

  • Dacă nu aveți aplicația instalată, o instalați - Orange Games. Se accesează secțiunea “Abonament  => Abonamentele Mele”. Aici se văd informațiile despre abonamentul activ
  • Se apasă butonul “Dezabonare”, apoi se va vedea ecranul de confirmare a dezabonării
  • Veți avea în continuare acces la jocurile din abonament până la expirarea perioadei abonamentului existent activat

 

300d7bb59cc6712d_orange_games_2_50.jpg

 

Cum accesez abonamentul Orange Games printr-o rețea Wi-Fi?

  • Se selectează opțiunea “Înregistrare” din meniul aplicației Orange Games, care apare atunci când se apasă pe colțul din stânga sus al ecranului, apoi se urmează pașii indicați în continuare
  • Se introduce numărul de telefon Orange
  • Se va primi prin SMS un cod PIN
  • Se introduce codul PIN

 

Mai multe informații despre aplicația Orange Games aici https://comunitate.orange.ro/questions/2321309-aplicatia-orange-games-serviciul-gaming-orange-bazat-...

51 Răspunsuri 51

Koko_1
Junior entuziast
Ma identific 100%cu situatia lui CristianSTC.Ori este o frauda la mijloc ori Orange SA a facut o subscriptie pe spatele abonatilor...Sper sa aflam candva un punct de vedere oficial.PS:Intre timp a trebuit sa instalez acea aplicatie,sa constat ca sunt deja abonat si sa ma dezabonez.

DanielaH
Moderator
Am discutat situațiile semnalate de voi și cu colegii noștri de la departamentul tehnic care ne-au explicat că există 2 variante prin care este posibilă tarifarea pe numere de telefonie mobilă, fără ca aplicația să fi fost instalată vreodată în telefon: 1. Dacă sunt conectat prin date mobile Orange și vreau să mă abonez la Orange Games, aplicația detectează numărul meu de telefon. Dacă în schimb sunt conectat la o rețea WiFi, aplicația nu detectează numărul din telefon și îmi cere să îl completez eu manual. Pot completa orice număr de telefon, inclusiv al altcuiva, care nu are aplicația instalată. Pe acel număr de telefon se va primi un cod PIN prin SMS. După confirmarea codului PIN se va face tarifarea pe numărul respectiv. Acest lucru implică acces la numărul/ telefonul respectiv pentru a putea vedea codul primit prin SMS. 2. Un telefon cu număr Orange face hotspot, iar eu mă conectez la hotspot cu telefonul meu și accesez Orange Games. Abonarea se va face pe numarul Orange care face hotspot, similar cu ce am specificat mai sus. La fel, acest lucru implică acces la telefonul respectiv din moment ce eu mă conectez la hotspotul acestuia.

@DanielaH nu vi se pare că ceea ce spun colegii dvs. sfidează logica și bunul simț? Aceeași explicație mi-au servit-o și mie... era în plină pandemie și explicația nu stă în picioare...

Oricum nu e deloc onest ca să trimiți un PIN pe un anumit număr de telefon și să taxezi telefonul care doar servește internet prin hotspot. Că eu aceasta am înțeles... sau am înțeles greșit?

În varianta 1 se trimite cod PIN pe numărul de telefon introdus la plesneală și ca să activezi Orange Games trebuie să introduci acel PIN. Explicați-mi cu ați putea, dumneavoastră personal, să folosiți numărul meu de telefon pentru a accesa Orange Games? PIN-ul e la mine... da? Eu sunt la 200 kilometri de dumneavoastră...

În varianta 2 să presupunem că e un copil conectat la hotspotul de pe telefonul unuia dintre părinți, își instalează aplicația Orange Games, folosește numărul lui pe care primește PIN dar e facturat părintele? Noaptea minții și dintr-un anumit punct de vedere e un abuz de încredere față de client din partea Orange ca să nu spun că din punct de vedere legal... nu vă pasă.

Marius_8
Începător
Eu am descarcat aplicația și nu sunt abonat dar, sunt la a doua plata de 1.18 euro.

Andrei_Levei
Începător
Buna ziua, Aceeasi problema am intampinat-o si eu. M-am trezit cu cost suplimentar pentru Orange Games fara a fi activat sau a fi fost intrebat daca doresc sa activez aplicatie. Nici macar nu am avut aplicatia instalata pe telefon. Conform carui contract a activat Orange aceasta aplicatie?

Fdinu81
Începător
Multumim pentru tutorial si raspunsul venit de la departamentul tehnic insa in ambele situatii tehnice 1 si 2, clientul ar trebui sa doreasca sa acceseze aplicatia Orange Games, ceea ce este clar ca nu este cazul de fata. Clientii de mai sus reclama ca nu au auzit niciodata de aceasta aplicatie. Si eu am fost nevoit sa urmez tutorialul de mai sus pentru a ma "dezabona" de la un asa zis abonament. Cei de la Orange vor trebui sa ofere explicatii pertinente, sa isi ceara scuze si sa ramburseze aceste sume facturate fara consimtamantul clientului

Cyde
Începător
Salutare,acum aproximativ 2 ore eram in masina si primesc minunatul mesaj in care cica am fost taxat cu minunata suma de 1.18 euro sau mai bine zis m-am abonat la ceva ce nu am instalat in telefon in viata mea. Nici o problema luni dimineata am sa fac o sesizare la ANPC sa vedem ce parere au despre aceasta speta.....

TatianaVasile
Începător
Si eu am aceeasi problema. Fara a ma abona si a primi nici un SMS de activare, am primit 4 mesaje pt plata a 1.18€ in 4 saptamani consecutive. Cautand pe Internet am gasit rezolvarea prin instalarea aplicatiei Orange Games si a ma dezabona. La istoricul jocurilor nu apare nici un joc descarcat, ceea ce demonstreaza ca nu am folosit acest serviciu in mod constient. Am sa contactez Orange pt ca este clar ca este o frauda pe care Orange nu este interesat sa o adreseze. Daca nu, si Protectia Consumatorului poate ajuta.

Cyde
Începător
@TatianaVasile la mine s-a rezolvat am trimis un mesaj din aplicatia My Orange si am fost contactat de o persoana "In acest moment te-am ajutat si te-am dezabonat eu de la Orange games pe numarul 074....., pentru a evita incasarea costului suplimentar "Va sfatuiesc sa incercati si dumneavoastra.

Andy77
Junior entuziast
Aceeași problemă și la mine.De câteva săptămâni primesc mesaj cu plata de 1,18 euro pt jocuri pe mobil.Adica Orange Games mai precis.Problema e CA NU AM INSTALAT NICIODATĂ APLICAȚIA SI NICI NU M-AM ABONAT NICIODATĂ LA ASA CEVA.Aceasta este clar o fraudă și voi face orice sa se termine cu aceste costuri pe care Orange încarcă facturile oamenilor.Se pare că a devenit o practică fff frecventa din partea Orange!Mare rușine pt o firma de nivelul ăsta!

Koko_1
Junior entuziast
Si dupa ceva luni de zile Orange nu a binevoit sa dea o explicatie oficiala(pe ,,surse'' doar ceva vulnerabilitati de care doar clientul este vinovat) pe principiul ,,inca sunteti prea putini pentru a fi luati in seama''.Doar nu saraciti cu 1,18 E saptamanal.

Ovi2022
Începător

Pe abonamentul meu de mobil detin 3 numere, din care unul este al tatalui meu, care, din greseala a apasat pe link-ul  de abonare la Orange Games venit pe sms de la 8358;

in aplicatia Orange Games de pe telefonul lui, nu exista sectiunea "Abonamente"; sunt doar 4 meniuri: Acasa, Recomandari, Categorii si Profil; ce trebuie facut pt dezabonare?

 

Ionut11
Junior

Buna seara, Va rog sa aveti amabilitatea sa imi raspundeti, atat mie cat si alor utilizatori la urmatoarea intrebare: cum anume se instaleaza aplicatia Orange Games pe telefon, daca nu am intreprins nici un demers in acest sens? Sunt foarte curios sa aflu acest lucru, pentru ca, vad ca nu sunt singurul utilizator care doar a primit SMS de informare ca i s-a abonat la aplicatia Orange Games, fara sa fi facut vreo actiune in acest sens. Mai mult decat atat, nu am primit informatii clare legate de acest abonamnet (valabilitate, prelucrare date caractare personal, accept pentru abonare, modalitati de retragere din contract, etc)

A 2 intrebare ar fi urmatoarea: cum ma dezabonez? Din raspunsul dvs, dezinstalarea aplicatie nu echivaleaza du dezabonarea! In plus, cum spuneam si mai sus, fiind un abonamnet, trebuia sa intru in posesia unor clauze contractuale legate de acel abonament. Nu am primit aceste informatii.

A 3 intrebare: de ce procesul de asa-zisa abonare, prin care dvs ma abonati automat, prin criterii doar de dvs stiute,este atat de rapid si simplu si procesul prin care noi trebuie sa identificam mijloace prin care sa ne inchidem un abonament pe care nici nu l-am dorit este atat de dificil si anevoios? Respectati cumva legislatia in vigoare referitoare la contractul la distanta? Ca sa ies dintr-un abonament trebuie sa fie mai dificl decat atunci cand am intrat chiar fara voia mea? 

A 4 intrebare: va rog sa imi puneti la dispozitie datele de contact ale departamentului care imi poate pune la dispozitie actiunile intreprinse de mine in vederea abonarii la abonamnetul Orange Games.

Astept cu interes un raspuns la intrebarile de mai sus inainte de a ma adresa ANPC pentru a obtine si de la ei un punct de vedere legat de aceasta practica prin care, sunt abonat la un serviciu pe care nu l-am solicitat si nu sunt informat, in cadrul procesului, cum anume sa ma retrag din contract.

Multumesc. O zi buna. 

Salut, Ionut! Bun venit în Comunitate!

Pentru a răspunde întrebărilor tale este necesară o verificare a contului tău personal. Pentru că astfel de date confidențiale nu pot fi făcute publice aici, această situație nu poate fi rezolvată în Comunitate. Recomandarea noastră este să apelezi la canalele clasice de interacțiune cu colegii noștri de la Serviciul Clienți (https://www.orange.ro/contact/).

În ceea ce privește dezabonarea, găsești toți pașii în descrierea acestui topic.

Mulțumim pentru înțelegere.

Buna ziua,

Multumesc furmos pentru raspuns. Asa voi face, voi trimite solicitarea catre Serviciul Clienti Orange.

Intre timp, va rog sa aveti amabilitatea sa imi raspundeti, atat mie cat si alor utilizatori la urmatoarea intrebare: cum anume se instaleaza aplicatia Orange Games pe telefon? Se pare ca, desi noi, utilizatorii unui abonament Orange, nu intreprindem nici un demers, aplicatia Orange, care este cu taxa, se insatleaza, aparent singuringa, fara vreun ajutor din partea noastra, pe telefon. Unde gresim noi?

Ne puteti ajuta cu un raspuns sa intelegem si noi cum anume se instaleaza aceasta aplicatie pe telefon. Cred ca ar fi foarte util sa intelegem, de pe acest forum, ce anume gresim noi de ne trezim cu o aplicatie pe care nu am solicitat-o. Ce facem gresit?

Sunt sigur ca, acest subiect, ce anume sa faci ca sa nu iti instalezi aplicatia Orange Games, ar fi de un interes mai mare decta ce trebuie sa faci ca sa o dezinstalezi.

Astept cu interes sugestii din partea dvs.

Multumesc.