anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Net 4G Router - de cate ori cade curentul nu mai merge internetul

DaniVes
Junior
Salut, de curând am optat pentru un router cu sim pentru a putea monta o camera la casa de la tara. Întâmpin următoarea problema: routerul este montat unde semnalul este full, iar camera wifi la 3m de router. De cate ori cade curentul nu mai merge internetul, trebuie să-i dau mereu resetare din fabrica la router că să meargă din nou internetul și după să mă pot conecta la camera, dar cum nu sunt mereu langa router, plătesc acest serviciu cam degeaba. Mă poate ajuta cineva, nu știu dacă s-a mai discutat problema asta fiindcă sunt nou pe aici. Va mulțumesc
17 Răspunsuri 17

Vio73
#StarMember
Salutare! Routerul este Huawei B 311 cumva? Că la acest model se mai vaită și alți utilizatori de aceeași problemă. Ai detalii aici: https://comunitate.orange.ro/questions/2837993-probleme-router-b311 Eu am folosit mulți ani un B 525 și nu am avut probleme, indiferent de câte pene de curent au fost. Dacă este așa că un spun, ai două variante: - ori schimbi routerul cu un B 525 sau B 535; - ori cumperi un UPS, care te ajută să treci cu bine peste penele de curent. Atât pentru router, cât și pentru camere. Din păcate, ambele variante sunt costisitoare, dar nu ai ce face! Baftă!

DaniVes
Junior
Routerul este un Soyealink model b535-333, iar in zona aceea doar semnal la Orange am, nu exista televiziune prin cablu sau net prin fibra, doar televiziune prin satelit si net cu sim.

Vio73
#StarMember
Atunci îți iei un UPS ( un fel de baterie de rezervă) cum ti-am spus! Altceva nu prea ai ce face. Ciudat, că eu am avut un B 535 ( nu acest model, e adevărat) și nu am avut probleme!

Pololică
#StarMember
@Vio: cred ca te referi la un UPS (bateria). Da, aceasta propunere este o solutie (important e sa tina bateria pana revine curentul).

Vio73
#StarMember
Da, scuze, așa este. Am scris greșit, dar rectific. Îmi cer scuze! Oricum, am scris și în paranteză! Trebuie un UPS mai potent, care să țină câteva ore. Al meu ține vreo 5 ore ( parcă). Mulțumesc!

DaniVes
Junior
Deci alta varianta nu exista 😞

Vio73
#StarMember
Nu știu altă variantă! Îmi pare rău!

Pololică
#StarMember
Vio, nu-ti cere scuze. Important e sa inteleaga colegul ce anume are de cautat.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Ideea e asa... UPS-ul ca UPS-ul, dar daca problema e generala, pe toata zona, nu prea ai ce face. Ce vreau sa spun e ca degeaba ai tu curent (sau baterie in cazul asta) care sa-ti alimenteze router-ul, daca antena care ar trebui sa-ti dea tie semnal, nu are curent. Daca problema e generala, trebuie rezolvata cu cei de la Enel, sau cei care alimenteaza cu curent zona respectiva. Daca e doar la tine, atunci da, un UPS te poate ajuta foarte mult. De curand mi-am cumparat si eu unul, si pot sa-ti spun ca sunt foarte multumit de el.
Client Orange

FLo1
#StarMember
@DaniVes: Bun venit în Comunitate. Problema cu UPS-ul poate rezolva (parțial) problema doar dacă și camera va fi alimentată din (prin) UPS. Altfel degeaba router funcțional dacă la o cădere de tensiune camera nu este funcțională. :) Revenind la analiza problemei: Camera este conectată prin WiFi sau LAN? Varianta prin LAN ar fi mai certă și fără probleme în astfel de situații. Explicație: Există posibilitatea (depinde de model, atât router cât și cameră) ca timpul de BOOT (pornire) al camerei în comparație cu cel al routerului să fie mai mic. Rezultatul: Camera va căuta rețeaua WiFi pe care nu o va găsi (routerul nefiind încă funcțional (ready)), iar pe LAN nu găsește nimic așa că va rămâne neconectată. Pe de altă parte, LAN-ul este ”ready” mai repede decât WiFi-ul în astfel de situații. Recomandare? Dacă nu schimbi camera, un alt router este incert că va acționa altfel. Dar poți încerca o priză programabilă prin WiFi care o găsești și la 30-40 lei din care să alimentezi camera. Dacă vei observa că nu ți se poate conecta camera, atunci verifici aplicația aferentă prizei și poți efectua un ”restart” la cameră. Pentru alte detalii revino pe topic. LE: Dacă la revenirea tensiunii routerul nu este funcțional, mi-e greu să cred că ar mai funcționa ceva. Atunci recomand schimbarea routerului. Motivare: Un router care nu este ”ready” (funcțional) după un RESTART poate fi schimbat cu prioritate.

Vio73
#StarMember
Trebuie alimentat atât routerul, cât și camera/ camerele prin UPS. Eu am făcut mulți ani de zile și a funcționat. De fapt, fac și acum, doar că am net fix prin fibră și 12 camere. Toate sunt conectate la acest UPS. Dacă faci așa, rezolvi și problema legată de lipsa securității când nu este curent.

BlackWolf
Senior certificat
Salut! Eu inteleg din textul scris de tine ca problema defapt este nefunctionarea internetului si functionarea defectuoasa a routerului dupa revenirea curentului. Routerul tau isi pierde toate setarile sau ce se intampla defapt cand revine curentul de trebuie sa ii dai resetare? Ce se pierde? Eu constat din ce ai spus ca routerul tau este defect si nu de UPS ai tu nevoie, ci de un router care functioneaza corect. Eu am acelasi model de router, Huawei Soyealink B535-333 si dupa revenirea curentului nu isi pierde setarile, internetul porneste instant si se reconecteaza automat toate device-urile la el, functioneaza excelent...

Vio73
#StarMember
Dacă face multe pauze carentul, e cam riscant și pentru camere, pentru că ai momente când nu ai asigurată securitatea. Cu UPS-ul rezolvi 2 probleme!

BlackWolf
Senior certificat
Corect, Vio, dar prima data trebuie sa rezolve problema cu routerul care nu functioneaza corect. Si da, daca are si pene dese de curent e recomandat sa ia un UPS cu regulator de tensiune, dar unul profesional pentru centrale termice, cu baterie auto sau de camion, nu mizeriile alea pentru calculatoare. Daca tot ia, sa ia ceva calumea, profi, care sa poata sustine mai multa aparatura un timp mai indelungat in caz ca trebuie, cum ar fi un frigider...etc. Eu asa am facut si mi se pare cel mai bine, mai ales ca diferenta de pret nu e asa de mare...