anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum blochez numerele care apelează cu identitate ascunsă

DanielaH
Moderator

Salut tuturor! 

Am remarcat în ultima perioadă tot mai multe topicuri in care membrii Comunității ne întreabă dacă și cum pot afla identitatea unor persoane care apelează cu un anumit număr sau vor să afle numerele de telefon ale unor persoane care apelează cu număr ascuns. În toate situațiile răspunsul este nu, nu putem afla acest lucru, în contextul nou al regulilor de GDPR.

Putem în schimb să blocăm din meniul telefonului aceste numere care ne apelează cu identitate ascunsă. Cum facem acest lucru? Deși avem mai multe topicuri deschise pe acest subiect în Comunitate, ne-am gândit să dedicăm unul separat, nou, complet, cu capturi de ecran, în care să centralizăm toate situațiile.

 

Pentru telefoanele cu sistem de operare Android

  • Accesăm secțiunea „Contacte” (Contacts), apoi meniul cu cele 3 puncte unde alegem „Setări” (Settings)
  • Alegem opțiunea „Blocare numere” (Blocked numbers)
  • Selectăm opțiunea de a bloca toate numerele cu identitate ascunsă (Block unknown/ private numbers)

 

dce73ae1feceb43b_android_50.jpg

 

Pentru telefoanele cu sistem de operare iOS nu există o astfel de opțiune de blocare, dar putem pur și simplu să setăm telefonul să ignore apelurile de la numerele necunoscute. Ele vor fi redirecționate către mesageria vocală (dacă există) și vor apărea în lista de apeluri.

  • Accesăm secțiunea „Setări” (Settings)
  • Selectăm opțiunea „Apel silențios necunoscuți” (Silence unknown callers)

 

ae4225f39d4db139_apeluri_necunoscuti_2_50.png

 

Pentru SMS-uri nu există momentan o astfel de posibilitate de blocare. 

Pentru situația în care doriți să apelați cu număr ascuns, vă recomandăm acest articol în care sunt explicați toți pașii necesari.

8 Răspunsuri 8

Vio73
#StarMember
Foarte utile sfaturile! Este imposibil să nu ne confruntăm fiecare dintre noi cu așa ceva. Mulțumim!

mihai_13
Maestru
iar pentru telefoanele care nu au in meniu block unknown/ private numbers pot folosi aplicatia asta - am probat-o eu cand aveam telefoane de la Sony care nu aveau in meniu Block unknown/ private numbers https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mglab.scm&hl=ro&gl=US

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Foarte util! Multumim frumos! :) O singura chestie am de adaugat: acea optiune de pe Android va bloca si numere care nu sunt in agenda (asta intelege el prin "unknown"). Deci...in momentul in care folositi acea optiune, e bine sa stiti ca vor fi blocate toate apelurile de la numere care nu se afla in agenda, nu doar numere cu apelant ascuns. Deci si apeluri de la curieri, cand dati comanda de ceva, sau alte numere care nu se afla in agenda.
Client Orange

DanielaH
Moderator
@arsradu & @mihai_13, mulțumim mult pentru completări! Foarte binevenite.

Pololică
#StarMember
Felicitari pentru informatiile periodice! Chiar imi adusesem aminte (ca tot am trecut de la IOs la Android), ca exista o functie de blocare numere ascunse, functie, care pana acum, la IOs 15.3 nu am sesizat-o. Totusi, functia de blocare numere necunoscute (nu ascunse) este putin cam dusa la extrem. Poti fi sunat de un curier sau o cunostinta care si-a schimbat numarul (din X motive) si e nevoie sa raspunzi. Evident, telefonul va respinge apelul.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Da, pe de alta parte, nu poti sa stii de pe ce numar o sa te sune un potential scammer astfel incat sa-i blochezi numarul in avans. :))
Client Orange

Razvan
#StarMember
Acu câțiva ani te sunau de la intervenții cu număr ascuns, așa că această metodă este cu dublu tăiș. Deobicei le răspund, iar dacă vorbesc necivilizat le închid și aia e.

Viocat
Senior certificat
Interesante informatii, insa eu consider ca sunt mai multe dezavantaje in blocarea tuturor numerelor necunoscute. Prefer sa nu raspund la apelurile la care nu este vizibil numarul de telefon al apelantului.