anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Problema internet fix pe consola ps5

DLaurentiu
Începător

Salut,

De o luna de zile am internet si tv de la orange  iar zilele trecute mi-am achizitionat o consola ps5. Iar viteza de download si upload este ca de la cer la pamant, nu prea pot sa ma joc  pentru ca am ping mare si viteza de upload foarte mica, indiferent ca este pe LAN sau pe wifi.atasat o poza cu viteza pe LAN, mai mult de 2.5mb nu trece viteza de upload, ori ca sunt pe wifi ori pe Lan, doar viteza de download se schimba.

Tin sa precizez ca aceeasi problema am avut-o si pe ps4.Am incercat cu diferite cabluri de Lan, deci nici acolo nu este problema. Am noul router de la zte.Stie cineva vre-o rezolvare? Mersi

 

7 Răspunsuri 7

arsradu
#StarMember

Salut,

Ai incercat si pe alte device-uri? Pe un telefon tot aceleasi viteze le ai? Pe un PC/laptop?

2.5Mb/s este intr-adevar foarte putin. Dar sunt curios daca pe alte device-uri e mai bine.

Client Orange

Da, am incercat pe telefon pe wifi, are viteza buna, pe laptop am incercat tot pe wifi, si are viteza buna. Problema e doar la console, nu stiu din ce cauza, aceeasi problema am avut-o si pe ps4 pana saptamana trecuta, m-am gandit ca odata cu schimbarea ei o sa fie ok, avand in vedere ca ps5 e net superior. Dar aceeasi viteza. 

La vechiul operator de internet vitaza de upload era ok chiar si pe ps4. Dar cu un download de 800mb si un upload de 2mb, ceva nu e bine.

Jocul e acelasi si intr-un caz si in celalalt? Problema se manifesta cu orice joc?

De asemenea, banuiesc ca nu ai cum sa verifici daca toate driverele sunt la zi, nu?

Ideea e ca, daca pe telefon si laptop e ok...nu prea ar avea de ce sa fie o problema de la operator. Cel putin, din ce inteleg eu, nu pare sa fie.

Celalalt operator ce era? Digi cumva?

O sa incerc sa intreb si eu prietenii care mai au PS si net de la Orange, daca au aceeasi problema. Eu unul nu am nici una, nici cealalta. Asa ca mi-ar fi foarte greu sa confirm.

Client Orange

Ideea e ca mi se pare ciudat, ca pe ps5 si ps4 sa am aceeasi viteza(lan/wifi), iar pe laptop sa am cu totul o alta viteza.

Da intradevar celalat operator a fost digi, iar pe ps4 aveam o viteza de upload de 150mb sau mai mult. Dar de la 150 la 2mb e cam mult.

Mie imi e sa nu fie ceva porturi sau mai stiu eu ce, blocate de operator catre console. Nu stiu.

Iti atasez acum viteza de pe laptop, pe wifi(poza 2) Lan(poza 1). Dar am placa de retea de 2500mb la laptop si nu cred ca ajuta prea mult sa fac comparatia cu ps5 care are de 1000mb.

Nu are legatura viteza plăcii de retea in cazul asta. Diferenta e mult prea mare. In mod normal upload-ul ar trebui sa fie cam jumatate din download. Adica exact atat cat ai pe laptop. Mai degraba as zice ceva specific jocului (de-aia intrebasem de joc) sau driverul placii de retea a PS-ului. 

Problema se reproduce si pe alte jocuri?

Client Orange

Nu e problema de joc, poza cu testul e direct de pe consola, adica aia e viteza de download si upload pe care o masoara consola. Dar cum spuneam ca am testat si pe ps4, si a fost aceeasi problema. La celalat operator a fost ok viteza de upload. Iar in cazul de fata, indiferent ca incerc sa testez pe lan, sau pe wifi viteza de upload e aceeasi.

De asta intrebam care ar putea fi problema, ca nu prea pot sa imi dau seama.

Exista posibilitatea ca routerul sa aiba probleme cu porturile de lan? Adica avand on vedere ca am cam aceeasi viteza pe wifi si pe lan, ma gandesc ar ar putea fi o problema.

Pai din moment ce se reproduce si pe wifi, nu vad de ce ar avea vreo legatura... Plus ca, acelasi wifi are rezultate bune pe alte device-uri. Deci nu cred ca ar avea legatura.

Sincer chiar nu stiu ce ar putea sa fie...

Ai posibilitatea sa faci hotspot de pe un telefon? Ceva cu semnal bun, de preferat 4G sau 5G daca ai in zona. Daca da...eventual incearca si asta si conecteaza PS-ul la acel wifi facut de telefon. Download-ul cel mai probabil o sa fie sub. Dar sunt curios daca upload-ul va avea rezultate mai bune. 

 

Client Orange