anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Tentativa de frauda OLX ...?

teacher_
#StarMember
Buna dimineața tuturor. Doresc sa va povestesc o întâmplare trăită în urma cu puțin timp, pentru ca și alte persoane să fie precaute când au de-a face cu posibile fraude. De ceva vreme soția mea și-a pus un articol de vânzare pe OLX. Câteva luni, nici un cumpărător, pe undeva de așteptat, data fiind și situația actuală. Acum 2-3 săptămâni, primește pe WhatsApp un mesaj de la un număr cu prefix al unei țări din Africa, dar care s-a recomandat ca fiind din Finlanda, care voia să cumpere acel articol, scriind acea persoana că a văzut anunțul pe OLX. Soția mea a răspuns, și acum câteva zile ne-a cerut numărul de cont bancar pentru ca el sa poată face plata. Am dat numărul de cont Orange Money, pentru că acum nu am bani in acel cont. Ieri dimineață soția mea a primit două mailuri, pe care le atașez, din care reiese că acea persoana a făcut plata de 550 de euro prin PayPal (500 de euro e suma solicitată de soția mea pentru acel articol), iar soția mea trebuie sa plătească 50 de euro pentru transport, pentru ca cei de la PayPal să trimită firma de curierat DHL după colet. Imediat soția mea a sunat la DHL și a solicitat informații, iar cei de acolo i-au zis că nu poate fi vorba despre așa ceva, pentru că la ei transportul internațional minim pornește de la 80 de euro, iar numărul de cont primit de noi in care ar trebui sa transferam cei 50 de euro solicitați pare unul de off-shore. Până la urmă ne-am convins că este fraudă, chiar dacă soția mea mai are de 2 bani speranță.
Voi ați trecut prin asemenea situații? Cum le-ați rezolvat? Ce îmi recomandați sa fac?
43 Răspunsuri 43

96LSC
Începător
Exact același lucru l-am pățit și eu. In urma unui anunț pus pe olx am fost contactata pe whatsapp de un număr de telefon din Nigeria, care a procedat exact la fel. Nu am dat curs platii transportului deoarece mi am dat seama ca emailurile pe care le primeam chipurile de la PayPal erau false. Nu aveau niciun link activ. Deci, atentie mare!

Mela_1
Începător
Buna seara! Iata ce ingeniosi sunt escrocii si cum indraznesc sa apeleze la fel de fel de metode pentru a frauda oamenii naivi. Sper din suflet ca atentionarile puse de noi sa ajunga la cat mai multe persoane si sa nu se mai lase oamenii pacaliti de astfel de ordinari.

Vio73
#StarMember
Bună! Pe aceste site-uri își pot face apariția tot felul de personaje, pentru că ele știu că nu pot fi controlate în totalitate. Cunosc mai multe cazuri în care apropiați de-ai mei și-au luat țeapă și din acest motiv nu folosesc pentru cumpărare/vânzare această variantă!

FLo1
#StarMember
Am mai repetat-o: nu trebuie sa ne mai uimeasca, ci dimpotrivă, sa ne incante ca n-am "mușcat". Atat timp cat se cer date de card sau plati pe ceva nepalpabil sau catre cineva necunoscut, atitudinea trebuie sa fie de IGNORARE. Altfel, regretele pot deveni... tardive.

bx3m
Începător
Salut, hai ca am si eu ceea ce cred ca e o incercare de scam. Este in desfasurare, mai jos poza trimisa de "oltean" despre cum se face cu transportul OLX 😄

Alex_78
Începător
Purple Unicorn ne poți da mai multe detalii ? Așa am fost și eu abordat . Ca persoana respectiva ar fii fost din Cluj , numărul persoanei și ce produs voiai să cumperi . Eu un iPhone 11 pro . Din păcate am trimis banii (o parte din ei ) și am depus plângere la poliție .

PurpleUnicorn
Junior
Din fericire eu nu am trimis banii (norocul meu ca nu ii aveam pe acel card), si i-am instiintat pe cei de la OLX ca sa dea site ul fals jos. Din acel moment am mai patit o data acelasi lucru, aceasi abordare, pana cat si aceeasi adresa, las screenshot urile mai jos.

Alex_78
Începător
Aici găsești imagini cu ce am pățit eu . Am peste 40 de imagini in total și nu știu dacă le încarcă pe toate . Vreau să ofer cât mai multe numere și detalii poliției pentru a ajuta la prinderea infractorilor . Este posibil să fie aceiași grupare .

elenaaroxanaa
Începător
PurpleUnicorn, daca a intervenit 3D Secure si nu a mai fost confirmat acolo unde se cerea codul primit in mesaj inseamna ca nu mai pot retrage banii de pe card, nu? E ca si cum ar fi blocata tranzactia sau tot exista riscuri?

PurpleUnicorn
Junior
Da, tranzactia nu a fost procesata. Eu chiar am bagat codul pe site, noroc ca nu aveam bani.

elenaaroxanaa
Începător
Multumesc mult pentru raspuns! Pfiu, inseamna ca am fost salvata si eu de acest 3d secure. Era sa o patesc rau.....dar nu am apucat sa mai pun codul pe site, fiind suspect mesajul primit cu suma aia si moneda Kazahstanului sau ceva de genul. Am atasat si numarul in cauza, poate astfel reusesc macar sa ajut alte persoane sa se fereasca de persoana respectiva.

DinuMihai99
Începător
Se pare ca eu chiar am cazut ca lumea in situatie. Acum 2 zile sotia mea a pus rochia de mireasa la vanzare. Cum ati spus in anunt am mai avut-o pusa pe olx dar ieri mesaje de la multe numere straine in care am cazut in capcana si am trimis 100 de euro . Cum as putea sa ii recurepez inapoi nici nu stiu pe cine sa predau la politie. Am si o poza cu carnetul de conducere al lui Davidson

teacher_
#StarMember
Din păcate, probabil acel permis este fals. Dar poți verifica daca banii au fost retrași, ii poți bloca in banca daca depui o plângere la poliție pentru frauda. Altfel, banca nu o să-i oprească.

DinuMihai99
Începător
Unde pot sa verific/ blochez banii da-mi te rog niste detalii....

teacher_
#StarMember
Mergi la banca care a emis cardul in primul rand. Era ideal sa o faci atunci, imediat după ce ți-ai dat seama că e țeapă. Acolo o sa îți dea detalii, daca suma se afla blocată sau daca a fost ridicata de cei către care ai făcut plata.