anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Taxa Digitala in Cehia vizeaza Google si Facebook

FaraUnID
Campion certificat
Google și Facebook folosesc datele utilizatorilor pentru a le afișa reclame, iar un stat european vrea ca acestea să plătească o nouă taxă din cauza asta.
Guvernul din Republica Cehă a aprobat luni, 18 noiembrie, o lege prin care giganții tech trebuie să plătească o taxă digitală de 7%. Taxa va fi impusă pe veniturile companiilor care oferă servicii utilizatorilor cehi. Se referă la veniturile obținute din publicitatea targetată, marketplace-uri digitale și vânzarea de date ale utilizatorilor.
S-ar aplica companiilor cu venituri globale de peste 750 de milioane de euro anual, cu o cifră de afaceri de 3,9 mlioane de euro pe piața cehă și un număr de utilizatori care depășește 200.000 de conturi. Legea nu va afecta platforme care nu se încadrează în aceste cifre. Printre companiile vizate de această nouă taxă se numără și giganți tech precum Google și Facebook.
Taxa nu a fost confirmată încă, mai trebuie să fie aprobată în Parlamentul Republicii Cehe.
Google și Facebook ar urma să plătească mai multe taxe în Republica Cehă.
Totuși, Ministrul Finanțelor din statul ceh a anunțat că măsura va fi una temporară. Asta până când se va ajunge la un acord la nivel global. Acesta estimează că noua taxă ar aduce Republicii Cehe aproximativ 2,1 milioane de coroane anul viitor, dacă va intra în vigoare începând cu luna iunie. De asemenea, în anii care urmează, statul va încasa cam 5 miliarde de coroane, anual.
Uniunea Europeană a încercat o inițiativă similară în 2018, însă nu a reușit să ajungă la un acord la nivel de bloc. De altfel, Republica Cehă se bazează chiar pe ideile propuse în proiectul UE. Totuși, mai există câteva state în Uniunea Europeană care au impus taxe similare giganților tech, precum Google și Facebook, care operează pe teritoriul lor. Atât Italia, cât și Franța au început deja să implementeze propriile taxe digitale.
Sursa - https://playtech.ro/2019/ce-stat-european-va-pune-google-si-facebook-sa-plateasca-o-noua-taxa-digitala/
Vezi cum se aduc bani la bugetul de stat? 5 miliarde de coroane inseamna cca 195.665.416 euro.
6 Răspunsuri 6

Jay
Campion certificat
Ar fi interesant, pe langa faptul ca ar fi de ajutor, sa aiba si Romania asemenea curaj.. Dacă nu-i poti opri sa vândă date, macar taxeaza-i..

TheSpecialist
Maestru
Da, ar fi o idee extraordinara de suplimentare a veniturilor la buget. Dar ma îndoiesc ca se va aplica și la noi prea curând.

Razvan
#StarMember
La noi cred ca se va implementa într-un timp foarte lung sau deloc, depinde de cine va face lobby.

Ascary
Campion certificat
Guvernanții noștri nu prea au timp de așa ceva,poate doar că dacă le-ar ieși și lor ceva...

Anonim
Neaplicabil
Este o idee bună pentru bani în plus la buget dar nu cred că se va întâmpla curând. La noi se aplică altfel de "taxe" 🙂

Vio73
#StarMember
Cred că ar fi interesant măcar să se dezbată și la noi problema aceasta.