anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Tentativa de frauda OLX ...?

teacher_
#StarMember
Buna dimineața tuturor. Doresc sa va povestesc o întâmplare trăită în urma cu puțin timp, pentru ca și alte persoane să fie precaute când au de-a face cu posibile fraude. De ceva vreme soția mea și-a pus un articol de vânzare pe OLX. Câteva luni, nici un cumpărător, pe undeva de așteptat, data fiind și situația actuală. Acum 2-3 săptămâni, primește pe WhatsApp un mesaj de la un număr cu prefix al unei țări din Africa, dar care s-a recomandat ca fiind din Finlanda, care voia să cumpere acel articol, scriind acea persoana că a văzut anunțul pe OLX. Soția mea a răspuns, și acum câteva zile ne-a cerut numărul de cont bancar pentru ca el sa poată face plata. Am dat numărul de cont Orange Money, pentru că acum nu am bani in acel cont. Ieri dimineață soția mea a primit două mailuri, pe care le atașez, din care reiese că acea persoana a făcut plata de 550 de euro prin PayPal (500 de euro e suma solicitată de soția mea pentru acel articol), iar soția mea trebuie sa plătească 50 de euro pentru transport, pentru ca cei de la PayPal să trimită firma de curierat DHL după colet. Imediat soția mea a sunat la DHL și a solicitat informații, iar cei de acolo i-au zis că nu poate fi vorba despre așa ceva, pentru că la ei transportul internațional minim pornește de la 80 de euro, iar numărul de cont primit de noi in care ar trebui sa transferam cei 50 de euro solicitați pare unul de off-shore. Până la urmă ne-am convins că este fraudă, chiar dacă soția mea mai are de 2 bani speranță.
Voi ați trecut prin asemenea situații? Cum le-ați rezolvat? Ce îmi recomandați sa fac?
43 Răspunsuri 43

AncaG
Începător
In seara aceasta am patit-o si eu...era s-o patesc, de fapt. Mi-am dat seama de frauda cu 5 minute dupa ce introdusesem cardul...doua carduri ‍♀️. Cand omul n-are treaba, isi face. Primul card introdus a fost Revolut, care instant a trimis mesaj ca banii nu se pot incasa. Al doilea, VISA ING. Nu mi-a mai venit cod de confirmare, dar introdusesem deja datele. La cateva minute primesc mesaj de la ING ca mi-a fost sters tokenul din ApplePay, desi eu nu facusem nimic de genul. Las si eu screenshoturi, url-ul de data asta parea chiar real (eu nu sunt familiarizata cu olx, folosesc rar spre deloc si chiar credeam ca e un serviciu safe, urmare a pandemiei ‍♀️). Am blocat ambele carduri...de maine am treaba cu inlocuirea lor. Off... De asemenea, tot maine voi face plangere penala, sper ca toti cei de aici au facut acelasi lucru, e clar aceeasi grupare, numele si/sau adresa de livrare sunt aceleasi la toata lumea. Toate cele bune!

Dragos_RTZ
Junior
Salut, am pus o scoica de transport bebelusi la vânzare si sunt asaltat de asemenea “hoti”! Ciudat este ca folosesc Google Translate, dar au nr. de românia. Cui să mă adresez? Exclus politia ca sigur trebuie sa le explic ce este Google, si nici dosar cu șina nu am!

PurpleUnicorn
Junior
Buna! Cea mai buna metoda pe langa politie este sa le dai un mesaj celor de la OLX care vor inchide site ul fals.

Eugen_P
Începător
Tocmai am primit si eu un mesaj pe whatsapp pentru un anunt de OLX de la un nr din Nigeria care zice ca ar cumpara produsul meu pentru un prieten din Finlanda. Noroc ca am dat peste postarea ta. O sa opresc orice conversatie cu individul.

DinuMihai99
Începător
Acum câteva zile sa dat și la știri despre atacurile pe whatsapp exact cum am pățit noi...

FaraUnID
Campion certificat
Am gasit si eu un mesaj privat pentru unul din anunturile publicate pe OLX. Mesajul este trimis de unu' <<< www.jerusallem811nazareth >>> si suna cam asa: "Buna seara! As putea sa va intreb daca mai aveti acest set calculator,va rog? Va mulțumesc foarte mult!" Iar ca sa ma distrez, am decis sa intru in jocul lui si am raspuns la randul meu cu: "Seara buna la dumneata Google set de dumneavoastra traducerea calculator de acest esuat caz anunt de. Mult foarte multumesc va!" Vedem ce urmeaza.... Ma gandesc sa-i dau numarul de telefon de la biroul de relatii cu presa din cadrul DIICOT sau de la SRI, pentru a perfecta tranzactia! :))) Voi ce propuneri aveti?

Jay
Campion certificat
@FaraUnID, greu de găsit o idee mai bună.. dar, cred că ar trebui să fie numere care să aibă whatsapp.. că ăștia nu "vorbește", doar scriu.. la vorbit nu-i ajută google.. :))))

Vivosan
Începător
Aveti va rog grija si la numarul de telefon +40731949027, tocmai ce am incheiat o minunanta discutie pe whatsapp incercand sa-mi explice ca nu e teapa

eminence
Începător
Acelasi pattern cu nr +40 749 685 226 - Robert Lucescu era numele, aceeasi conversatie pe WhatsApp. Din pacate am fost suficient de naiv incat sa introduc cardul de Revolut si cel de BT. Le-am blocat amandoua, sunat la BT, imi vor emite alt card. Cel de Revolut nu-l voi mai folosi, pacat, mi-era util in concedii. Probabil maine voi face si o plangere la politie, desi sanse nule sa chiar ajute la ceva.

FLo1
#StarMember
@eminence: Nu dispera datorită faptului că ți-ai făcut cunoscut numărul de card de la Revolut sau BT. Vrei să le cunoști și pe ale mele? Nu te vor ajuta cu nimic. Sunt incomplete datele și insuficiente. Dacă tot nu vă plac transferurile prin cont IBAN, puteți foarte bine să faci transfer pe baza numărului de telefon care este asociat contului.... și tot ajung banii unde trebuie. Sau folosiți-vă de un cont paypal... că nu e greu de creat unul. Mă rog, cel din urmă nu știe de moneda ”LEU”. 🙂 Sfat: nu vă lăsați păcăliți și impresionați atât de ușor. Nu ”prostia costă” ci ”naivitatea”. Iar dacă nu sunteți siguri de o anumită tranzacție întrebați pe cineva cunoscut și de încredere, că doar nu ați spart o bancă..... să fie secretul vostru.

eminence
Începător
Intr-adevar asa e, tranzactiile trebuie confirmate din BTPay sau Revolut, degeaba are altcineva datele cardului. Cel de BT l-am schimbat, dar cel de Revolut intre timp l-am reactivat (am doar o suma mica pe el), nu a fost nicio tentativa de tranzactie suspecta.

Jay
Campion certificat
O adevărată provocare sa cumperi sau sa vinzi pe olx.. din câte poze sunt pe aici.. A fost singura data când am încercat sa folosesc olx.. cred ca și ultima.. eu sunt mai neîncrezătoare de fel, asa ca n-am dat curs mesajului..

kta80
Începător
Atentie la numarul +49 1578 3309 190 ! Numarul e de Germania dar individul mi-a scris pe Whatsapp in romana (care nu suna tocmai bine). Mi-a zis ca vrea produsul si ca mi-a transferat banii, si ca trebuie doar sa intru pe un link ca sa confirm plata. Atasez printscreenuri cu discutia si cu escrocheria aia de site la care imi daduse link.

alcesta0
Începător
Tocmai ce a patit-o si o cunostinta de a mea, cei care ati blocat cardul, ati primit suma inapoi? In cazul cunostintei tranzactia era inca in asteptare...